Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 20 από 22
    Το avatar του χρήστη GiannisSma
    Μέλος
    Όνομα
    Γιάννης
    Περιοχή
    Γιαννιτσά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε αυτές τις 8 ώρες δεν σταμάτησε καθόλου το μοτέρ να δουλεύει? (δεν αναφέρομαι στους ανεμιστήρες αλλά στον συμπιεστή) .
    Και στο ρωτάω αυτό γιατί πιο πάνω μας έλεγες τα εξής

Αν η απάντηση σου ισχύει ότι σταματάει να δουλεύει ο συμπιεστής . ίσως να είναι ο θερμοστάτης .. αλλά ..
    Αν σε αυτό το 8 ώρο δεν σταμάτησε καθόλου , υποψιάζομαι το χειρότερο που να έχει γίνει ζημιά στην μεταφορά π.χ. ράγισε κάποιο σωληνάκι και έχασε υγρά.
    Οκ τώρα διάβασα το #9 . Αν είναι έτσι όλα θα πάνε καλά .
    Όχι όχι δεν δούλευε συνεχόμενα γιαυτό και είπα ανάβει σβήνει κανονικά! Σταματούσε όταν έφτανε στην θερμοκρασία που ήταν να σταματήσει αν και λάθος θερμοκρασία σταματούσε στους 9 ή 10 βαθμούς συντήρησης. Απαντάω πληροφοριακά γιατί με ρώτησες. Μόλις ήρθε ο τεχνικός τον ενημέρωσα για την κατάσταση και τι έχω κάνει μετά τις δικές σας συμβουλές και επικεντρώθηκε στον θερμοστάτη και αυτός κατευθείαν από τα λεγόμενα μου. Είδε το μοντέλο και πήγε έφερε θερμοστάτη και τον αντικατέστησε. Το πρωί θα δούμε την ένδειξη στο θερμόμετρο που θα μείνουν οι πόρτες για πολλές ώρες κλειστές και ελπίζω να μην υπάρξει πρόβλημα!

Στάλθηκε από το X5pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το avatar του χρήστη stelakis1914
    Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Είχα διαβάσει το συγκεκριμένο θέμα και μου θύμισε το παλιό δίπορτο ψυγείο που έχω στο χωριό που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στην συντήρηση. Πήγα για μια άλλη δουλειά και σκέφτηκα πριν φύγω να ξηλώσω τον θερμοστάτη και να τον αντικαταστήσω με έναν νέο μήπως και βελτιωθεί λίγο η κατάσταση.

Το λάθος μου ήταν ότι δεν κατέγραψα το μοντέλο του ψυγείου και πήρα μαζί μου μόνο τον παλιό θερμοστάτη. Ο θερμοστάτης είναι της Thomson και θα ήθελα να με βοηθήσετε να επιλέξω έναν συμβατό. Ξέρω ότι υπάρχουν πίνακες που διευκολύνουν την διαδικασία εύρεσης αλλά δεν έχω βρει κάτι σίγουρο. Τα στοιχεία που αναγράφει ο θερμοστάτης στην μια πλευρά:

3-4 6 (6)Α 250V AC žμ
    TB48/58/08
    6 (6)Α 250V AC žμ
    3-6 TB07/71
    0,1A 250V AC žμ

1.jpg2.jpg3.jpg
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelakis1914 : 02-04-16 στις 15:26

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Λόγω του "1096 " που αναφέρει στην μεσαία φωτό και βάση του πίνακα παρακάτω
    http://www.stinol-repair.ru/ranco_k59_electrolux.html
    λέω τώρα χωρίς να θέλω να σε κρεμάσω . Μήπως της Ranco με στοιχεία Κ59L 1096 (αλλά να έχει και ίδιο μήκος σύρματος αισθητήρα?)
    που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες στην συντήρηση. Πήγα για μια άλλη δουλειά και σκέφτηκα πριν φύγω να ξηλώσω τον θερμοστάτη και να τον αντικαταστήσω με έναν νέο μήπως και βελτιωθεί λίγο η κατάσταση.
    No frost? ή όχι? ... / οι "υψηλές θερμοκρασίες " στην συντήρηση μπορείς να αντιληφθείς αν προέρχεται από παύση του μοτέρ εξαιτίας του θερμοστάτη (πρόωρη ελλατωματική παύση εξαιτίας του θερμοστάτη) ή αυτό το λες ενώ βλέπεις ότι το μοτέρ δουλεύει συνεχώς? (χωρίς ποτέ να πραγματοποιεί παύση) γιατί αν συμβαίνει το τελευταίο τότε δεν είναι από τον θερμοστάτη αλλά κάποια άλλη αιτία που αφορά την ποιότητα και την απόδοση ψύξης.

http://www.stinol-repair.ru/diagram_stinol_101.html

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ πρώτα από όλα Πέτρο για την απάντηση σου. Το "1096" που βλέπεις στην φωτογραφία για την ακρίβεια είναι "109G".

Βρήκα στο αρχείο μου και μια φωτογραφία του ψυγείου. Πρόκειται για το αρχαίο IZOLA Silverline που φαίνεται στην φωτογραφία και δεν είναι no frost. Το μοτέρ δεν δουλεύει συνεχώς αλλά εκκινεί σε διάφορες στιγμές κατόπιν εντολής του θερμοστάτη που υποψιάζομαι ότι ευθύνεται για την πρόωρη παύση του. Έχει ένα μοτέρ και η κατάψυξη λειτουργεί αρκετά καλά χωρίς να πιάνει πάγο. Στο εσωτερικό του μοιάζει αρκετά με αυτό για να έχετε μια εικόνα.
    IZOLA silverline.jpg

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Θα βαλεις θερμοστατη RANCO K59-L1038

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Επειδή Σάκη βλέπω ότι δεν είναι ευρέως διαθέσιμος, θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιο μαγαζί στην Θεσσαλονίκη όπου θα μπορούσα να τον προμηθευτώ;

Το avatar του χρήστη tipos
    Μέλος
    Όνομα
    Σακης
    Περιοχή
    θεσσαλονικη

Προεπιλογή

εχεις pm

Το avatar του χρήστη G.POL
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΤΡΙΠΟΛΗ

Προεπιλογή

Καλησπέρα και από μένα.
    Χρειάζομαι τον συγκεκριμένο θερμοστάτη,για το ίδιο ψυγείο που έγραψε ο φίλος παραπάνω.
    Που θα τον προμηθευτώ γιατί βρίσκομαι επαρχία .κάποια βοήθεια παρακαλώ?
    Ευχαριστω

Μέλος
    Όνομα
    Στέλιος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Καλησπέρα Γιώργο. Ενδεικτικά μπορείς να τον βρεις από εδώ αλλά μπορείς να ψάξεις περισσότερο στο διαδίκτυο.

10. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον stelakis1914 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

G.POL (28-06-21)

Το avatar του χρήστη G.POL
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    ΤΡΙΠΟΛΗ

Προεπιλογή

Γεια σας και πάλι.
    Χθες το απόγευμα άλλαξα τον θερμοστάτη,η συντήρηση πλέον "σκοτώνει" αλλά έχω την εντύπωση πως δεν σταματάει το μοτέρ,δηλαδή σήμερα το πρωί που σας γράφω δεν έχει σταματήσει καθόλου.
    Το έχω βάλει στο 2,5 .μήπως πρέπει να κλείσει 24αωρο,γιατί το ψυγείο το είχα εκτός λειτουργίας για πολλές μέρες?
    Ευχαριστώ.
    g.pol

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτηΠρώτη 123 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-16, 22:25
  2. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-11-13, 19:51

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι