Ξέρω ότι σε παιδεύω, κάνεις ένα κόπο να ανεβάσεις και μια ταυτόχρονη μέτρηση από πριν τον C9 (όπως και πριν) και το πιν 12 του U4 να δω κάτι;
Ξέρω ότι σε παιδεύω, κάνεις ένα κόπο να ανεβάσεις και μια ταυτόχρονη μέτρηση από πριν τον C9 (όπως και πριν) και το πιν 12 του U4 να δω κάτι;
Κόκκινο ο C9, κίτρινο πιν 12
DSC_0305 copy.jpg
Ωραία, σου έχω βάλει ένα κομμάτι από το σχήμα εδώ, θέλω να μου πεις τις τιμές των υλικών που έχω κυκλώσει (και αν γίνεται να ανεβάσεις ένα πιο καθαρό σχέδιο γιατί πολλοί αύξοντες αριθμοί υλικών και πυκνωτές είναι "αόρατοι":
Το σχέδιο που έχω είναι ακριβώς αυτό το χάλι... δεν υπάρχουν υλικά και φαίνεται έτσι χάλια
Q6=Q8=BUX85F
Q7=BC184
R17=44K (2X22K σε σειρά)
R18=43ohm
R19=22K
R22=6,2K
c10=27pf (δεν φαινεται σιγουρα...μικρος κεραμικός 27J )
Τα παραπάνω υλικά τα έχω μετρήσει και είναι όκ Και από τις 2 πλευρές... (Εκτός του C10 )
Εντάξει είναι ο C10, αυτός είναι υπεύθυνος για τη διαφορά φάσεως στις δυο κυματομορφές που έβαλες στο #20, αν τον αφαιρέσεις οι δυο κυματομορφές θα συμπέσουν (ρυθμίζοντας βέβαια και την ευαισθησία του παλμογράφου). Θέλω να κάνεις το εξής: Πρόσθεσε μια αντίσταση 1.8kΩ μεταξύ βάσης και εκπομπού του Q8, και άλλη μια το ίδιο στο Q5, και πάρε ξανά παλμογράφημα των δυο τάσεων που πάνε στα δυο τυλίγματα του μοτέρ να δούμε αν έγιναν ημίτονα μετά την προσθήκη αυτή. Το U4 δείχνει να μην δουλεύει σωστά.
Μπορεί ναι μπορεί και όχι... Το κύκλωμα δεν μπορεί να δώσει παραπάνω από 15 ... 20mA στο μοτέρ (R18 = 43Ω), αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μου αρέσει η λειτουργία του U4. Στο #16 φαίνεται το ημίτονο αναφοράς που φτάνει στο πιν 13, είναι σωστό. Στο #20 φαίνεται το σήμα στο πιν 12 που είναι πράγματι σωστό δείγμα της τάσης εξόδου της βαθμίδας ισχύος, άρα στο κομμάτι που υπάρχει η "βύθιση", η διαφορική τάση εισόδου του τελεστικού είναι μεγάλη και θα έπρεπε να οδηγήσει την έξοδό του στον κόρο, κάτι που όμως δεν φαίνεται να συμβαίνει στο κόκκινο ίχνος του #16.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FILMAN : 24-10-16 στις 14:39
Ας κάνει μια αλλαγή στο U4 (όχι U14) να δούμε αν έχει κάποια αλλαγή στις κυματομορφές, το κόστος είναι μηδαμινό.
Θα μπορούσε επίσης ,αν δεν έχει πρόχειρο καινούργιο ολοκληρωμένο, να αντικαταστήσει δοκιμαστικά το U4 με το U3 (ή το U5) να δει αν υπάρξει κάποια διαφορά στην συμπεριφορά.
Θα ήθελα να διευκρινιστεί κάτι ακόμα, που δεν είδα να έχει αναφερθεί κάπου, σχετικά με την τάση +320, έχει ελεγχθεί, είναι σωστή;