Καλησπερα σε ολους, βρηκα αυτο το φορουμ ψαχνωντας για μια λυση ή καμμια ιδεα για προβλημα που εχω με το Whirlpool ARC4178. Επι εναμιση χρονο (και αφου το ειχα 4,5, τωρα 6) μου εκανε ακριβως την ιδια συμπεριφορα με αυτη που περιγραφεται στο αρχικο ποστ του τοπικ.
Μια στο τοσο, οταν αναβε ή ακομα και οταν εσβηνε καποιο φως του σπιτιου, το ψυγειο σταματαγε να δουλευει (σταματαγε το κομπρεσερ ή/και οι εσωτερικοι ανεμιστηρες), εκανε το μπιπ που κανει οταν το βαζεις στη πριζα απο σβηστο, και μετα ξαναξεκιναγε. Δηλαδη κανει αυτο που θα εκανε αν ενω δουλευει το βγαλεις απο τη πριζα και το ξαναβαλεις.
Αφου ηλεκτρολογος τσεκαρε τη πριζα κ γενικα το σπιτι, αποφασισαμε οτι ξαφνικα το ψυγειο εγινε ευαισθητο σε πιθανες πτωσεις τασης κλπ και ξεκινησε να βαραει προστασιες, οποτε το αφησαμε ετσι.
Σημερα ομως προεκυψε αλλο θεμα:
Γυρναω απο εκδρομη και συνειδητοποιω οτι τα παντα μεσα ειναι ψιλοζεστα, και το ψυγειο αντι να δουλευει κανει αυτο:
Κανει ενα "τακ" (σαν κατι προσπαθει να ξεκινησει, ή καποιο ρελε?) απο το κουτι που εχει μεσα την πλακετα, που ειναι διπλα στο κομπρεσσερ (και ΟΧΙ απο το κομπρεσερ το ιδιο)
μετα ενα "μπιπ" ιδιο με αυτο που κανει οταν το πρωτοβαζεις στη πριζα.
και μετα "κλικ" μεσα απο το κουτι της πλακετας
και παλι απο την αρχη, και το ψυγειο να μη δουλευει. δηλαδη σαν να προσπαθει να ξεκινησει, κατι να το κοβει και να σταματαει τη προσπαθεια (ή να "χανει" το ρευμα του, βλεπε*), και παλι απο την αρχη.
Καποια στιγμη βλεπω οτι στο παρακατω
κανει το εξης:
απο το τακ μεχρι το μπιπ, μενει ενα απο τα δεξια πρασινα αναμμενο (φυσιολογικο, το πρασινο δειχνει low-med-hi freeze)
αμεσως πριν το μπιπ *σβηνουν ολα και σταματανε οι ανεμιστηρες.
μετα αναβοσβηνουν ολα (3 πρασινα +reset πορτοκαλι) ενω κανει το κλικ και μεχρι το επομενο τακ.
τελικα καπως μου κοβει και ξεβιδωνω το παραπανω, το ξεκουμπωνω απο τη φισα του και το ψυγειο δουλευει κανονικα μετα απο 2-3 λεπτα που το σκεφτεται (διαφοροι ηχοι, σταματα-ξεκινα του κομπρεσερ και των εσωτερικων ανεμιστηρων κλπ).
δηλαδη αφαιρωντας το παραπανω που ουσιαστικα ειναι ο πινακας ελεγχου, δουλευει.
Οποτε τωρα ειμαι με το παραπανω στα χερια, που περιειχε αυτο:
τα νουμερα πανω ειναι 07098-09RC, PP1A (τερμα δεξια πανω) και 1511-12 κατω δεξια στη πρασινη πλευρα.
που ειναι η πλακετα του παραπανω. Any ideas? ή που μπορω να βρω μια τετοια να τελειωνουμε?
EDIT: υπαρχει περιπτωση να μη φταιει αυτο αλλα η κυρια πλακετα και απλα οταν ξεκουμπωνεις το παραπανω, "δεν προβληματιζεται" με αυτο?