Αν δεν μετρηθει ο συμπιεστης με μεγγωμετρο δεν θα εισαι σιγουρος αν φταιει η οχι..
Με το πολυμετρο δεν μπορεις να το μετρησεις.
Αν δεν μετρηθει ο συμπιεστης με μεγγωμετρο δεν θα εισαι σιγουρος αν φταιει η οχι..
Με το πολυμετρο δεν μπορεις να το μετρησεις.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
FILMAN (16-02-16)
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...όπως μου τα λέτε θα κοιτάξω την πλακέτα γιατί αν όπως είπε και ο Φίλιππος στους τριφασικούς έχουμε 3 ίδιες ενδείξεις άρα ο συμπιεστής πρέπει να είναι ok...
Δημήτρη επειδή την Τετάρτη θα βρω χρόνο να ασχοληθώ και να ανεβάσω φωτογραφίες από την πλακέτα για να με κατατοπίσεις,θα ήθελα να μου πείς πως να μετρήσω τον συμπιεστή ως προς την γη και τι ένδειξη πρέπει να πάρω,θα μετρήσω και τα 3 πινς;
Γιώργο δεν έχω μεγγώμετρο, δεν ξέρω τι τιμή έχει και ούτε να το χρησιμοποιώ...
Σας ευχαριστώ όλους...
Το ότι σου έδωσε 3 ίδιες ενδείξεις δεν σημαίνει ότι δεν έχει και διαρροή ως προς γη. Αποσύνδεσε τα 3 του καλώδια από το μηχάνημα και δοκίμασε να το βάλεις μπρος. Αν δεν σου ρίξει το ρελέ τότε ο συμπιεστής προφανώς έχει διαρροή.
vasilimertzani (16-02-16)
Φιλιππε θα το κανω το απογευμα και θα σου πω με σιγουρια.απαντησε μου ομως στο εξης εφοσον υποθετω οτι εχει διαρροη ως προς την γη βγαζοντας την γειωση γιατι μου ριχνει παλι το ρελε;
Απο που βγαζεις τη γειωση, μονο στο μοτερ ή απο ολη τη συσκευη;
Και, βεβαια, μα ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχη, καθως μπορει να εμφανισει ταση στα μεταλλικα μερη!
FILMAN (16-02-16), vasilimertzani (16-02-16)
Χρήστο, σιγουρέψου ότι αυτό που ρίχνει είναι όντως ρελέ διαφυγής.
Βρες τα στοιχεία που γράφει πάνω του και γκούγκλαρέ το.
π.χ ένα συνηθισμένο ρελέ: http://www.ilmako.gr/hager-cdc740h-r...-40a-1p1n.html
You only live twice.
Δεν ειμαι σπιτι τωρα αλλα ναι αυτο που εριχνε ητανε το ρελε προστασιας.την γειωση την εβγαλα απο ολοκληρη την συσκευη.και παλι οταν παω να ξεκινησει το μοτερ ριχνει το ρελε.το απογευμα θα γινει εντατικο ψαξιμο με την βοηθεια σας φυσικα.ευχαριστω παιδια...
Όταν λες "βγάζοντας τη γείωση", εννοείς αυτό:Τα μεταλλικά μέρη της εσωτερικής μονάδας πιστεύεις ότι δεν είναι γειωμένα, και η εξωτερική μονάδα εξακολουθεί να είναι σε επαφή με τη γείωση μέσω των χάλκινων σωληνώσεων που ενώνουν τις δυο μονάδες;
Εχεις δικιο Φιλιππε,ηξερα οτι και το εσωτερικο μηχανημα ειναι διπλα γειωμενο αλλα ξεχασα την διαδρομη των σωληνωσεων...Θα την βγαλω και απο το εσωτερικο και θα καταργησω και απο την πλακετα τα καλωδια του μοτερ και σας ενημερωνω ξανα...
ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΓΕΙΩΣΗ, απλά θα αποσυνδέσεις τις 3 φάσεις του συμπιεστή από την πλακέτα και θα κάνεις δοκιμή.