Δηλαδή θέλεις να πεις ότι και με την χρήση επιδαπέδιου πρόσθετου ανεμιστήρα έχεις επιπλέον 2-3 βαθμούς πιο κάτω από όσο θα είχες αν λειτουργούσε μόνο το κλιματιστικό?
Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα γιατί πρέπει να έχουμε και κάποια δεδομένα π.χ. σε πιο σημείο και σε τι ύψος του χώρου μέτρησες με θερμόμετρο.
Λογικά με σκέτο το κλιματιστικό ο ψυχρός αέρας πάει στα κάτω στρώματα του χώρου .
Τώρα αν εσύ έβαλες ένα θερμόμετρο σε σημείο ψηλό , με την βοήθεια και την χρήση του πρόσθετου ανεμιστήρα έχεις κάνει "μίξη" "ομαλοποίηση" θερμοκρασίας σε μια ενιαία θερμοκρασία σε όλα τα σημεία του χώρου .
Αμελητέα , δεδομένου ότι για να κάψεις 1kwh (κιλοβατώρα ) πρέπει να δουλέψει π.χ. μια κατανάλωση 1000W για 1 ώρα . Άρα στα 45W για να βγάλεις την κιλοβατώρα θα πρέπει να δουλέψει ο ανεμιστήρας για περισσότερο από 20 ώρες .Ποια ειναι η καταναλωση ΜΟΝΟ με fan?
Τα ίδια γούστα έχουμε , και όντως είναι πολύ αποτελεσματικό αυτό . εγώ το δουλεύω για 2 ώρες με την προϋπόθεση κατά την διάρκεια του ύπνου να μην ανοίξεις παράθυρα ή κάποιες εσωτερικές πόρτες του χώρου . Απλά σπέσιαλY.Γ.Ετσι το δουλευω και τις πολυ ζεστες μερες στους 27c,στην ψυξη.45 λεπτα με χρονοδιακοπτη και κοιμαμαι σαν πουλακι!![]()