Το πρωτο βημα ειναι να καθαρισεις πολυ καλα τον συμπυκνωτη
Μπορει να εχει βρωμια ετσι ανεβαζει το συστημα υψηλη πιεση και δεν αποδιδει
Ενδεχεται να ειναι στα κατω ορια του πρεσσοστατη και να μην κοβει απο υψηλη
Κανε αυτο πρωτα και μετα βλεπουμε
Το πρωτο βημα ειναι να καθαρισεις πολυ καλα τον συμπυκνωτη
Μπορει να εχει βρωμια ετσι ανεβαζει το συστημα υψηλη πιεση και δεν αποδιδει
Ενδεχεται να ειναι στα κατω ορια του πρεσσοστατη και να μην κοβει απο υψηλη
Κανε αυτο πρωτα και μετα βλεπουμε
Το θέμα είναι ότι δεν έχω πρόσβαση στο εξωτερικό στοιχείο (συμπυκνωτή).
Δηλαδή είναι...'σφραγισμένο': έχει μια λαμαρινα (πίσω πλευρά του ψυγείου) που δεν έχει ούτε βίδες ούτε τίποτα.
Ούτε από μέσα, στο εσωτερικό του ψυγείου, βλέπω κανένα πλαστικό να βγαίνει.
Πώς στο καλό τα ανοίγουν αυτά τα ψυγεία; Με ανοιχτήρι κονσέρβας;
You only live twice.
Τελικά βρέθηκε ο συμπυκνωτής, ήταν εκεί που 'χα κοιτάξει χιλιάδες φορές και δεν τον είχα δει:
στον πάτο του ψυγείου...
Δικαιολογούμαι όμως να μην τον έχω δει γιατί τον έχουν πραγματικά, πολύ καλά καλυμένο - καμουφλαρισμένο κάτω από μια μεταλλική πλάκα πάνω στην οποία μπαίνει ένα πλαστικό ταψί όπου καταλήγουν τα νερά της απόψυξης.
Ιδού και φωτό να μου πείτε αν όντως είναι ο συμπυκνωτής:
DSC-0033.jpg DSC-0032.jpg
Είναι τραβηγμένες κάτω απ' το ψυγείο (κάτω είναι τα πλακάκια, το πάτωμα, στο βάθος, στην πρώτη φωτό, βλέπετε το αριστερό ροδάκι του ψυγείου, στη δεύτερη το δεξί ροδάκι, για να προσανατολιστείτε τα γράφω αυτά).
Είναι όμως πεντακάθαρος ο συμπυκνωτής, οπότε το μόνο που μένει (για τη μειωμένη ψύξη) είναι να έχει φύγει φρέον και να θέλει συμπλήρωμα;
You only live twice.
Συμπλήρωμα δεν υπάρχει αν πρώτα δεν βρεθεί η τρύπα της διαρροής.
Λογικά υποθέτω ένα απλό στατικό ψυγείο σαν το παρακάτω.
http://www.gumtree.com.au/s-ad/mount...dge/1117705497
Αυτά έχουν τις σωληνώσεις θαμμένες μέσα στα τοιχώματα κυρίως της κατάψυξης , και της συντήρησης μερικές φορές είναι εξωτερικές στον χώρο της συντήρησης .
Επομένως επειδή η πλάκα της συντήρησης είναι προέκταση και συνέχεια της κατάψυξης , τότε αν λες ότι διαπιστώνεις μειωμένη ψύξη στην κατάψυξη και καθόλου στην συντήρηση , τότε ή λείπουν υγρά ή το κομπρεσέρ πάει μόνο με όπισθεν.
You only live twice.
Update: 115 λεπτά λειτουργίας, 12 °C (στη συντήρηση).
You only live twice.
Μια εξονυχιστική έρευνα γύρω από τα λάστιχα πόρτας κάνε να είναι απόλυτα στεγανά.
Και μην ανοίγεις πόρτες κάθε τόσο αλλά άσε το μέχρι το βράδυ αργά.