Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
(2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!
Τι εννοείς για τους σπινθηρισμούς?
Με Dc όποιας μπαταρίας ή και 2 σε σειρά για 24V κτλ όπως π.χ. το δοκίμασα σε συνεχές παρακάτω με DC "παραγωγής μας " από αυτοσχέδια γεννήτρια και μετά από ανόρθωση .
https://www.youtube.com/watch?v=ZUxp...ature=youtu.be
Φαντάζομαι ο Δημήτρης ρωτάει, γιατί όχι με 220 και για μεγάλη διάρκεια;
Τι περισσότερο είχε μέσα στο πλυντήριο και δούλευε με 220;
Το μοτέρ του πρώτου ποστ, μπορεί να δουλέψει επί μακρόν με τα 220;
Σας πρήζω ε;
Και Χρόνια Πολλά
Papas00zas (28-03-16)
Καταρχήν αυτά τα μοτέρ δεν είναι υπολογισμένα για συνεχόμενη λειτουργία
Ένα δεύτερο σημείο είναι πως τα περισσότερα δεν διαθέτουν φτερωτή ψύξης , και στο στύψιμο κάποια ξεπερνούν τις 14000 στροφές /λεπτό
Δε δοκίμασα ποτέ μου το όριο αντοχής τους , αλλά αρκετές φορές κάποια παρουσίασαν πρόβλημα λόγω υπερθέρμανσης , ύστερα από συνεχόμενες πλύσεις
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
Papas00zas (28-03-16)
Τα μοτερ αυτα οταν δουλευουν πανω στα πλυντηρια δεν δουλευουν με ταση 220v.Aν τα δωσεις 220 για πολυ ωρα ανεβαζουν πολλες στροφες με αποτελεσμα να σπαει ο συλεκτης,το εχω παθει 2 φορες και κοντεψα να σακατευτω.Αν δωσουμε DC το μoτερ τραβαει λιγοτερα amper.Ενα καλο tip ειναι να του δωσουμε ρευμα με ποντεσιομετρο απο ηλ.σκουπα.Με αυτο τον τροπο μπορουμε και το ξεκιναμε σιγα σιγα χωρις τον φοβο να υπαρξει ατυχημα,εγω τα βαζω μπρος με κυκλωμα απο σκουπα miele και ταση AC
Papas00zas (28-03-16)
Τι το ήθελες εκείνο το "κόντεψα να σακατευτώ". Πάντως απ' ότι λες εξακολουθείς να το βάζεις μπροστά και να το χρησιμοποιείς.
Είμαι που είμαι χέστης με θέματα ασφάλειας, να έχω να σκέφτομαι και πότε θα σκάσει το μοτέρ κατά τη διάρκεια της εργασίας-δοκιμής.
Τέλος πάντων, ευχαριστώ για τις πληροφορίες, όλους τους φίλους.
Θα δοκιμάσω τη λειτουργία του με dimmer και συνεχές μπαταρίας και τα ξαναλέμε.
Για να φτάσει στο σημείο να σκορπίσει ο ρότορας πρέπει να ανεβάσει τρελές στροφές (= να δουλεύει "στον αέρα")
Μπορείς να το τροφοδοτήσεις με DC με AC ή με ό,τι άλλη κυματομορφή θέλεις
Τη θερμοασφάλεια μη την αφήσεις ασύνδετη, βάλε τη σε σειρά με το κύκλωμα ώστε σε περίπτωση υπερθέρμανσης το μοτέρ να απενεργοποιηθεί αυτόματα
Papas00zas (28-03-16)
Αυτό πιο πολύ το έγραψα διότι αυτά τα μοτέρ έχουν καρβουνάκια επάνω και σκέφτηκα μήπως έχει σχέση με πρόωρη φθορά...κυρίως για καρβουνάκια ή και για τα πηνία
Έτσι ακριβώς....
Αν δουλεύει χωρίς φορτίο, ναι μπορεί....άλλωστε αρκετά απο αυτά αν θυμαμαι καλά δεν ειναι να δουλεύουν πολλή ώρα χωρίς φορτίο. Να υπερθερμανθεί μετά απο συνεχόμενες πλύσεις λίγο δύσκολο,εκτός αν όντως δεν αντέχουν.
Με ποιά τάση DC δουλεύουν; Και πως γινεται στο dc να ζητουν λιγότερο ρεύμα;
Όχι άλλους μΕ....PICάραμε!!!!
(2012)ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ - ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ (2018 )Εκτός αν έχεις μέσον κάπου ή οικογενειακή επειχείρηση και έχει φροντίσει άλλος για τα λεφτά
VESTEL σασί;;;; Πάρε το σφυρί !!!!
Λοιπόν 2 δοκιμές.
Με μπαταρία 12V 7,5Ah και με πολύμετρο σε σειρά, λειτουργεί με χαμηλές στροφές και "δείχνει" να τραβάει 0,5 Α.
Με ρεύμα AC από dimmer λειτουργεί ανεβάζοντας στροφές (δε χαμηλώνουν πολύ-μηδενίζουν, ίσως φταίει και το dimmer το οποίο όμως σε δράπανα-τροχούς μηδενίζει) αλλά κάνει σκορτσαρίσματα; θόρυβο; στην εκκίνηση. Ροπή δε δοκίμασα με αντίσταση στον άξονα και δεν το άφησα πολύ σε λειτουργία (είπαμε....).
Τη θερμοασφάλεια δεν τη σύνδεσα. Σε επόμενη δοκιμή θα συνδεθεί, σε σειρά, ε;
Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!
Papas00zas (29-03-16)