Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 26

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη lakon1981
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Λεωνίδας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από badmenito Εμφάνιση μηνυμάτων
    τις περισσότερες φορές λειτουργεί απλά σαν ανεμιστήρας. Βγάζει αέρα δηλαδή αλλά όχι ιδιαίτερα παγωμένο.
    Μπορεί κάποιος να μου πει τι πράγματα μπορώ να τσεκάρω και πως πριν καταφύγω στην λύση του τεχνικού?
    Ευχαριστώ.
    Όταν το κλιματιστικό δεν αποδίδει δεν μπορείς ν' αποφύγεις τη λύση του τεχνικού. Εκτός αν διαθέτεις - και ΞΕΡΕΙΣ να χειρίζεσαι μανόμετρο υψηλής πίεσης για φρέον. Ο πρώτος έλεγχος γίνεται από εκεί.
    Ο δεύτερος έχει να κάνει με την κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος. Αλλά κι εκεί θέλει προσοχή και κάποια extra facilities, διότι με ένα απλό πολύμετρο ή αμπεροτσιμπίδα δεν μπορείς να κάνεις πολλά.
    Τέλος μια παρατήρηση: Το "ιδιέταιρα" τι σημαίνει; Έχεις ένα καλό θερμόμετρο να μετρήσεις τη θερμοκρασία προσαγωγής; Κανονικά πρέπει στη λειτουργία ψύξης ο αέρας να εξέρχεται από την εσωτερική με θερμοκρασία από 7 έως 9 oC.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ε...το "ιδιαίτερα" αν μη τι άλλο είναι υποκειμενικό, σίγουρα.
    Μιλάμε για 9αρι κλιματιστικό και για ένα δωμάτιο περίπου 8 τετραγωνικών. Θυμάμαι όταν το αγόρασα πέρσι δεν το έβαλα ποτέ κάτω απο 22 βαθμούς και πάγωνα. Τώρα στους 22 θα έλεγα οτι αν έχει αρκετή ζέστη έξω, ζεσταίνομαι κ μέσα στο δωμάτιο. Αν το βάλω στους 18, θα έλεγα πως νιώθω οτι θέλω να πάω ακόμα πιο κάτω...
    Το μέτρο μου σύγκρισης ειναι το εξίσου 9αρι κλιματιστικό που πήραμε μόλις στο γραφείο, σε έναν χώρο περίπου 10 τετραγωνικών, που το βάζουμε στο 27 και είμαστε μια χαρά, ενώ είμαστε 2-3 ατομα στον ιδιο χώρο.
    Δεν ξέρω αν είμαι υπερβολικός ή ακούγεται παράλογο κάτι απο αυτά που ανέφερα...
    Θα δρομολογήσω την επίσκεψη τεχνικού πάντως εφόσον δεν είμαι καλός ούτε με τα μανό, ούτε με τα μανόμετρα.
    Ευχαριστώ άπαντες.

Το avatar του χρήστη lakon1981
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Λεωνίδας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από badmenito Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θα δρομολογήσω την επίσκεψη τεχνικού πάντως...
    1) Αν ήμουν στη θέση σου Θα του ζητούσα εξ' αρχής, πριν έρθει ακόμη, αν το μηχάνημα χρειαζόταν συμπλήρωμα φρέον, να μου επισκευάσει και τη βλάβη. Να βρει δηλαδή τη διαρροή. Αλλιώς κάθε τόσο και λιγάκι θα έχω τα ίδια. Συνήθης ύποπτος είναι τα ρακόρ σύνδεσης εσωτερικής - εξωτερικής μονάδας.
    2) Αν το μηχάνημα είναι invetrer με το μανόμετρο και μόνο δεν θα κάνει και πολλά πράγματα. Πρέπει ταυτόχρονα με την πίεση εξάτμισης να μετράει και την κατανάλωση ρεύματος ή ισχύος. Με αυτά τα δύο συνδυασμένα μπορεί να βγάλει συμπέρασμα.
    3) Δεν έχει σημασία πόση θερμοκρασία εσωτερικού χώρου ζητάς εσύ απ' το μηχάνημα, αλλά το που είναι προγραμματισμένο να δουλεύει. Δηλαδή τα ανώτατα και κατώτατα σημεία λειτουργίας του ψυκτικού κύκλου. Χωρίς να έχω κοιτάξει φυλλάδια της εταιρείας στην κλάση αυτή, για αποδόσεις, παροχές, καταναλώσεις κλπ, σου δίνω στο περίπου ένα πλαίσιο θερμοκρασιών εξόδου του ψυχρού αέρα από την εσωτερική μονάδα:
    7oC - 8oC στη μικρή σκάλα
    9οC - 11oC στη μεσαία
    12oC - 14oC στη μεγάλη
    Καλή επιτυχία.

Παρόμοια Θέματα

1. Κerosun Ανεμιστήρας
    από kwpap7 στο forum Υπόλοιπες Μικροσυσκευές
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-06-16, 15:14
  2. [Τηλεόραση Samsung] le32r89bd αφηνει ειδολο σαν αργη κινηση
    από katmadas στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-16, 17:04
  3. [Τηλεόραση Philips] philips lcd42 χρωματα σαν αρνητικα
    από ioannis_83 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-08-15, 16:52
  4. [Κλιματιστικό Panasonic] Προβλημα με κλιματιστικο panasonic inverter με θερμανση
    από oldhag στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-01-13, 11:16
  5. Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-01-13, 09:31

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία