Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 16

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη ΗΝ1984
    Μέλος
    Όνομα
    ΤΑΣΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Ας βοηθήσουμε τον κρητικό να έχει νεράκι στο σπίτι του.
    Στα <<ψιψιψίνια και κοκοκόψαρα>> βαλε και μια τρίοδο ηλεκτροβάνα που όταν πέσει η πίεση του δικτύου να γυρνάει την παροχέτευση από τη δεξαμενή μαζί με το πιεστικό.

Μέλος
    Όνομα
    Μάρκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ μια και δεν είμαι υδραυλικός.

Βάλε ένα σωλήνα με βαλβίδα αντεπιστροφής (κατεύθυνση από το δίκτυο προς την κατανάλωση) που να παρακάμπτει το πιεστικό (by-pass) και ρύθμισε τον πιεσοστάτη να παίρνει η αντλία στο σημείο που δεν θέλεις να πέφτει παρακάτω η πίεση κατανάλωσης.

Δεν θα τίποτε άλλο ούτε <<ψιψιψίνια και κοκοκόψαρα>>..... Πλήρως αυτοματοποιημένο.

3. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον elektronio για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

mikemtb73 (08-09-16), vasilisd (08-09-16)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Manos
    Περιοχή
    Smar

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από elektronio Εμφάνιση μηνυμάτων
    Να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ μια και δεν είμαι υδραυλικός.

Βάλε ένα σωλήνα με βαλβίδα αντεπιστροφής (κατεύθυνση από το δίκτυο προς την κατανάλωση) που να παρακάμπτει το πιεστικό (by-pass) και ρύθμισε τον πιεσοστάτη να παίρνει η αντλία στο σημείο που δεν θέλεις να πέφτει παρακάτω η πίεση κατανάλωσης.

Δεν θα τίποτε άλλο ούτε <<ψιψιψίνια και κοκοκόψαρα>>..... Πλήρως αυτοματοποιημένο.

Αυτο ειχα σκεφτεί και εγω στην αρχη.... αλλα λογικά με το που ανοίξεις μια βρύση στο σπιτι και πέσει λιγο η πιεση θα παιρνει και το πιεστικο μπροστα ετσι δεν ειναι ?
    διοτι θα ειναι και τα 2 παραλληλα σωστα ?

Μέλος
    Όνομα
    Μάρκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από smar Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτο ειχα σκεφτεί και εγω στην αρχη.... αλλα λογικά με το που ανοίξεις μια βρύση στο σπιτι και πέσει λιγο η πιεση θα παιρνει και το πιεστικο μπροστα ετσι δεν ειναι ?
    διοτι θα ειναι και τα 2 παραλληλα σωστα ?
    Όταν το δίκτυο έχει πίεση μεγαλύτερη από την ρύθμιση που έχεις στον πιεσοστάτη, τότε η πίεση στην κατανάλωση δεν μπορεί πέσει παρακάτω μέχρι το σημείο να λειτουργήσει η αντλία γιατί κρατάει την πίεση το δικτύο. Όταν η πίεση του δικτύου κατέβει πιο κάτω από τη ρύθμιση του πιεσοστάτη τότε θα δουλέψει η αντλία, εδώ χρειάζεται η βαλβίδα αντεπιστροφής για να μην φεύγει η πίεση στο δίκτυο.

Πιθανόν να μην χρειάζεται ούτε η σωλήνα παράκαμψης με την βαλβίδα αν το νερό μπορεί να περάσει από την αντλία όταν αυτή δεν δουλεύει (έχω την εντύπωση ότι περνάει αλλά δεν είμαι σίγουρος). Σ΄ αυτή την περίπτωση το μόνο που θέλει είναι να χαμηλώσεις τη ρύθμιση του πιεσοστάτη.

Οπότε μπορείς να ξεκινήσεις δοκιμάζοντας να χαμηλώσεις την ρύθμιση του πιεσοστάτη.

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Ρέθυμνο

Προεπιλογή

Θα δώσεις νερό με μια αντεπίστροφη απο την γραμμή του δικτύου πόλεως προς την γραμμή της κατανάλωσης, μετά την αντλία. Η βαλβίδα εξασφαλίζει πως δεν θα επιστρέφει το νερό της δεξαμενής μέσω της αντλίας στο δίκτυο.

Θα χρησιμοποιήσεις ένα πιεστοστάτη σαν αυτό http://www.klimacontrol.com.cy/index...ils&ItemID=212.
    Ρυθμίζεις την επιθυμητή πίεση (που να σταματήσει η αντλία) και ρυθμίζεις την διαφορά πίεσης, πόσα bar ποιο κάτω από την επιθυμητή πίεση να ξεκινήσει.

Πχ επιθυμητή πίεση 4 bar, διαφορά πίεσης 2 bar. Όταν η πίεση πέσει 4-2 = 2 bar η αντλία θα ξεκινήσει.
    Αν τώρα η πίεση του δικτύου είναι πάνω από 2 bar, θα παίρνεις νερό από το δίκτυο πόλεως. Αν η πίεση πέσει κάτω από 2 bar τότε θα δουλεύει η αντλία. Οι τιμές που αναφέρω είναι ενδεικτικές, μπορείς να ρυθμίσεις ανάλογα τις ανάγκες σου. Ο συγκεκριμένος πιεσοστάτης έχει ρύθμιση διαφοράς πίεσης απο 0,7 έως 4 bar.
    Να γνωρίζεις πως ακόμη και αν σε καλύπτει η πίεση του δικτύου, θα πρέπει περιοδικά να ανανεώνεις το νερό της δεξαμενής, να δουλεύεις την αντλία δηλαδή. Δεν είναι καλό να μένει στάσιμο νερό για περισσότερο από 1 μήνα, ιδιαίτερα τούς καλοκαιρινούς μήνες. Ομοίως και για την αντλία, το καθισιό δε της κάνει καλό.

Μέλος
    Όνομα
    Βασίλης
    Περιοχή
    Κερατσίνι

Προεπιλογή

Και ολα αυτα με ενα εικονισμα στην εισοδο του σπιτιου ,ωστε να εχεις τακτικα μειωμενη πιεση και να χρησιμοποιείται το αποθηκευμένο νερο του δοχειου της αντλιας ,Ειδαλως σας βλεπω να κανετε διαιτα παο τις διαρροιες ομαδικος.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Manos
    Περιοχή
    Smar

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από vasilimertzani Εμφάνιση μηνυμάτων
    Και ολα αυτα με ενα εικονισμα στην εισοδο του σπιτιου ,ωστε να εχεις τακτικα μειωμενη πιεση και να χρησιμοποιείται το αποθηκευμένο νερο του δοχειου της αντλιας ,Ειδαλως σας βλεπω να κανετε διαιτα παο τις διαρροιες ομαδικος.
    Δεν ανησυχώ γιαυτό
    Σίγουρα θα παίρνει μπρος η αντλια καποια στιγμη γιατι η πιεση θα πεφτει... αλλα εκτος αυτου επειδή η ποιοτητα του νερου στην πολη ειναι αστα να πανε (καλυτερα να μην πω) εχω εγκαταστήσει και ενα φίλτρο αντιστροφης ωσμοσης

Παιδια αποψε θα κανω τις πρωτες δοκιμες και θα σας πω αποτελεσματα συντομα.

Σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλές σας.

Παρόμοια Θέματα

1. Προβληματικη πιεση
    από aser στο forum Υδραυλικά & Θέρμανση
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-09-15, 18:49
  2. Πιεστικο Lavor superwash 160
    από JOUN στο forum Υπόλοιπα
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-06-15, 19:55
  3. LG37LC46-ZC ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΕΙΚΟΝΑ
    από gg4a στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-12-11, 00:16
  4. LG 1718S ΚΑΙ LG 1919S ΦΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΚΟΝΑ
    από memoslar στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-10-11, 13:56
  5. LG 42in PLASMA ΧΩΡΙΣ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΗΧΟ(μπλε οθονη)
    από stavroskaloxrist στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-04-09, 18:31

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία