Σελίδα 1 από 6 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 52

Θέμα: Brandt WT06725E

Το avatar του χρήστη andyferraristi
    Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή Brandt WT06725E

Καλησπέρα. Στο πλυντήριο ενός γνωστού μου (Brandt WT06725E, Enr δεν βρέθηκε), συμβαίνει το περίεργο σύμπτωμα που φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύω εδώ (ο περιγράφων είναι ο κάτοχος). Το ερώτημα που έχω είναι το εξής: Πως γίνεται να ξεκινάει το μοτέρ αμέσως μετά το πάτημα του κουμπιού, χωρίς να του δώσει χρόνο να πάρει νερά ??? Να υποθέσω κολλημένο πρεσσοστάτη (ο οποίος προφανώς εσφαλμένα "ενημερώνει" την πλακέτα ότι υπάρχει νερό στον κάδο), ή είναι κάτι άλλο ???
    Για να είμαι πιο πλήρης, να αναφέρω ότι μετά από αυτό το βραχύ spin του μοτέρ το πλυντήριο νεκρώνει και δεν κάνει τίποτε άλλο (δυστυχώς όμως δεν έχω πληροφόρηση για το εάν υπάρχει κάποια οπτική ένδειξη).
    Επιπλέον να αναφέρω ότι το πλυντήριο δοκιμάστηκε και σε άλλο πρόγραμμα, με το ίδιο ακριβώς σύμπτωμα.
    Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Σας ευχαριστώ ...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παραβιάστηκε και το μπλόκο πόρτας ! που λογικά θέλει και κάποιον χρόνο για να ενεργοποιηθεί .

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Γιασου Ανδρεα.2 οι πιθανοτητες κατα τη γνωμη μου.Οταν ξεκιναμε ενα προγραμμα στο συγκεκριμενο πλυντηριο τοτε αυτο πριν παρει νερο κανει τσεκ στο ηλεκτρικο κυκλωμα του μοτερΑν το μοτερ ξεκινησει με τον τροπο που βλεπω στο video τοτε η εχει προβλημα ταχογενητριας η εχει βραχυκυκλωσει το triac στην πλακεται

4. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον tipos για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (10-06-16)

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παραβιάστηκε και το μπλόκο πόρτας ! που λογικά θέλει και κάποιον χρόνο για να ενεργοποιηθεί .
    Πέτρο καλησπέρα. Τι εννοείς λέγοντας "Παραβιάστηκε και το μπλόκο πόρτας" ??? Μήπως ότι πήγε να δουλέψει με την πόρτα ανοικτή (βάζοντας ενδεχομένως κάποιο αντικείμενο στο μπλόκο), ή μήπως ότι ανοίχτηκε η πόρτα κατά τη λειτουργία ??? Μπορείς να το γράψεις λίγο πιο περιεκτικός ???
    Και εάν υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο συνέβη, πως διορθώνεται ???

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από tipos Εμφάνιση μηνυμάτων
    ... εχει βραχυκυκλωσει το triac στην πλακεται
    Καλησπέρα και σε 'σένα Σάκη. Ενδιαφέρον αυτό που μου γράφεις να ελεγχθεί (γιατί στην άλλη περίπτωση μιλάμε για μοτέρ) ...

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από andyferraristi Εμφάνιση μηνυμάτων
    (γιατί στην άλλη περίπτωση μιλάμε για μοτέρ) ...
    οχι απολυτα,μπορει να μην παταει καλα η φισα η να εχει κοπει καποιο καλωδιο στη φισα του μοτερ,μια πιο σπανια περιπτωση ειναι να εχει σπασει ο μαγνητης της ταχογενητριας.Σε brand δεν το εχω δει αυτο αλλα σε whirpool πολες φορες .

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

... μπορει να μην παταει καλα η φισα η να εχει κοπει καποιο καλωδιο στη φισα του μοτερ ...
    Αυτό μπορεί και να είναι γιατί απ' ότι ξέρω η φίσα είχε λιώσει στο παρελθόν, και τα καλώδια ενώθηκαν στον "αέρα". Μόλις ενημερώθηκα σχετικά με αυτό (σαν δευτερεύον όμως ζήτημα), πρότεινα να γίνει η ένωσή τους με κλέμα, οπότε τώρα θα του πω να το επισπεύσει. Πες μου όμως κάτι τελευταίο. Το μοτέρ τροφοδοτείται από Triac, ή από Relay ??? Σε ρωτάω γιατί στην πλακέτα υπάρχουν απάνω τρία Relays, τα οποία όμως δείχνουν καλά (οπτικά τουλάχιστον), και τα οποία δεν τα έχω ελέγξει με πολύμετρο. Δυαστυχώς σχέδιο κυκλώματος δεν βρήκα πουθενά ...

Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Τα 2 ρελε ειναι για την αναστροφη και το στυψιμο και το ενα ειναι για την θερμανση.Το triac στελνει την αναλογη ταση για να δουλεψει το μοτερ.Την ακριβη λειτουργεια του triac δεν μπορω να σου την εξηγησω γιατι δεν ειμαι ηλεκτρονικος.Οτι ξερω για τα ηλεκτρονικα εξαρτηματα τα ξερω πρακτικα.Ισως καποιος φιλος απο το forum να στο εξηγησει καλυτερα.

Μέλος
    Όνομα
    Ανδρέας
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα

Προεπιλογή

Την ακριβη λειτουργεια του triac δεν μπορω να σου την εξηγησω γιατι δεν ειμαι ηλεκτρονικος.Οτι ξερω για τα ηλεκτρονικα εξαρτηματα τα ξερω πρακτικα.Ισως καποιος φιλος απο το forum να στο εξηγησει καλυτερα.
    Όχι Σάκη δεν χρειάζεται να μου την εξηγήσεις, την ξέρω (είμαι ηλεκτρονικός). Απλά ήθελα να μάθω από που τροφοδοτείται το μοτέρ, γιατί δεν βρίσκω πουθενα το σχηματικό (του είπα να ψάξει στο πλυντήριο μήπως υπήρχε σε κάποιο "κρυφό" θηκάκι, αλλά δεν βρήκε κάτι). Πάντως σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις "κατευθυντήριες γραμμές" που μου δώσατε. Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα έχω νέα. Καληνύχτα προς το παρόν, και θα τα πουμε τις επόμενες ημέρες ...

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Έλεγξε και την περίπτωση μήπως ξεκούμπωσε το πηνίο της ταχογεννήτριας ή δεν περιστρέφεται ο μαγνήτης , στη φωτογραφία που έχω από παρόμοιο μοντέλο , ο μαγνήτης, είχε ξεκουμπώσει από το καρέ του , δεν έπεσε κάτω , αλλά και δεν περιστρεφόταν , με αποτέλεσμα δεν έστελνε feedback στην κάρτα ελέγχου τα αναμενόμενα βολτ και η πλακέτα ανέβαζε τάση κ.ο.κ.

TACHO.jpg
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Σελίδα 1 από 6 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. [Brandt] Brandt BB40
    από manolo στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-11-15, 17:13
  2. Πρόβλημα με στεγνωτήριο Brandt
    από mavro στο forum Υπόλοιπες Λευκές Συσκευές
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-10-15, 09:44
  3. [Brandt] BRANDT BFB88
    από papatango52 στο forum Πλυντήριο