Αυτό ακριβώς φίλε μου λέω και εγώ. Ήρθε δεύτερη φορά τεχνικός .Τράβιξε φωτογραφίες όλο τον φούρνο τα τοιχώματα κλπ.
Σε ερώτηση δική μου εαν είναι καθαρός μου λέει εντάξει μια χαρά είναι. Αλλά βλέποντας ότι θα έχει πρόβλημα άρχισε να μου λέει κουλά πράγματα και κατα την γνώμη μου αυτονόητα του στυλ :
1. Αυτός : Μην αφήνετε φαγητό στο φούρνο με το πέρας του ψησίματος Εγώ : Ποτέ δεν αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο ούτος η άλλος.
2 Αυτός : Να έχετε χαμηλή την θερμοκρασία στο φούρνο όχι π.χ 200 βαθμούς... Εγώ : Ψήνω με βάση τα χαρακτηρηστικά που μου λέει το βιβλιαράκι
3 Αυτός : Μια φορά την εβδομάδα να τον καθαρίζετε με τα δικά μας καθαριστηκά(της electrolux..)που μπορείτε να πάρετε. Εγώ : ΟΚ !!
Για να μου αποδείξει ότι ο φούρνος είναι λερωμένος άναψε μόνο την αντίσταση και προφανώς ότι είχε επάνω η αντίσταση άρχισε να το καίει. Δεν ψήνουμε ποτέ με αντίσταση και σε ερώτηση ότι οποιοδήποτε φούρνο βάλεις στην αντίσταση θα βγάλει κάπνα δεν απάντησε.
Αφού πάρετε το καθαριστικό μας θα αλοίψετε με πινέλο τα τοιχώματα όχι επάνω στην αντίσταση και θα τον ανάψετε στους 250 βαθμούς.Μετά αφού κρυώσει θα τον καθαρίσετε και θα είστε οκ.
Για να μην κουράζω τους φίλους εδώ εγώ αυτό που κατάλαβα και στο τέλος του ξέφυγε είναι πως ο φούρνος δεν έχει καλό σύστημα φιλτραρίσματος και εξαγωγής της τσικνας που βγαίνει στο περιβάλλον. Αυτό το παραδέχτηκε οταν πήρε ο προιστάμενος του και τον ρώτησε τι έγινε και αν του έδειξα το βίντεο. Του είπε ναι μου έδειξε το βίντεο εντάξει προιστάμενε ο φούρνος έχει 4 τρύπες αυτό μπορεί να κάνει....
Βαρέθηκα και δεν βγάζει άλλο νόημα. Θα τον έχω καθαρό θα προσπαθώ να μειώνω το ψήσιμο και ας το βάζω κανα δύωρο ποιο πριν. Μέχρι να τα παίξει εντελώς....
Ποτέ ξανα άλλη μάρκα εκτός απο MIELE ή PITSOS κατα την γνώμη μου.Μπορεί και να κάνω λάθος.