Τι Miele τι Aeg και Siemens πλυντήρια πιάτων .... σαν το δικό μου δεν έχει κανένας
https://www.youtube.com/watch?v=QXniQ2pWT80
Χρήστο και εγώ αυτήν την άποψη είχα για χρόνια ότι είναι πολύ άχρηστες συσκευές τα πλυντήρια πιάτων. Όμως κατά καιρούς παρατήρησα ότι το καλό με αυτήν την συσκευή είναι ότι καταναλώνεις λιγότερο νερό σε σύγκριση με το να το κάνεις με το χέρι .
Μιλάω από απόψεως περιβαλλοντικού χαρακτήρα (εντάξει η κατανάλωση ρεύματος δεν είναι και αυτό μέσα στο πρόγραμμα) αλλά αξίζει να το δεις και μόνος σου πόσα λίτρα νερό θα καταναλώσεις με την συσκευή αυτή και πόσα με το χέρι . Η διαφορά είναι τεράστια .
Προσωπικά ήθελαν να μου χαρίσουν πολλές φορές πλυντήριο πιάτων αλλά ποτέ δεν το αποδεχόμουν. Ακριβώς επειδή είχαμε συνηθίσει με το χέρι και δεν το βλέπαμε δελεαστικό αυτό . Αφού η προεργασία και οι σχετικές φροντίδες για την πλύση σε πλυντήριο είναι επίσης και αυτή αρκετά κοπιαστική (πρώτα καθάρισμα τα πιάτα από χοντρά λίπη κτλ ) και πλησιάζει με την προεργασία της κατευθείαν πλύσης με το χέρι . Σε μεγάλες οικογένειες όμως συμφωνώ απόλυτα ότι είναι χρήσιμο. (και άλλο τόσο από απόψεως περιβαλλοντικού χαρακτήρα)

Απάντηση με παράθεση