Οχι δεν χαλασε το ψυγειο μου απλα ειδα σε ξενα φορουμ οτι εαν ενωσεις του 2 θερμοστάτες μπορει να γινει δεν καταλαβα κ καλά
για να καταλάβω δεν μπορει να γίνει για ποιό λογο ;
οτι ειναι μία μηχανη;;
Οχι δεν χαλασε το ψυγειο μου απλα ειδα σε ξενα φορουμ οτι εαν ενωσεις του 2 θερμοστάτες μπορει να γινει δεν καταλαβα κ καλά
για να καταλάβω δεν μπορει να γίνει για ποιό λογο ;
οτι ειναι μία μηχανη;;
Αν έχει 2 θερμοστάτες τότε έχει και 2 μοτέρ , επίσης και χωριστούς ανεξάρτητους θαλάμους / συντήρησης / κατάψυξης. Ενώ εσύ έχεις 1 μοτέρ και εννοείται 1 θερμοστάτη.Οχι δεν χαλασε το ψυγειο μου απλα ειδα σε ξενα φορουμ οτι εαν ενωσεις του 2 θερμοστάτες μπορει να γινει δεν καταλαβα κ καλά
Ναι / αλλά και ο καταψύκτης μπαούλο έχει μια μηχανή , εκείνον μπορούσες να τον κάνεις συντηρήσεως επειδή όλος ο θάλαμος είναι ένας ενιαίος και μοναδικός .
Οπότε για να το καταλάβεις καλύτερα (εξήγηση με "λαικές " ορολογίες ) , το μοτέρ έχει μια έξοδο συμπίεσης του ψυκτικού υγρού / και μια επιστροφή . Η έξοδος και η επιστροφή είναι ένας χαλκοσωλήνας όπου εκεί μέσα κυκλοφορεί το ψυκτικό υγρό και μέσα από τους θαλάμους του ψυγείου.
Με την έξοδο λοιπόν του ψυκτικού υγρού από τον συμπιεστή , ο χαλκοσωλήνας οδηγεί το ψυκτικό υγρό (και μέσω μιας εκτονωτικής βαλβίδας ) στον 1ο θάλαμο της κατάψυξης (που σε ψυγείο δίπορτο είναι διαιρεμένος ) . Εκεί στην κατάψυξη γίνεται η πιο ισχυρή απαγωγή θερμότητας του θαλάμου (αφαιρεί θερμότητα από τον θάλαμο / επομένως και η ψύξη)
Ο ίδιος σωλήνας μετά από την κατάψυξη συνεχίζει προς θάλαμο συντήρησης , και εκεί έχουμε απαγωγή θερμότητας λίγο χαμηλότερη από της κατάψυξης (εξ ου και η θερμοκρασία κατάψυξης -23 βαθμούς / και συντήρησης +5 αλλά και λόγω μεγαλύτερου θαλάμου της συντήρησης ) και τέλος ξαναγυρίζει στην επιστροφή αναρρόφηση του μοτέρ , για να γίνει και πάλι η ίδια διαδικασία από την αρχή.
Το αισθητήριο του θερμοστάτη στα περισσότερα ψυγεία (απλά συμβατικά / όχι no frost) είναι τοποθετημένο στον χώρο της συντήρησης (για να επιτευχθούν οι + 5 βαθμοί της συντήρησης και εννοείται αυτόματα η θερμοκρασία και της κατάψυξης σε -23 βαθμούς ) . Επομένως η θερμοκρασία της κατάψυξης θα εξαρτιέται από την θερμοκρασία της συντήρησης .
Εάν βάλεις το αισθητήριο θερμοστάτη στον χώρο κατάψυξης (για να πετύχεις +5 βαθμούς ) , εννοείται ο χώρος της συντήρησης θα είναι κατάλληλος μόνο για κλωσσομηχανή . Ελπίζω να σου έλυσα την απορία .
Έπειτα είναι και ανορθόδοξος ο τρόπος να θέλεις θερμοκρασίες συντηρήσεως στον μικρότερο θάλαμο της κατάψυξης έναντι του μεγαλύτερου θαλάμου της συντήρησης που πλέον θα γίνει άχρηστος .
Δεν μπορείς να παρακάμψεις την έξοδο του ψυκτικού κύκλου από τον συμπιεστή στους θαλάμους του ψυγείου χωρίς να περάσει πρώτα από την κατάψυξη. Αυτό γίνεται μόνο σε ψυγεία που έχουν ο κάθε θάλαμος το δικό του μοτέρ και το δικό του ξεχωριστό κύκλωμα σωληνώσεων , δηλ 2 μοτέρ .
Μπράβο Πέτρο, πολύ ωραία ανάλυση.
Γράψε όμως και πως ένας καταψύκτης γίνεται συντήρηση-ψυγείο. Με μία αλλαγή θερμοστάτη;
Δεν είναι τόσο απλό , και εδώ υπάρχει ένα μικρό κόλλημα ότι σε μπαούλο δεν μπορείς να πετύχεις σε όλα τα ύψη και πλάτη του χώρου σταθερές θερμοκρασίες . Θα πρέπει να γίνει με βεβιασμένη κυκλοφορία , έπειτα δεν ταιριάζει σε δυνατότητα καταψύκτη να το υποβιβάσεις σε συντηρήσεως . Θα πρέπει να είναι όπως τα ψυγεία που είναι μόνο συντήρηση .
http://www.apothema.gr/beko-wsa-29000-107255p
Έχουν το δικό τους αντίστοιχο μοτέρ , το δικό τους επίσης υπολογισθέντα εσωτερικό στοιχείο κτλ (το τζάμι προεραιτικό)![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 11-10-16 στις 13:07
Τα παλιότερα ψυγεία, που ο χωρος της κατάψυξης είναι μέσα στο χώρο του ψυγείου, δηλαδή υπάρχει μια ενιαία πόρτα, με εναν εξωτερικό ψηφιακό θερμοστάτη (π.χ stc1000), τα μετατρέπουν/με πολλοί για θάλαμο ψύξης ή και θέρμανσης για ζύμωση μπύρας. Ναι, σίγουρα δεν είναι σχεδιασμένο να δουλεύει έτσι και η περιοχή της κατάψυξης ώρες ώρες είναι πολύ πιο κρύα, από το χώρο της συντήρησης, αλλά δουλεύει.
Τώρα στα νεώτερα ψυγεία που έχουν ξεχωριστή κατάψυξη στο επάνω μέρος, λογικά είναι πιο δύσκολο να μεταφερθεί η ψύξη κάτω, χωρίς να φτάσει σε θερμοκρασίες κατάψυξης το άνω τμήμα.
Εγω θα δοκίμαζα να βάλω ένα θερμοστάτη, αφαιρώντας/απενεργοποιώντας τον οποιοδήποτε μηχανισμό που ρυθμίζει τη θερμοκρασία στο τμήμα της συντήρησης, έτσι ώστε να μεταφέρεται όσο το δυνατόν περισσότερο η ψύξη στο κάτω τμήμα. Φυσικά 2 θερμόμετρα είναι απαραίτητα ώστε να βλέπεις αν η θερμοκρασία στους 2 θαλάμους είναι αρκετή για σένα.
Σας ευχαριστω ολους για τον χρόνο σας και ιδιεταιρα τον αγαπητό συμφοριτη Κυριακίδη.
Το ψυγείο εχει 2 πορτες ανεξάρτητες μια μικρή κατάψυξη και μια μεγάλη συντήρησης.
μια μηχανή οπως ειπαμε .
σχεφτομαι να κοψω με τον τροχο το ενδιαμεσο χωρισμα και μετα να ριξω την θερμοκρασία με θερμοατάτη στου 0-2 βαθμούς επανω και εως τα φρουτα κάτω να πιανει 5-6 βαθμούς .
Εκτός βεβαια αν εχεη σωληνώσεις στο ενδιαμεσο χωρισμα.
Αμα ειναι να το κοψεις πετα το ψυγειο απο τωρα.Κοβωντας το χωρισμα θα κοψεις και το ψυκτικο κυκλωμα οποτε το ψυγειο παει Π.Ε. οπως λενε στο στρατο.![]()