Τα παλιότερα ψυγεία, που ο χωρος της κατάψυξης είναι μέσα στο χώρο του ψυγείου, δηλαδή υπάρχει μια ενιαία πόρτα, με εναν εξωτερικό ψηφιακό θερμοστάτη (π.χ stc1000), τα μετατρέπουν/με πολλοί για θάλαμο ψύξης ή και θέρμανσης για ζύμωση μπύρας. Ναι, σίγουρα δεν είναι σχεδιασμένο να δουλεύει έτσι και η περιοχή της κατάψυξης ώρες ώρες είναι πολύ πιο κρύα, από το χώρο της συντήρησης, αλλά δουλεύει.
Τώρα στα νεώτερα ψυγεία που έχουν ξεχωριστή κατάψυξη στο επάνω μέρος, λογικά είναι πιο δύσκολο να μεταφερθεί η ψύξη κάτω, χωρίς να φτάσει σε θερμοκρασίες κατάψυξης το άνω τμήμα.

Εγω θα δοκίμαζα να βάλω ένα θερμοστάτη, αφαιρώντας/απενεργοποιώντας τον οποιοδήποτε μηχανισμό που ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο τμήμα της συντήρησης, έτσι ώστε να μεταφέρεται όσο το δυνατόν περισσότερο η ψύξη στο κάτω τμήμα. Φυσικά 2 θερμόμετρα είναι απαραίτητα ώστε να βλέπεις αν η θερμοκρασία στους 2 θαλάμους είναι αρκετή για σένα.