Προφανως για να μην γραφει δεν εχει σημασια φιλε lavraka.
Προφανως για να μην γραφει δεν εχει σημασια φιλε lavraka.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
ezizu (08-11-16)
Γιατι Φιλιππε αφου ειναι διπολικος ο θερμοστατης..
Εννοω δεν εχει σχεση που θα παει η φαση-ουδετερος και οχι η γειωση ετσι;
Νομιζω η γειωση φωναζει που θα παει..
Πάνω στον θερμοστάτη το σχήμα είναι ξεκάθαρο... Φαίνεται ένας μονοπολικός διακόπτης, και ένας διπολικός, σωστά; Ίσως δεν είναι ξεκάθαρο ότι το κουμπί ρύθμισης επηρεάζει τον ΜΟΝΟΠΟΛΙΚΟ διακόπτη, δηλαδή αυτόν που (πρέπει να) λειτουργεί πάντα, ενώ ο ΔΙΠΟΛΙΚΟΣ ανοίγει μόνο όταν ενεργοποιηθεί το σύστημα ασφαλείας υπερθέρμανσης του θερμοστάτη (οπότε πετάγεται έξω και το σχετικό κουμπάκι), δηλ. αν κολλήσει ο μονοπολικός διακόπτης ή αν η θερμοκρασία του νερού ανέβει πολύ ψηλά για οποιονδήποτε λόγο... Συνεπώς η φάση ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να πάει στο 1 εκτός βέβαια αν θέλει κανείς η φάση προς την αντίσταση να κόβεται ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!
Ειναι σιγουρο αυτο που λες;Οτι ο διπολικος διακοπτης ειναι για τον ασφαλειας ενω ο μονοπολικος για τον λειτουργιας;
Δεν εχω και κανενα προχειρο να τον μετρησω..
Τί να σου πω; Όσοι έχω δει έτσι ήταν. Βρες έναν και παίξε με το κουμπί της θερμοκρασίας. Θα δεις ότι κόβει μόνο τη σύνδεση 1-3 και όχι και την 2-4. Μετά αν τον ζεστάνεις με κανα αναπτήρα (δεν ξέρω αν αρκεί) ώστε να πεταχτεί έξω το κουμπάκι, θα πρέπει να δεις κομμένη και την 1-3 και τη 2-4.
ezizu (08-11-16)