Αρχικό μήνυμα από
chipakos-original
Βρε παλικάρι μου όταν δίνεις τάση στα πόδια του ρελέ η τάση αυτή δεν πηγαίνει μόνο προς τον ρελέ αλλά αν δεις με τα μάτια σου και ακολουθήσεις τις νησίδες τις γραμμές κάτω από την πλακέτα θα δεις ότι πηγαίνει και σε μικρή γυάλινη δίοδο και στο τσιπάκι που οδηγεί τον ρελέ και δεν ξέρω και που αλλού.Αν είσαι τυχερός μπορεί να μην κάηκε η δίοδος αλλά για το τσιπάκι δεν νομίζω ότι το γλύτωσες. Ετσι πήραμε μία τάση 24βόλτ και την ρίξαμε πάνω στην πλακέτα??Τι νομίζεται ότι είναι τα ηλεκτρονικά φίλε μου?? Ασε που ο παραγματικός 'ελεγχος του ρελέ δεν είναι να του ρίξεις τάση να δεις αν κάνει κλικ κλικ αλλά να δεις αν οι επαφές του είναι σε καλή κατάσταση διότι αν θυμάμαι καλά το πρόβλημα που είχες είναι ότι το μάτι δεν έσβηνε οπότε αυτό μας παραπέμπει σε βραχυκυκλωμένο ρελέ και ό έλεγχος συνεχίζεται διότι μπορεί να μην ήταν απ΄τον ρελέ αυτό το πρόβλημα αλλά από την οδήγηση του ρελέ. Τώρα βάλτα όλα στη θέση τους και πες μας σε τι κατάσταση βρίσκεται η εστία αν και νομίζω ότι από εδώ και πέρα χρειάζεται εξειδικευμένος μάστορας για να δει αν η πλακέτα είναι λειτουργική.