το ξεκόλλησα το καμένο πάνω από τη main και μετρώντας με το buzzer του πολυμέτρου, βλέπω ότι το GND είναι στο τρίτο πόδι, ενώ στο σχήμα που ανέβασες, το GND είναι στο πρώτο πόδι. (δες φωτο)
Ευχαριστώ Μανώλη.
1.jpg Untitled.png
το ξεκόλλησα το καμένο πάνω από τη main και μετρώντας με το buzzer του πολυμέτρου, βλέπω ότι το GND είναι στο τρίτο πόδι, ενώ στο σχήμα που ανέβασες, το GND είναι στο πρώτο πόδι. (δες φωτο)
Ευχαριστώ Μανώλη.
1.jpg Untitled.png
Το σχήμα που ανέβασε ο Μανώλης είναι σωστό.
Το πόδι 1 είναι το Adj.
Στο συγκεκριμένο τύπο regulator (1117Z), (επειδή όπως έγραψα και παραπάνω είναι ρυθμιζόμενης εξόδου), το πόδι 1 δεν συνδέεται στην γείωση (GND), αλλά σε ένα διαιρέτη δυο αντιστάσεων (R230,R255 στην πλακέτα σου), στο κοινό σημείο σύνδεσης των δυο αντιστάσεων.
Το άλλο άκρο της R230 συνδέεται στην γείωση (GND) και αντίστοιχα το άλλο άκρο της R255 στο Vout =πόδι 2 (ή στην μεταλλική πλάτη, που είναι βέβαια κοινός ακροδέκτης με το πόδι 2 του regulator).
Το πόδι 3 είναι το Vin.
Αν τώρα μετράς στο πόδι 3 ως προς την γείωση βραχυκύκλωμα, θα πρέπει να ψάξεις το κύκλωμα προς τα πίσω.
Δοκίμασες τώρα που έχεις ξηλώσει το regulator από την main board, να βάλεις στην πρίζα την τηλεόραση (και δίνοντας 1,5V από εξωτερικό τροφοδοτικό, όπως σου γράφω παραπάνω) να δεις αν κόβει πάλι το τροφοδοτικό, ή αν έχει κάποια διαφορετική συμπεριφορά ;
Σηφη, συγνώμη που επεμβαίνω άλλα εάν ισχύει αυτό που λέει,(και μάλλον έτσι είναι,για αυτό και έκαψε το regulator) ότι έχει βραχυκύκλωμα στο πόδι 3 3.3v,τότε αλλάζει. Πρώτα πρέπει να βρούμε την αίτια. Από εξωτερικό τροφοδοτικό δώσε 3 βολτ και μέχρι 1,5 Α στο πόδι 3 και δες τι ζεσταίνετε η καίγεται,έτσι θα βρεις το καμένο εξάρτημα. Μέτα κάνεις αυτά που σου λέμε.
Μανώλη κανένα πρόβλημα.Έχεις δίκιο. Σαφώς και υπάρχει βραχυκύκλωμα .
Για αυτό του προτείνω να ψάξει το κύκλωμα προς τα πίσω (εννοώντας το κύκλωμα που έχει σχέση με το Vin /πόδι 3).
Αυτό που προτείνεις είναι μια μέθοδος, αλλά εγώ θα έλεγα να ξεκινήσει μετρώντας με το πολύμετρο (ωμόμετρο) και να ελέγξει τα σχετικά εξαρτήματα,της συγκεκριμένης γραμμής (3,3V) , που είναι πιθανών να έχουν βραχυκύκλωμα.
jakektm (03-04-16)
Σήφη, έδωσα 1,5ν στο Vout και δεν υπάρχει καμιά διαφορετική συμπεριφορά στην τηλεόραση. Παραμένει η ίδια κατάσταση. Τώρα, στο πόδι 3 και στο tuner γείωση (GND) μετράω βραχυκύκλωμα, που κανονικά δεν έπρεπε γιατί το πόδι 3 όπως μου γράφεις είναι Vin και προχωρώντας προς τα πίσω, όπως φαίνεται και στο σχέδιο,
μήπως το βραχυκύκλωμα είναι στο IC204;
Ευχαριστώ.
1117z.PNG
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikoskosm : 04-04-16 στις 01:34
Μπορεί να είναι βραχυκυκλωμένο το IC204, αλλά μπορεί και όχι.
Εκτός από το IC204, θα πρέπει κανονικά να ελέγξεις την γραμμή των 3,3V και τα σχετικά με αυτήν την γραμμή τάσης, εξαρτήματα (στο παρακάτω σχήμα είναι σημειωμένα με πράσινο χρώμα ):
1117z.jpg
nikoskosm (04-04-16)
Σήφη,
σε ευχαριστώ για τη βοήθειά σου και για τον χρόνο σου φίλε μου.
Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο πάνω στην main, με αποτέλεσμα να μου πονέσουν τα μάτια,έχω ανεβάσει 3 βαθμούς μυωπία και άκρη δεν έβγαλα.
Αρκετά εξαρτήματα δείχνουν ότι είναι βραχυκυκλωμένα.
Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω......
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikoskosm : 07-04-16 στις 01:25
αλλάζεις την main δεν υπάρχει περίπτωση να βρείς βλάβη με εξωτερικό psu και ειδικά σε samsung