Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 9 από 9

Θέμα: air condition

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Στάθης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή air condition

καλημερα παιδες!!θα ηθελα να μαθω αν για μια γκαρσονιερα 45 τετραγωνικων θα ηταν αρκετο ενα 9αρακι air condition!!

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Η σωστή και εμπεριστατωμένη απάντηση απαιτεί μελέτη που λαβάνει υπ'όψη της ένα σωρό άλλους παράγοντες, όπως εξωτερικές επιφάνειες και προσανατολισμό αυτών, κατασκευαστικά στοιχεία της τοιχοποιίας, μέγεθος, προσανατολισμός και τύπος κουφωμάτων, είδος και θερμοκρασίες κλειστών χώρων που συνορεύουν, στοιχεία δαπέδου και οροφής αν είναι εξωτερικά (ή δάπεδο στο έδαφος) κλπ. Οπως καταλαβαίνεις, κανένας πωλητής δεν μπορεί να το κάνει αυτό, εξ'ού και οι μαϊμουδιές με τετραγωνικά/κυβικά, που όμως μπορεί να σε ρίξουν πολύ έξω.

4. 2 μέλη ευχαρίστησαν τον nyannaco για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

angel_grig (03-09-15), ezizu (03-09-15)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Στάθης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

εγω φιλε σε μια γκαρσονιερα 45 τετραγωνικων σε πολυκατοικια 15 χρονων θελω να το βαλω στο καθιστικο ακριβως απεναντι απο τη πορτα του υπνοδωματιου για να πιανει και το υπνοδωματιο!πιστευω θα αρκει ενα 9αρι δεν ξερω τωρα τι πιστευετε εσεις για αυτο ρωταω για να μαθω γνωμη ειδικου

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Ηλιας
    Περιοχή
    Αθηνα

Προεπιλογή

ειδικος δεν ειμαι, αλλα αν μπορουσε να φερει βολτα ενα 9ρακι 45m2, τοτε οταν το βαλουμε σε δωματιο 12-15m2 θα το εκανε καταψυκτη.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Στάθης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

ρε φιλε δεν εννοω να το καταψυχει ολο απλα να το κραταει δροσερο και ζεστο αντιστοιχα!

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cococrops Εμφάνιση μηνυμάτων
    ρε φιλε δεν εννοω να το καταψυχει ολο απλα να το κραταει δροσερο και ζεστο αντιστοιχα!
    Είσαι σωστός εν μέρη αν και η απάντηση #3 είναι η ορθότερη . Όμως δεν θα σου βγάλω και παράπτωμα στο ότι απαιτείς κάτι πιο "οικονομικό " ως προς την αγορά κλιματιστικού .
    Θα κάνει δουλειά ως προς αυτό που αναφέρεσαι στο "απλά να το κρατάει δροσερό" και δεν είσαι λάθος .(π.χ. εγώ πως το έφερε η τύχη , είχα κερδίσει σε λαχνό ένα κλιματιστικό 10 αρι της buderus και αναγκαστικά το έβαλα σε χώρο 82 τετραγωνικών με όχι τις καλύτερες συνθήκες , και μη έχοντας άλλη επιλογή) θα έλεγα ότι είμαι πλήρως ευχαριστημένος και πέρασα ένα "δροσερό καλοκαίρι" .

Αλλά ... το κλιματιστικό το δουλεύω για λίγες ώρες (τις θερμότερες και κορυφαίες μέρες του καλοκαιριού) δεν είμαι της "ανάγκης " για κλιματιστικό να είναι στο φουλ "βόρειος πόλος " ο χώρος μου . Πάραυτα είμαι τόσο ευχαριστημένος που σε καμιά περίπτωση δεν θα έβαζα ένα άλλο κλιματιστικό ανώτερο σε απόδοση όπως συμβουλεύουν τα παραπάνω #2 και #3.
    Είναι άτομα (δύστροπα) που θέλουν τον χώρο τους "βόρειο πόλο" και άλλα άτομα σαν και μένα που απορρίπτουν κάθετα το "ορθολογικό" του #2 και #3 .

Στην περίπτωση μου όμως έχω κάνει συμβιβασμό ότι δεν θα το δουλεύω επί 24 ωρης βάσης γιατί το κλιματιστικό λογικά θα το "πάρω στο χέρι" σε σύντομο διάστημα αν ακολουθήσω την τακτική 24 ωρης βάσης . Με την τακτική όμως της ολιγόωρης χρήσης και είμαι ευχαριστημένος και το έχω για 11 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
    όσον αφορά στο θέμα ψύξη επειδή η θερμοκρασία καταλαγιάζει στα κάτω στρώματα του χώρου , βλέπεις και μια καλή ικανοποίηση παρόλα τα 82 τετραγωνικά χώρου .
    Αλλά σαν έρθει ο χειμώνας επειδή η θερμοκρασίες καταλαγιάζουν στα πάνω στρώματα όσον αφορά θέρμανση . Εκεί ή θα φορέσουμε πουλόβερ ή θα ανάψουμε την σόμπα .
    Εξαρτάτε πως θέλει να στρώσει κανείς .

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Στάθης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

αρα δεν σε ζεσταινει καθολου το 10αρι?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cococrops Εμφάνιση μηνυμάτων
    αρα δεν σε ζεσταινει καθολου το 10αρι?
    Μόνο αν κοιμάσαι στο ταβάνι ! (σαν τις νυχτερίδες)
    Όχι δεν κάνει τίποτα στην θέρμανση . Απλά εγώ έχω προνοήσει να το βάλω το κλιματιστικό σε κατάλληλο χώρο που τον χειμώνα μπορώ να κλείσω κάποιες πόρτες/δωμάτια έτσι ώστε να μικρύνει ο χώρος και να είναι αποδοτικό μόνο στον χώρο που τοποθετήθηκε το κλιματιστικό και όχι στο σύνολο των 82 τετραγωνικών. Ευχαριστημένος πλήρως είμαι όσον αφορά στην ψύξη για το σύνολο του χώρου. Να σημειώσω ότι τυγχάνει διπλά να είμαι στον 1ο όροφο διόροφης οικοδομής , διαφορετικά σε "ρετιρέ" θα το κλαίγαμε τώρα.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 04-09-15 στις 11:37

Παρόμοια Θέματα

1. [Κλιματιστικό] Δεκτης Air Condition
    από dant3 στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-06-22, 19:38
  2. [Κλιματιστικό] Κωδικός σφάλματος Ε3 σε olympus air condition
    από giorgos στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-08-15, 00:28
  3. [Φορητός Η/Υ] Macbook air 13'' late 2011
    από rimos στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά