Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 35

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή LG Flatron L1770HR - Την ανάβω, σβήνει μετά από δευτερόλεπτα (όχι σε sleep mode)

Καλησπέρα!

Προ λίγων ημερών έπεσε στα χέρια μου μια παλιά 18άρα lcd οθόνη LG Flatron L1770HR και αποφάσισα να την χρησιμοποιήσω ως δεύτερο monitorάκι δίπλα από το κανονικό μου. Η οθόνη φαίνεται να λειτουργεί άψογα εκτός από ένα βασικό ελάττωμα:
    Την ανάβω, ανάβει το μπλε ledάκι κάτω από το power button, βλέπω την επιφάνεια εργασίας για 2 δευτερόλεπτα και έπειτα μαυρίζει. Το led παραμένει μπλε που σημαίνει ότι δεν πάει σε sleep mode.
    Αν την αναβοσβήσω καμιά 10αριά φορές σε κάποιο σημείο θα ανάψει κανονικά, και όσο είναι αναμμένη, αν δεν πάει σε sleep mode για πολύ ώρα, θα λειτουργεί άψογα!
    Έχω μηδενικές ηλεκτρολογικές γνώσεις αλλά απο το ελάχιστο ψάξιμο που έκανα βρήκα οτι πιθανότατα θέλουν άλλαγμα οι πυκνωτές αλλά φαντάζομαι πρέπει να την ανοίξω για να ξέρω στα σίγουρα. Θα την άνοιγα ήδη αλλά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το περίβλημα της οθόνης δεν έχει βίδες οπότε δεν ξέρω και πως να την ανοίξω..

Μερικές φωτογραφίες της οθόνης.

Το avatar του χρήστη chipakos-original
    Μέλος
    Όνομα
    Δημητρης
    Περιοχή
    Γαλατσι

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Red Εμφάνιση μηνυμάτων
    Καλησπέρα!

Προ λίγων ημερών έπεσε στα χέρια μου μια παλιά 18άρα lcd οθόνη LG Flatron L1770HR και αποφάσισα να την χρησιμοποιήσω ως δεύτερο monitorάκι δίπλα από το κανονικό μου. Η οθόνη φαίνεται να λειτουργεί άψογα εκτός από ένα βασικό ελάττωμα:
    Την ανάβω, ανάβει το μπλε ledάκι κάτω από το power button, βλέπω την επιφάνεια εργασίας για 2 δευτερόλεπτα και έπειτα μαυρίζει. Το led παραμένει μπλε που σημαίνει ότι δεν πάει σε sleep mode.
    Αν την αναβοσβήσω καμιά 10αριά φορές σε κάποιο σημείο θα ανάψει κανονικά, και όσο είναι αναμμένη, αν δεν πάει σε sleep mode για πολύ ώρα, θα λειτουργεί άψογα!
    Έχω μηδενικές ηλεκτρολογικές γνώσεις αλλά απο το ελάχιστο ψάξιμο που έκανα βρήκα οτι πιθανότατα θέλουν άλλαγμα οι πυκνωτές αλλά φαντάζομαι πρέπει να την ανοίξω για να ξέρω στα σίγουρα. Θα την άνοιγα ήδη αλλά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το περίβλημα της οθόνης δεν έχει βίδες οπότε δεν ξέρω και πως να την ανοίξω..

Μερικές φωτογραφίες της οθόνης.

Πριν κάνα χρόνο επισκεύασα μία ίδια. Κουμπωτά καπάκια . Βγάζεις το πλαίσιο από μπροστά. Αν έχεις σκληρά νύχια ακόμα καλύτερα.Πυκνωτές στο τροφοδοτικό αλλάζεις.Αν θυμάμαι καλά θα φαίνονται θα είναι φουσκωμένοι.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από chipakos-original Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πριν κάνα χρόνο επισκεύασα μία ίδια. Κουμπωτά καπάκια . Βγάζεις το πλαίσιο από μπροστά. Αν έχεις σκληρά νύχια ακόμα καλύτερα.Πυκνωτές στο τροφοδοτικό αλλάζεις.Αν θυμάμαι καλά θα φαίνονται θα είναι φουσκωμένοι.
    Άρα δε χρειάζεται να ανοίξω το Monitor? Μόνο το τροφοδοτικό?
    Πως μοιάζουν οι πυκνωτές και που μπορώ να βρω?
    Μηδενικές γνώσεις ηλεκτρολογίας όπως είπα. :P

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Φίλε μου, χωρίς παρεξήγηση, αλλά με αυτά που λες καλύτερα μην το ανοίξεις, πήγαινέ το σε ειδικό. Αν δεν ξέρεις καν πώς μοιάζουν οι πυκνωτές, ακόμη και αν στους δείξουν δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις σωστή δουλειά με το κολλητήρι.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε μου, χωρίς παρεξήγηση, αλλά με αυτά που λες καλύτερα μην το ανοίξεις, πήγαινέ το σε ειδικό. Αν δεν ξέρεις καν πώς μοιάζουν οι πυκνωτές, ακόμη και αν στους δείξουν δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις σωστή δουλειά με το κολλητήρι.
    Σ' ευχαριστώ για την απάντηση σου.
    Δεν σε παρεξηγώ πολύ, αλλά με προβληματίζεις..
    Ίσως να παρεξήγησα την φύση του forum αλλά φανταζόμουν οτι δεν απαιτούνται γνώσεις ηλεκτρολογίας για να ζητήσει κάποιος βοήθεια εδώ.
    Αν όντως το παρεξήγησα παρακαλώ γράψτε λάθος και σβήστε το θέμα.

Πέρα απο αυτό, δε θέλω να φανώ υπερόπτης αλλά ειλικρινά θεωρείς οτι εν έτει 2016, είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κάποιος με σύνδεση στο διαδίκτυο, πως γίνεται μια τέτοια δουλειά?
    Δεν σκόπευα να διαβάσω 2-3 πραματάκια απο εδώ, και μετά να ανοίξω την οθόνη και να αρχίσω μόντες χωρίς να ξέρω κρίσιμες τεχνικές λεπτομέρειες.
    Αν έχω καταλάβει σωστά, δεν είναι ούτε τόσο εξεζητημένο ούτε τόσο σπάνιο το πρόβλημα μου. Σίγουρα υπάρχουν tutorials εκεί έξω που εξηγούν τι και πως.
    Δε λέω, πάντα κρατάω πισινές. Μπορεί όντως να είναι πιο σύνθετο απ' όσο νομίζω και να απαιτεί σπουδές ηλεκτρολογίας. Τότε θα πάω πάσο.

Όμως αυτή τη στιγμή προσπαθώ να αξιολογήσω το είδος του προβλήματος που έχω. Μέχρι να πάω το πάσο μου, θα προτιμήσω παραπομπές σε χρήσιμους οδηγούς με βασικά DIY tips στην ηλεκτρολογία, παρά να με πατρονάρεις ακυρώνοντας μου το λόγο για τον οποίο ήρθα εδώ.

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Προεπιλογή

λες οτι δεν ξερεις πως μοιαζουν οι πυκνωτες τοτε πως θα τους αλλαξεις ; ξερεις απο κολλητηρι;
    επισης λες οτι δεν θα ανοιξεις την οθονη για το τροφοδοτικο πως θα γινει αυτο εχει εξωτερικο; αλλα και να εχει το κυριως τροφοδοτικο ειναι μεσα στο μονιτορ

και κατι ακομα δεν ειναι ολες οι βλαβες απο πυκνωτες

οποτε αν θελςι να κανεις την προσπαθεια ανοιξε το μονιτορ τραβα φωτο να δουμε τι γινεται

παντως συμφωνο με οσα σου ειπε ο φιλος nyannaco

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-15, 04:01
  2. [Οθόνη LG] LG flatron L192ws-SN. Η οθόνη σβήνει μετά από 1-2 δευτερόλεπτα.
    από dancaer69 στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-04-14, 19:38
  3. [Οθόνη LG] Οθόνη w2253v σβήνει σε 1-2 δευτερόλεπτα
    από hliasaaa στο forum Οθόνη Η/Υ
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-14, 15:46
  4. [Φορητός Η/Υ] Επανεκκίνηση μετά από λίγα δευτερόλεπτα
    από polism στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-08-13, 15:17
  5. [ΡάδιοCD Αυτοκινήτου] cd player αυτοκινήτου σε 3-4 δευτερόλεπτα σβήνει..
    από jean στο forum Car HiFi & Safety
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-06-13, 03:31

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία