χαιρετω το φορουμ ξανα. Το μποιλερ συνδεθηκε με το καλωδιο που ηταν ορφανο στο υπογειο. Πλεον για πρωτη φορα το θερμομποιλερ παιζει κ με ηλεκτρικο ρευμα.
Σε δευτερη φαση πηγα να απομονωσω το μποιλερ απο το καυστηρα. Με εκεινους τους 2 στρογγυλους διακοπτες που μοιαζουν με διακοπτες που μπαινουν στα καλοριφερ. Ε λοιπον με το που αρχισα να κλεινω τον ενα διακοπτη αρχισε να τρεχει νερο απο το διακοπτη. Κρυος ιδρωτας με σκεψεις του στυλ, σκατα, θα πλημμύρισει το υπογειο . Αρχισα να ανοιγω παλι το διακοπτη μεχρι που τον αφησα στη στροφη οπου δεν ετρεχε νερο. Και το παρατησα εκει. Οι διακοπτες θα αλλαχθουν.
Σε πρωτη φαση, αφου βρηκα εντελως στη τυχη καποιος τυπο ο οποιος δεν μου γεμιζει το ματι(δεν θεωρουσε περιεργο και τοσο κακο να παιρνει συνεχεια καυτο νερο το μποιλερ), αυτο που θα κανουμε ειναι να φερουμε διακοπτες σε προσιτο σημειο στη βεραντα οπου θα μπορω να απομονώνω νερα μποιλερ/ηλιακου. Τωρα το θεμα με το ποσιμο κρυο νερο, τετοια εποχη το προβλημα δεν ειναι τοσο εντονο σε σημειο που αναρωτιεμαι εαν ηταν ιδεα μου. Τι εννοω; Πλεον παιρνω (με ενα θερμομετρο της πλακας απο το ebay), 18C βαθμους στη κρυο νερο. Οποτε και τον ανθρωπο που εφερα και του εξηγουσα το προβλημα, μου ελεγε(εχοντας βαλει το χερι στη βρυση), εγω δεν βλεπω προβλημα, μια χαρα κρυο νερο εχεις.
Το καλοκαιρι ομως (που ο ηλιακος ειχε καυτο νερο) επαιρνα χλιαρο νερο οταν ζητουσα κρυο νερο απο ολες τις βρυσες. Θερμοκρασια δεν ξερω γιατι δεν ειχα μαζι μου το θερμομετρο μαζι μου. Τι σκατα?
Οπως κ να εχει, εφοσον θα υπαρχει η δυνατοτητα να απομονωσω τον ηλιακο πλεον, τουλαχιστον θα καταλαβω εαν υπαρχει προβληματικη βαλβιδα αντεπιστροφης στον ηλιακο γιαυτο και το προβλημα με το κρυο νερο. Παντως, αν και η αισθηση οντως με το βαλεις το χερι κατω απο τη βρυση, ειναι οντως κρυο νερο, οι 18C δεν μου φαινονται φυσιολογικοι για κρυο νερο. Ισως να κανω λαθος.
Αυριο θα γινουν οι εργασιες. Ζητησα να μπει επιπλεον διακοπτης στο υπογειο στη παροχη κρυου νερου λιγο πριν τον υπαρχον που υπαρχει στο μποιλερ. Οποτε αμα γινει καμια βλακεια, θα μπορω να απομονωσω ΟΛΗ τη παροχη κρυου νερου προς το λεβητοστασιο.