Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 29

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ακης
    Περιοχή
    athens

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από klik Εμφάνιση μηνυμάτων
    Υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις για να διαλέξεις, αλλά κάποιες ίσως να μην είναι κατάλληλες λόγω του ότι δεν έχεις δώσει πολλές πληροφορίες.
    Π.χ. στο ματάκι PIR εσύ διαλέγεις τι συνδεσμολογία να έχει το rele του και αν θα σου δίνει έξοδο high ή low.
    Ας υποθέσουμε ότι θα σου δίνει high χωρίς να έχει διέγερση. Τι τιμή θα έχει; Θα στείλεις 12V ή 3,3V; Τι τροφοδοσία θα δώσεις στο PIR και τι στην πλακέτα σου; Λεπτομέρειες που μπορεί να τις θεωρείς αμελητέες αλλά δεν είναι.

Αυτή την τάση (12V) από το PIR μπορείς να τη στείλεις (μέσω αντίστασης 2,7ΚΩ και ζένερ 3,3V) σε ένα NPN με συνδεσμολογία κοινού συλλέκτη (συλλέκτης στα 3,3V) και να έχεις ταση 3,3V στον εκπομπό του (ίσως χρειαστείς αντίσταση pull down αν δεν έχει η πλακέτα σου). Θα έχεις 0V αν διεγερθεί το PIR kai πάρει 0 στη βάση.

¶λλη λύση είναι με 2npn και συνδεσμολογία κοινού εκπομπού (2 αντιστροφείς σε σειρά).
    ρησιμοποιήσεις
    ¶λλη λύση να βάλεις pnp σε συνδεσμολογία κοινού εκπομπού.

¶λλη λύση να συνδέσεις το PIR να σου δίνει low όταν έχει διέγερση και να τα κάνεις ανάποδα....

¶λλη λύση είναι τα optocoupler...

Δεν τελειώνει η ιστορία...

mosfet με 60 μέτρα καλώδιο στο gate χωρίς φίλτρα απόρριψης θορύβου και zener/tvs θα τα απέφευγα...
    Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίεςσας ειδικά εσένα klik μου έχεις δώσει πάρα πολύ τροφή και από χθες ψάχνω αυτά που λες και έχω μάθει πολλά που δεν ήξερα!

Λοιπών από την αρχή.. Το ρελέ του PIR θέλω να είναι ρυθμισμένο σε Ν.C. και θα δέχεται12V και θα μου επιστρέφει τα ίδια όσο δεν πιάνει κίνηση. Ο μικροϋπολογιστής μου θα στέλνει 3,3V και θέλω να διαβάζω 3,3V από ένα GPIO του μικροϋπολογιστήμου όσο δεν πιάνει κίνηση το PIR. Γιαυτό αρχικά ήθελα να το κάνω με ρελέ, οσο δεν πιάνει κίνηση τα 12v θα κρατάνε κλειστό το κύκλομα και το ρελέ θα ήταν οπλισμένο που απότην άλλη μεριά του θα έστελνα 3,3V και θα διάβαζα 3,3V. Όταν έπιανε κίνηση το PIR το ρελέ του θα άνοιγε το κύκλωμα των 12v και το ρελέ θα αφόπλιζε, άρα και τα 3,3V που θα έστελνα δέν θα έκλειναν κείκλομα και απο την GPIO του μικρουπολογιστή μου θα διάβαζα 0. Αυτή ηταν η αρχική μου ιδέα. Δεν τα έκανα ολα με τα 3,3V γιατί το PIR θα ήταν πολλά μέτρα μακριά και πιθανών να είναι και αρκετά PIR, φαντάστικα πως τα λίγα milliamper που βγάζει ο μικρουπολογιστής μου δεν θα με κάλυπταν.Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω κατι άλλο εκτός απο ρελέ γιατί με ενδιαφέρει πολύ η μακροζωία του κυκλώματος μου.
    Δεν κρύβω οτι εντυπωσιάστηκα όσο διάβαζα για το πώς δουλεύει το optocoupler αλλά δεν ξέρω αν αντέχει στο χρόνο λόγοτου led που έχει στο εσωτερικό του,φαντάζομαι θα έχει ώρες ζωής.

Συνοψίζοντας θέλω όσο το ρελέ του PIRνακλείνει κύκλωμαμε τα 12v, να κλέινουν κύκλομα και τα 3,3V του μικρουπολογιστή, και οταν το pir πιάσει κίνηση και ανοίξειτο κύκλωματων 12V αυτόματα να ανοίγει και το κύκλωματων 3,3V του μικροϋπολογιστήγια να μπορώ ουσιαστικά να παίρνω την πληροφορία μου.
    ¶λλο ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που με βοήθησαν μέχρι στιγμής, έμαθα πολλά από όλους σας δίνοντας μου τροφή και ψάχνοντας παράλληλα στο γούγλε!
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bluedr : 21-12-15 στις 22:12

Παρόμοια Θέματα

1. [¶λλη] UPS σε ψυγείο? Προστασία ψυγείου.
    από jimdrak στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-06-15, 23:02
  2. Μέτρηση ρελε
    από brasidas12 στο forum Αυτοκίνητο & Μηχανή
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-05-15, 13:37
  3. [AEG] Πρόβλημα με πλυντηριο πιατων και ρελε διαφυγης
    από yiannis_nter στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-10-14, 15:08
  4. [Pitsos] κουζινα ριχνει το ρελε