Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 33

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Με βαση αυτα που λες, απαραδεκτο το service, δεν υπαρχει αμφιβολια.
    Ανεξαρτητα απο αυτο, ομως, θεωρω κακη επιλογη να δωσεις τοσα χρηματα για να επισκευασεις μια συσκευη αυτης της ηλικιας, οςο καλη κι αν ηταν καποτε. Προσωπικα θα την ειχα στειλει στην ανακυκλωση χωρις δευτερη σκεψη. Οσο για αυτα που διαβαζεις για τις νεες συσκευες, θα ειχαν μεγαλυτερη αξια αν ειχες και στατιστικα βλαβων, αλλα οι ευχαριστημενοι χρηστες που δεν ειχαν προβλημα δεν βγαινουν να το γραψουν στα fora, μονο οι βλαβες βγαινουν, οποτε...
    Στη θεση σου θα επικοινωνουσα με το service, θα τους εξεθετα την κατασταση και θα απαιτουσα ειτε να ερθουν να το παρουν και να μου επιστρεψουν τα χρηματα, ειτε ισοποση εκπτωση σε αγορα νεου.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Με βαση αυτα που λες, απαραδεκτο το service, δεν υπαρχει αμφιβολια.

<<Η κατασταση μου θυμισε αυτο που ελεγαν οι μηχανικοι μεταξυ τους για πλακα ,καποτε στα βαπορια....<<αν κατι δεν μπορεις να το λυσεις/επισκευασεις,ΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΥΛΟΥ...ΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ....>> >>

Ανεξαρτητα απο αυτο, ομως, θεωρω κακη επιλογη να δωσεις τοσα χρηματα για να επισκευασεις μια συσκευη αυτης της ηλικιας, οςο καλη κι αν ηταν καποτε. Προσωπικα θα την ειχα στειλει στην ανακυκλωση χωρις δευτερη σκεψη.

<<Δεν ηταν ΚΑΠΟΤΕ ,ηταν αψογη ,μεχρι που εφυγε απο το σπιτι .Τα νεα με πλακετα διαβαζω αλλου πονει και αλλου σφαζει.Χαλαει η αντλια νερου μου λενε ..και καιγεται η πλακετα.Αν δεν γινει αποτομη αυξηση/πτωση τασης στο σπιτι οποτε παλι καιγεται η πλακετα.Κοστος επισκευης λιγο - λιγοτερο απο αγορα νεου.Αυτα μου λενε / διαβαζω και επειδη ειναι και εμφανισιακα ολοκαινουργιο προτιμησαμε την αλλαγη ρουλεμαν του και να το κρατησουμε.Τι να πω...σιγουρα εχεις δικηο οτι μονο οι βλαβες βγαινουν στα φορα και οχι οι ευχαριστημενοι αγοραστες ,ομως αν σκεφθω και στα αυτοκινητα τι γινεται ! το κορολλα μου 23 ετων μου ζητησε πρωτη φορα προ τριμηνου αντισταση ανεμιστηρα καλοριφερ,καηκε η πρωτη σκαλα.Τοσα χρονια μονο λαδια-ξυδια-φιλτρα και αλαγη ιμαντα εκκεντροφορου λκαι μια φορα συμπλεκτη που ειναι κανονικα σερβις αυτα.Και οποτε παω στην τουοτα βλεπω ολα τα νεα μοντελα με ηλεκτρονικες κλπ βλαβες ,αυτοκινητα μηνων και με προβληματα.Το δικο μου εγκεφαλο ηλεκτρονικο εχει και καταλυτη ...αλλα ειναι μιας αλλης εποχης!!Τεσπα πιστευω στις παλιες αξιες οταν βεβαια αυτες αυταποδεικνυονται. >>

Οσο για αυτα που διαβαζεις για τις νεες συσκευες, θα ειχαν μεγαλυτερη αξια αν ειχες και στατιστικα βλαβων, αλλα οι ευχαριστημενοι χρηστες που δεν ειχαν προβλημα δεν βγαινουν να το γραψουν στα fora, μονο οι βλαβες βγαινουν, οποτε...

