Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
Καταρχήν είτε "έσβηνες" τον αποκωδικοποιητή είτε όχι πριν τον βάλεις / βγάλεις από την πρίζα, πάντα θα είχες "σπίθες" τη στιγμή που τον έβαζες διότι το τροφοδοτικό του δεν σβήνει ποτέ.

Από όλα όσα έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα μάλλον το FSDH321 έχει πρόβλημα. Τέτοιο ολοκληρωμένο έχει ετοιμοπαράδοτο ο Σιδέρης στο μεταξουργείο (και εγώ επίσης έχω ένα κομμάτι).

Το δευτερεύον του μετασχηματιστή είναι λογικό να δείχνει 0Ω διότι είναι λίγες δεκάδες εκατοστά χάλκινου σύρματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν κάνεις δοκιμή τροφοδοτώντας το κύκλωμα με 230V έχοντας αφαιρέσει το FSDH321 για να δεις αν θα καεί η ασφάλεια (αλλά βάλε λάμπα σε σειρά είπαμε, οπότε: άναμμα λάμπας = κάψιμο ασφάλειας χωρίς τη λάμπα), ο μεγάλος ηλεκτρολυτικός πυκνωτής θα μείνει φορτισμένος σε τάση 325V ακόμα και αφού αποσυνδέσεις τα 230V από την πλακέτα, οπότε θα πρέπει να τον εκφορτίσεις προσεκτικά πριν συνεχίσεις με οτιδήποτε άλλο.
Ευχαριστώ κ εσένα για την απάντηση.

Επειδή το βρήκα φθηνό παρήγγειλα ήδη αυτό.
Δεν κατοικώ στην Αττική ώστε να το έπαιρνα απο εσένα π.χ . Είμαι κάτοικος Κατερίνης νομού Πιερίας.

Ευχαριστώ κ για τα κόκκινα γράμματα. Αυτό με τους πυκνωτές το έχω υπόψιν. Το πείραμα το είχαμε κάνει κ στην σχολή μου.
Είχα ένα εξάμηνο εργαστήριο Αναλογικών Ηλεκτρονικών κ αλλο ένα Ψηφιακών Ηλεκτρονικών καθώς κ αντίστοιχα θεωρητικά μαθήματα.

Η αποφόρτισή του μπορεί να γίνει αν του συνδέσω κατόπιν μια λάμπα 230volt προσεκτικά?

Ολα όσα θα κάνω θα πραγματοποιηθούν στο κατάστημα του γείτονά μου, όπου διατηρεί συστήματα συναγερμών κ έχει πάγκο εργασίας
ώστε να υπάρχει η σχετική ασφάλεια.

Να ρωτήσω κ κάτι ακόμη...

Πρίν τις τέσσερις διόδους του rectifier υπάρχουν δύο πυκνωτές AC κ ένα ηλεκτρονικό στοιχείο με πηνιόσυρμα τυλιγμένο.
Αυτό τι ακριβώς κάνει?