Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 7 από 7

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Έχουμε νέο θέμα με το συγκεκριμένο πλυντήριο....
    Πρώτα απ όλα δεν είναι BRANDT, αλλά με ξεγέλασε η πλακέτα του μοτεριού που είναι της BRANDT...
    Είναι Pitsos, το μοντέλο: WOPI600M/O1 (ή 02, το τελευταίο νούμερο είναι δυστυχώς σβησμένο πάνω στο πινακάκι του)...

παρακαλώ κάποιος από τους διαχειριστές να το αλλάξει στον τίτλο του θέματος για να μην παραπλανούνται οι αναγνώστες.

Το νέο θέμα - πρόβλημα του πλυντηρίου είναι ο εγκέφαλος.
    Έχει περιστρεφόμενο μηχανικό εγκέφαλο, ο οποίος κολλάει όποτε θέλει μεν αλλά συχνά, σε συγκεκριμένα σημεία του κύριου προγράμματος..

Αυτό το πάθαινε και πριν την βλάβη στην πλακέτα και βέβαια συνέβαλλε στο να φαγωθούν τα κάρβουνα του μοτεριού,
    μιας που έμενε ¨κολλημένο¨ και το μοτέρ δούλευε μια αριστερά μια δεξιά για ώρες!..

Για αντικατάσταση του εγκεφάλου δεν το συζητάμε επειδή κοστίζει 180 Ευρώ, όπως απεφάνθη η αντιπροσωπεία...

Σκέφτηκα όμως - και επειδή το πλυντήριο είναι κατά τα άλλα σε πολύ καλή κατάσταση - να επιχειρήσω πατέντα:
    στη θέση του μηχανικού εγκέφαλου να τοποθετήσω έναν ηλεκτρονικό!.

Όχι βέβαια ότι οι ηλεκτρονικοί είναι φθηνότεροι, αλλά σκέφτομαι μια ....ιδιοκατασκευή.

Μπορώ να προγραμματίσω ένα τσιπ (κάτι από Arduino, που έχω την δυνατότητα), και να τροφοδοτήσω μέσω αυτού και κάποιων Triac,
    βαλβίδα νερού, αντλία, αντίσταση, ...το κομμάτι που αφορά στο μοτέρ υπάρχει ήδη στο συγκεκριμένο πλυντήριο...
    Επίσης έχει ξεχωριστό θερμοστάτη που βοηθά στην κατασκευή και συμμαζεμένες καλωδιώσεις που επίσης βολεύουν!..

Μιας που διαθέτω σχεδόν όλα τα υλικά που χρειάζονται, το κόστος θα παραμείνει πολύ χαμηλά,
    θα χρειαστούν βέβαια κάποιες μέρες δουλειάς,
    για το μοντάρισμα και κυρίως για το γράψιμο του κώδικα στο τσιπ...

Αν κάποιος έχει την δυνατότητα να μου βρει το σχέδιο του κυκλώματος του συγκεκριμένου πλυντηρίου,
    θα ήταν μεγάλη βοήθεια και θα ο εκτιμούσα πάρα πολύ!!!

Το avatar του χρήστη νεκταριοος
    Μέλος
    Όνομα
    Νεκταριος
    Περιοχή
    ΑΙΓΙΝΑ

Προεπιλογή

για πιτσος με μηχανικο εγκεφαλο σωστα ? τωτε δεν μπωρεις να ανειξεις δεν ξερω αν γεινετε αυτο βεβαια ,δεν μου εχει τυχει τον εγκεφαλο να δεις που κανει εμπλοκη αλιος στα παλιατζηζικα ολο κια καπιος θα πεταει καπιο πιτσος με μηχανικο εγκεφαλο χαχα,βλεπεις τα εχουν κανει ολο και πολυπλοκα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη νεκταριοος : 05-12-15 στις 16:26 Αιτία: κατι ξεχασα

Μέλος
    Όνομα
    Απόστολος
    Περιοχή
    Καρδίτσα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από νεκταριοος Εμφάνιση μηνυμάτων
    για πιτσος με μηχανικο εγκεφαλο σωστα ? τωτε δεν μπωρεις να ανειξεις δεν ξερω αν γεινετε αυτο βεβαια ,δεν μου εχει τυχει τον εγκεφαλο να δεις που κανει εμπλοκη αλιος στα παλιατζηζικα ολο κια καπιος θα πεταει καπιο πιτσος με μηχανικο εγκεφαλο χαχα,βλεπεις τα εχουν κανει ολο και πολυπλοκα.
    Δεν θέλω να ανοίξω τον παλιό εγκέφαλο, δεν χρειάζεται.
    Απλά θα βγάλω όλα τα καλώδια στον αέρα και θα συνδέσω τα δεδομένα χρειαζούμενα, στην δική μου πλακέτα - κατασκευή.

Δεν με ενδιαφέρει το πως έκανε την δουλειά - πρόγραμμα ο παλιός εγκέφαλος.
    τα προγράμματα που θα μπουν πάνω θα είναι καινούρια...

Θα ήθελα μόνο ένα σχέδιο για τις λεπτομέρειες: πόσες επαφές έχει ο πρεσσοστάτης του, πόσες βαλβίδες εισαγωγής νερού έχει κλπ.

για μεταχειρισμένο εγκέφαλο σε παλιαντζίδικο, πάλι δεν θα το επιχειρούσα, δεν ξέρω σε τι σαράβαλο θα μπορούσα να πέσω...

Παρόμοια Θέματα

1. Πλακέτα εγκεφάλου
    από ane.pagtzo στο forum Αυτοκίνητο & Μηχανή
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-14, 23:22
  2. [Κλιματιστικό Toyotomi] Μάλλον πλακέτα;
    από catamaran100 στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-08-14, 13:58
  3. [Whirlpool] Βλάβη σε πλακέτα
    από liangos στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 25