Στη θεση σου θα επικοινωνουσα με το service, θα τους εξεθετα την κατασταση και θα απαιτουσα ειτε να ερθουν να το παρουν και να μου επιστρεψουν τα χρηματα, ειτε ισοποση εκπτωση σε αγορα νεου.
    <<Τοτε παει η καλοσυνη της συγχωρεσης....(με επιασαν οι καλοσυνες ) ασε που αν μου πουν τιποτα τρελλα του στυλ δεν εγιναν ετσι ...δεν εγιναν απο εμας...εκει θα τρελαθω πραγματικα και θα τους χαρισω το αντιβαρο που περιεγραψα πιο πανω...σαν δωρο εξ ουρανου .....και δεν το θελω κατι τετοιο καθολου.

Το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε?Προσανατολιζωμε προς μετρηση θερμοστατη,(και δεν ξερω και πως να το κανω αυτο)αλλα αν αρχισε να καιει ενα -ενα ποτε ηλεκτρομαγνητη ηλεκτροβανας ποτε κατι αλλο ,και δεδομενου οτι ο θορυβος που κανει οταν ανοιγει η ηλεκτροβανα ναι μεν μειωθηκε μετα 4-5 πλυσεις αλλα ακομη ειναι πολυ δυνατος,αναρωτιεμαι μην ανοιξαν κατι που δεν επρεπε (ετσι και αλλιως δεν ειχε καμμια βλαβη περαν της αλλαγης ενος ρουλεμαν-συμφωνησαμε ομως και αλλαξαν και τα δυο)και μηπως εβαλαν κανα καλωδιο αναποδα και εκαψαν κατι?(δουλεψε ομως 4-5 πλυσεις πριν αρχισει τα προβληματα) τεσπα ειναι σαν να δινει υπερβολικη ταση-δυναμη πως να το περιγραψω καλλιτερα .Το ιδιο και το μοτερ ξεκινα στιγμιαια ,με πολυ φορα/δυναμη και αμεσως παει στο κανονικο του οταν πλενει στο δεξια αριστερα .Προσεχω τις λεπτομερειες αλλα δεν ειμαι ηλεκτρολογος να μπορω να καταλαβω τι το προκαλει αυτο.Σε ευχαριστω πολυ παντως για την απαντηση σου και εχω ακομη ορεξη για πιθανη βοηθεια να ασχοληθω μονος μου μηπως το σωσουμε το εργαλειο.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μηχανικό εγκέφαλο έχει ? (προφανώς για να λες ότι κάθε τόσο το προχωράς εσύ το πρόγραμμα όταν μουλαρώνει) είναι πιθανό να είναι πρόβλημα του θερμοστάτη (καθώς λες και ότι δεν ζεσταίνει) εξέτασες τα τυπικά? την αντίσταση ? , εκτός τον θερμοστάτη ίσως να έχει και κάποια κλίξον που είναι ανεξάρτητα του θερμοστάτη. (δεν υπάρχει καμία βοήθεια στο διαδίκτυο για αυτό το μοντέλο , μπορείς να δώσεις 2 - 3 φωτογραφίες σημαντικών μερών αυτού του μοντέλου? π.χ. τι εγκέφαλο έχει? τι μοτέρ ? πως είναι το τσιμεντένιο αντίβαρο που έσπασε? πως είναι ο θερμοστάτης ή αν έχει και κλίξον κτλ?. Μπορεί ακόμη να έχει πρόβλημα και ο μηχανικός εγκέφαλος για την φάση που λες ότι το σπρώχνεις εσύ γυρίζοντας το κουμπί (αν δεν είναι από τον θερμοστάτη ή το κλίξον ή την αντίσταση). Δεν επιβεβαιώνεται πουθενά ότι οι προηγούμενοι τεχνικοί έκαναν λάθος εργασίες.
    αλλα αν αρχισε να καιει ενα -ενα ποτε ηλεκτρομαγνητη ηλεκτροβανας ποτε κατι αλλο ,και δεδομενου οτι ο θορυβος που κανει οταν ανοιγει η ηλεκτροβανα ναι μεν μειωθηκε μετα 4-5 πλυσεις αλλα ακομη ειναι πολυ δυνατος,αναρωτιεμαι μην ανοιξαν κατι που δεν επρεπε
    Μήπως η πίεση νερού της βρύσης είναι μεγάλη? δοκίμασε να μειώσεις την πίεση

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μηχανικό εγκέφαλο έχει ? (προφανώς για να λες ότι κάθε τόσο το προχωράς εσύ το πρόγραμμα όταν μουλαρώνει) είναι πιθανό να είναι πρόβλημα του θερμοστάτη (καθώς λες και ότι δεν ζεσταίνει) εξέτασες τα τυπικά? την αντίσταση ? , εκτός τον θερμοστάτη ίσως να έχει και κάποια κλίξον που είναι ανεξάρτητα του θερμοστάτη. (δεν υπάρχει καμία βοήθεια στο διαδίκτυο για αυτό το μοντέλο , μπορείς να δώσεις 2 - 3 φωτογραφίες σημαντικών μερών αυτού του μοντέλου? π.χ. τι εγκέφαλο έχει? τι μοτέρ ? πως είναι το τσιμεντένιο αντίβαρο που έσπασε? πως είναι ο θερμοστάτης ή αν έχει και κλίξον κτλ?. Μπορεί ακόμη να έχει πρόβλημα και ο μηχανικός εγκέφαλος για την φάση που λες ότι το σπρώχνεις εσύ γυρίζοντας το κουμπί (αν δεν είναι από τον θερμοστάτη ή το κλίξον ή την αντίσταση). Δεν επιβεβαιώνεται πουθενά ότι οι προηγούμενοι τεχνικοί έκαναν λάθος εργασίες.

Μήπως η πίεση νερού της βρύσης είναι μεγάλη? δοκίμασε να μειώσεις την πίεση
    Σε ευχαριστω για την απαντηση Η πιεση βρυσης ειναι η ιδια σε ολο το σπιτι οπως ηταν παντα.Πλυντηριο ειναι στο μπανιο.

Δεν ξερω τι ειναι το κλιξον .....ετσι δεν ξερω που η τι να ψαξω.Εξηγειστε παρακαλω.

Μετρησα αντισταση αφου εβγαλα τα 2 + γειωση καλωδια.Αποτελεσματα: Ακροδεκτες ρευματος μεταξυ τους 28,7 / 29,6 / 30 στις 3 φορες που την μετρησα.
    Ακροδεκτες με γειωση 1 οπως δειχνει και μονο του στα 200 Ω.

Μετρησα θερμοστατη .Στις φωτο (που ελπιζω να καταφερω να ποσταρω,εστω ο ακροδεκτης στην πλευρα οπου ειναι συνδεδεμενη η γειωση του και ενα αλλο μαυρο καλωδιο τον ονομαζουμε Α τον μεσαιο Ο και της αλλης ακρης Β)Αποτελεσματα :

0 *C - AB = 1, 0 OB=1, AO = ξεκιναει 11 και σταθεροποιειται 01,2
    15 *C - ΑΒ = 01,2 ΟΒ=1, ΑΟ = 1
    40 *C - ΑΒ = 01,2 ΟΒ=1, ΑΟ = 1
    60 *C - ΑΒ = 1,1 ΟΒ=1, ΑΟ= 1
    90 *C - ΑΒ = 01,3 ΟΒ=1, ΑΟ= 1

Στις μετρησεις θερμοστατη δεν εβγαλα το καλωδιο γειωσης
    * Βλεπω ο θερμοστατης εχει 2 βιδες και ανοιγει σε δυο κομματια.Να τον ανοιξω να ψεκασω CRC για ηλεκτρικα ??? η θα μου πεταχτουν τιποτα βιδες /ελατηρια και δεν θα ξερω νατα μαζεψω?

* Διπλα στην φωτο θερμοστατη ισως μπορειτε να διακρινετε ενα στρογγυλο μικρο ασπρο πλαστικο με τρυπα.Ειναι στην ακρη ενος μικρης διαμετρου σωληνα μαυρου ελαστικου που παει προς τα κατω και το ασπρο πλαστικο ηταν σωμα στην κατω κρυφη οψη του καντραν που εβγαλα.Εσπασε οπως το εβγαλα .Φυσω ρουφω ,μαλλον εχει κενο αλλα και νερο μεσα του.Τι θα κανω με αυτο ??

DSC00468.jpgDSC00474.jpgDSC00473.jpgDSC00475.jpgDSC00462.jpgDSC00470.jpg

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή Λοιπες φωτος

*Αν βγαλω την αντισταση να προσπαθησω να φτιαξω μια σκληρη ζελατινα τι κολλα ??πρεπει να βαλω στην φλαντζα της αντλιας που ειναι παλαια και απο οτι βλεπω εχουν βαλει κολλα διοτι γυαλιζει οταν την βλεπω απο κοντα.

*Στις πρωτες πλυσεις η και σβηστο γυρνωντας καδο με το χερι ακουγοταν σαν να τριζει η καινουρια τσιμουχα του ρουλεμαν η καποιο λαστιχο τελος παντων σε συγκεκριμενο σημειο στροφης του καδου.Τωρα δεν ακουγεται πια (στην 8η πλυση) ακουγεται ομως ενας αλλος θορυβος σαν μεταλακι να χτυπαει στο στυψιμο τικ τικ τικ τικ τικ και τωρα που το ελυσα βγαζω ιμαντα ,γυρνω καδο με το χερι και το κανει σε 2 συγκεκριμενα σημεια ???????Καποια γνωμη εχετε??

* Και αλλη μια ερωτησουλα.Εκτος απο την αποδειξη εχουν βαλει και αυτοκολητο απο το σερβις με την φιρμα τους και ημερομηνια 28/02/2016 .Μηπως πρεπει να τους καλεσω?Αν και μετα απο ολα αυτα θα προτιμουσα να το φτιαξουμε μαζι αν γινεται παρα να το ξαναστειλω εκει.

Οπως και ναχει ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας Κε Κυριακιδη
    DSC00468.jpgDSC00442.jpgDSC00443.jpgDSC00445.jpgDSC00452.jpgDSC00458.jpg

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

http://spares.bigwarehouse.com.au/in...sort=5a&page=1

Αυτο το λινκ ισως βοηθησει,ειναι το πλυντηριο μου αναλυτικα.Ομως ειναι λινκ Αυστραλιας.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Μετρησα θερμοστατη .Στις φωτο (που ελπιζω να καταφερω να ποσταρω,εστω ο ακροδεκτης στην πλευρα οπου ειναι συνδεδεμενη η γειωση του και ενα αλλο μαυρο καλωδιο τον ονομαζουμε Α τον μεσαιο Ο και της αλλης ακρης Β)Αποτελεσματα :

0 *C - AB = 1, 0 OB=1, AO = ξεκιναει 11 και σταθεροποιειται 01,2
    15 *C - ΑΒ = 01,2 ΟΒ=1, ΑΟ = 1
    40 *C - ΑΒ = 01,2 ΟΒ=1, ΑΟ = 1
    60 *C - ΑΒ = 1,1 ΟΒ=1, ΑΟ= 1
    90 *C - ΑΒ = 01,3 ΟΒ=1, ΑΟ= 1
    Αυτά που δείχνεις είναι απλά μετακίνηση του κουμπιού του θερμοστάτη (δεν δείχνει αλλαγές από συνέπεια της θερμοκρασίας .... δηλαδή θέλω να πω ότι πρέπει να ζεσταθεί και ο αισθητήρας του θερμοστάτη που είναι μέσα στον κάδο για να δεις αν αλλάζει κατάσταση σε κάποια από τις 3 επαφές )
    Πάντως πιστεύω σε μεγάλα ποσοστά να φταίει ο θερμοστάτης , και λογικά σε τέτοια πλυντήρια όταν το δοκιμάζεις και αφού δουλέψει λίγο το πλυντήριο , κάποια στιγμή αυτό θα σταματήσει να γυρίζει (δεξιά - αριστερά το μοτέρ θα σταματήσει ) και θα περιμένει "εντολή" από αυτόν τον θερμοστάτη για να συνεχίσει από το σημείο θερμοκρασίας του νερού που έχεις επιλέξει .

Είναι δηλαδή αυτό ακριβώς που έγραψες παραπάνω
    και δεν ζεσταινει πλεον καθολου το νερο.Το γυρισα μηδεν το διακοπτη θερμοκρασιας ,δεν ξεκινησε ποτε .Μονον οταν χειροκινητα το προχωρησω ενα τακ τον περιστροφικο διακοπτη συνεχιζει το προγραμμα.
    Κανονικά δεν πρέπει να συνεχίσει όταν εσύ περιστρέψεις το κουμπί. (του προγράμματος = που φυσικά θα προχωρήσει το πρόγραμμα αλλά ακυρώνεις την διαδικασία του αν ζέστανε το νερό από το όριο του θερμοστάτη).
    Ενώ κανονικά μετά από παύση (παύση την ώρα που μόνο βράζει / χωρίς να γυρίζει το μοτέρ τον κάδο ) ο θερμοστάτης θα έπρεπε να ξανα ξεκινήσει το πρόγραμμα μόνο του (χωρίς να περιστρέψεις εσύ το κουμπί του προγράμματος)

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Πειραιας

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτά που δείχνεις είναι απλά μετακίνηση του κουμπιού του θερμοστάτη (δεν δείχνει αλλαγές από συνέπεια της θερμοκρασίας .... δηλαδή θέλω να πω ότι πρέπει να ζεσταθεί και ο αισθητήρας του θερμοστάτη που είναι μέσα στον κάδο για να δεις αν αλλάζει κατάσταση σε κάποια από τις 3 επαφές )
    Πάντως πιστεύω σε μεγάλα ποσοστά να φταίει ο θερμοστάτης , και λογικά σε τέτοια πλυντήρια όταν το δοκιμάζεις και αφού δουλέψει λίγο το πλυντήριο , κάποια στιγμή αυτό θα σταματήσει να γυρίζει (δεξιά - αριστερά το μοτέρ θα σταματήσει ) και θα περιμένει "εντολή" από αυτόν τον θερμοστάτη για να συνεχίσει από το σημείο θερμοκρασίας του νερού που έχεις επιλέξει .

Είναι δηλαδή αυτό ακριβώς που έγραψες παραπάνω

Κανονικά δεν πρέπει να συνεχίσει όταν εσύ περιστρέψεις το κουμπί. (του προγράμματος = που φυσικά θα προχωρήσει το πρόγραμμα αλλά ακυρώνεις την διαδικασία του αν ζέστανε το νερό από το όριο του θερμοστάτη).
    Ενώ κανονικά μετά από παύση (παύση την ώρα που μόνο βράζει / χωρίς να γυρίζει το μοτέρ τον κάδο ) ο θερμοστάτης θα έπρεπε να ξανα ξεκινήσει το πρόγραμμα μόνο του (χωρίς να περιστρέψεις εσύ το κουμπί του προγράμματος)
    Πω πω!!κι εγω νομιζα οτι μετραγα σωστα.Δλδ τι πρεπει να κανω τωρα?Το εχω λυμενο ,να το δεσω και να βαλω πλυση?ετσι κι αλλιως δεν ζεσταινει καθολου το νερο ,αρα δεν παιρνει εντολη η αντισταση,αν αυτης οι μετρησεις που αναρτησα την δειχνουν σωστη δλδ οτι θα λειτουργησει αν παρει εντολη?τι κανω τωρα?

ΟΜΩΣ και σε κρυα πλυση με θερμοστατη στο μηδεν εξ αρχης σταματαει νεκρο (μονο η κοκκινη λαμπα λειτουργιας παραμενει αναμενη)στα διαφορα σημεια ,τα οποια πιστευω οτι ειναι εκει που θα αρχιζε να ζεσταινει το νερο εαν ζητουσαμε κατι τετοιο,ομως και με βρυση πλυση δλδ 0 βαθμους παλι σταματα οπως περιγραφω στο 1ο μνμ μου.Αυτο μας οδηγει σε Καποιο Συμπερασμα τι μπορει να φταιει να το αλλαξω η να το μετρησω πρωτα αν γινεται?

Το κλιξον ειναι ο αισθητηρας θερμοκρασιας σφηνωμενος στον καδο ?ο οποιος με καλωδιο συνδεεται με τον θερμοστατη?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ Π : 29-03-16 στις 21:33

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] πλυντηριο ariston
    από ΓΙΑΝΝΗΣ 11 στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-05-20, 12:32
  2. [Άλλη] πλυντηριο δεν σταματαει να παιρνει νερο
    από vamei στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-02-16, 22:37
  3. [Άλλη] προβλημα σε πλυντηριο ariston aquqltis
    από jimisk στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-09-14, 22:27
  4. [Pitsos] ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΠΙΑΤΩΝ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ!!!!
    από lavrakas στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-10-13, 14:38
  5. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-01-12, 18:22

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία