Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 15 από 15

Μέλος
    Όνομα
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    Περιοχή
    ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προεπιλογή

Εννοείται ότι δεν είναι να κανω τέτοιους πειραματισμους απλά εθεσα το συλλογισμό μου για να ερεθίσω σκέψεις κ να ακούσω απόψεις .
    ΥΣ. Δεν σκοπεύω να με φαν ακομη οι σκλήκοι 😁

Προεπιλογή

ωραία αφού δε σκοπεύεις ακόμη, θα σου πω εμπειρικά πως να υπολογίσεις πόσα ampere περνάνε με όποια τυχόν λάθη στον εμπειρικό υπολογισμό.
    Καταρχήν για μια προσέγγιση του υπολογισμού θα υποθέσουμε θεωρητικά, οτι ο διπολικός πυκνωτής που έχουμε είναι σε σειρά με το δίκτυο παίζει το ρόλο του περιοριστή ρεύματος, αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό αλλά ισχύει .
    Έχω δει οτι για κάθε 16μF στα 220v περνάει max 1 Ampere ρεύμα εμπειρικά (ναι εχω κάνει ανόρθωση δικτύου με μεγάλη προσοχή) οπότε κάνε τις πράξεις. Και πάλι λέω άστο συνονόματε παμε σε pF για ασφάλεια χωρις να υπολογίσουμε την αντίσταση που εχει το ανθρώπινο σώμα...

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Ο πυκνωτής μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων ΔΕΝ είναι σε σειρά με τα 230V της παροχής ρεύματος.

4. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον FILMAN για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

JOUN (01-02-16)

Μέλος
    Όνομα
    Μάρκος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Όταν κάποτε στα νειάτα μας ασχολιόμασταν με πομπούς αφού τον έκλεισα και αφαίρεσα την πρίζα σκέφτηκα να εκφορτίσω (με βραχυκύκλωμα) τους πυκνωτές για να μην ακουμπήσω κάτι και με χτυπήσει. Πιάνω λοιπόν τον πομπό (μικρούλης ήταν ΕΛ504) από το κέλυφος των πυκνωτών και το γυρίζω ανάποδα, αντί λοιπόν να ακουμπήσω με κάτι μεταλλικό που είχα το σασί και μετά να το ακουμπήσω στο + των πυκνωτών το ακούμπησα πρώτα στο +, με αποτέλεσμα όλο το ρεύμα των πυκνωτών να περάσει από μέσα μου μέχρι να εκφορτίσουν οι πυκνωτές. Επειδή ζω ακόμη διαβεβαιώνω εκ του αποτελέσματος ότι η εκφόρτιση πυκνωτή δεν σκοτώνει, πιθανόν να τα καταφέρνει αν είναι πολύ μεγάλη η χωρητικότητα του πυκνωτή. Το χτύπημα πάντως ήταν πολύ γερό και τότε δεν είχαμε ούτε αντιηλεκτροπληξιακά, οπότε ευτυχώς που δεν το είχα στην πρίζα.

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Πάντως εγώ ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί όλοι αυτοί που ασχολούνταν τότε με λυχνίες δεν έβαζαν μόνιμα μία απλή αντίσταση παράλληλα σε έναν από τους ηλεκτρολυτικούς...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-03-17, 11:42
  2. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-06-15, 04:01
  3. Επιλογή πυκνωτή...???
    από jean στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-02-12, 12:36
  4. Τροφοδοτικό από laptop
    από xampos στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά