Όλα ,εντάξει.Εκείνη η αντίσταση παράλληλα με τον 220μφ ανάμεσα στην ένταση και το μπάσο δεν έκανε καλή επαφή.
Το κυριότερο-βασικότερο σημείο σε ένα ηλ. κύκλωμα, είναι οι σωστές συνδέσεις, κολλήσεις, επαφές των εξαρτημάτων του. Αν για κάποιο λόγω αυτές δεν είναι σωστές, απλά δεν έχει υλοποιηθεί σωστά το ηλεκτρονικό κύκλωμα (μέχρι και του σημείου βέβαια να μην έχει καμία σχέση με το ηλ. σχεδιάγραμμα) με ότι αυτό συνεπάγεται (π.χ. να μην λειτουργεί καθόλου, να δυσλειτουργεί, να υπάρχουν διακοπές κατά την λειτουργία του, βόμβοι, θόρυβοι / παράσιτα και ίσως και καταστροφή εξαρτημάτων).
Έκανα σχεδόν όλες τις μετατροπές πλην δύο.Δεν πείραξα τις δύο αντιστάσεις 1Κ και τους δύο πυκνωτές 1μΦ στην έξοδο του ποτενσιόμετρου της έντασης τα οποία απ'ότι κατάλαβα δεν χρειάζονται αλλά δεν μας πειράζουν κιόλας.
Γιατί να μην το κάνεις, αφού έτσι είναι πιο σωστό το κύκλωμα .Δεν έχει νόημα να υπάρχουν δυο πυκνωτές και η αντίσταση στην πορεία του σήματος από τον προενισχυτή στον ενισχυτή, ένας πυκνωτής είναι αρκετός (να σημειωθεί βέβαια ότι αυτά τα εξαρτήματα δεν έχουν καμία σχέση με το πρόβλημα του βόμβου).
Είναι νομίζω αρκετά εύκολο να αφαιρέσεις αυτά τα εξαρτήματα και να βάλεις γεφυρώματα στην θέση τους.
Και δεν άλλαξα και τη θέση της γείωσης της εισόδου του ήχου.Την άφησα εκεί που είναι αφού δεν ακούω να δημιουργεί κανένα πρόβλημα.
Ο βόμβος πήγε περίπατο

. Με την προϋπόθεση να μην κουνηθούν τα καλώδια τροφοδοσίας.
Εδώ κάνεις τεράστιο λάθος. Δεν πήγε κανένα "περίπατο". Απλά "κρύφτηκε" για λίγο.
Δεν είναι "προϋπόθεση" για την σωστή λειτουργία του κυκλώματος, τα καλώδια τροφοδοσίας να βρίσκονται σε μία συγκεκριμένη θέση (χωρίς να κουνηθούν). Αυτό πολύ απλά, αποδεικνύει σοβαρό πρόβλημα (κακή σύνδεση -επαφή - κόλληση, κομμένο/α καλώδιο/α, κόψιμο χαλκοδιαδρόμμου κ.ο.κ.) και θα πρέπει να διορθωθεί οπωσδήποτε,επειδή ο βόμβος θα επιστρέψει κάποια στιγμή, από τον "περίπατο" που νομίζεις ότι πήγε.
Οπότε συμπεραίνω δύο πιθανούς λόγους που υπήρχε ο βόμβος:
πρώτον,η αρχική διάταξη της πλακέτας ήταν για τα μπάζα.Και με τις διορθώσεις-μετατροπές βελτιώθηκε.
Προφανώς υπάρχουν κάποια λάθη, ή ίσως σημεία που επιδέχονται διόρθωση- βελτίωση (κυρίως στο ηλ. σχεδιάγραμμα, για αυτό και σου έγραψε ο Φίλιππος αναλυτικά τις αλλαγές-διορθώσεις-βελτιώσεις που πρέπει και μπορείς να κάνεις), αλλά όχι ότι ήταν και για τα μπάζα όπως λες. Νομίζω ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζες /ζεις, είναι κυρίως από δικά σου λάθη στην κατασκευή-υλοποίηση των κυκλωμάτων, κατά την άποψή μου πάντα.
Και αν λάβουμε υπόψιν και τις απίθανες μετρήσεις για τις οποίες μιλήσαμε στην αρχή του νήματος τότε ο τύπος που τη σχεδίασε δεν ξέρει ακριβώς τί κάνει.
Πιθανών (αν λάβουμε υπόψη τα 7V DC που όπως γράφει πρέπει να μετράς στην έξοδο εν ηρεμία).........αλλά δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη, επειδή δεν διάβασα καθόλου τις μετρήσεις που προτείνει ο σχεδιαστής.
Ένα βασικό λάθος που το είδα και εγώ με τις λιγοστές μου γνώσεις είναι ότι έχει όλες τις γειώσεις μαζί .Μαζί τη γείωση τροφοδοσίας με αυτή των ηχείων
Αυτό δεν είναι λάθος (αν έχω καταλάβει καλά). Όλες αυτές οι γειώσεις (τροφοδοσίας, εξόδων κ.ο.κ.) θα πρέπει να πηγαίνουν σε ένα κοινό σημείο (star ground ).
και ακόμα χειρότερα με τη γείωση της εισόδου του ήχου.
Με δυο λόγια εδώ ισχύουν τα εξής:
Το βύσμα της εισόδου (το πλην [-]) θα πρέπει να είναι μονωμένο από το μεταλλικό κουτί.
Το σήμα εισόδου θα πρέπει πηγαίνει με σωστό θωρακισμένο καλώδιο (μπλεντάζ) στην είσοδο του προενισχυτή.
Επίσης η (μικρή) εμπειρία που έχω με τα tda2003 είναι ότι βγάζουν πανεύκολα παράσιτο λόγω κακών γειώσεων.
Παράσιτα - βόμβο - θόρυβο κ.ο.κ. λόγω κακών γειώσεων, βγάζουν όλα τα κυκλώματα (ενισχυτών και όχι μόνο, είτε με διακριτά εξαρτήματα, είτε και με άλλα ολοκληρωμένα) και όχι μόνο τα κυκλώματα με TDA2003 .
δεύτερον
ο κονέκτορας της τροφοδοσίας κάνει κακή επαφή παρ'όλο που το λεντ ανάβει και δουλεύει ο ενισχυτής.Το κούνημα των καλωδίων έφερε τον κονέκτορα στα ίσια του.
Σου έγραψα παραπάνω σχετικά με αυτό.
Και δύο τελευταίες ερώτησεις.
Πόσα αμπέρ ασφάλειες να βάλω και πού να τις βάλω;Προηγούμενως τις είχα στον συν και πλην της τροφοδοσίας.Δεν θέλω να τις ξαναβάλω εκεί μην μπερδευτεί πάλι η δουλειά με το βόμβο.Λέω να τις βάλω από μία στα καλώδια που έρχονται απ' το δίκτυο (230β).Είναι καλά εκεί;
Ασφάλεια μπορείς να βάλεις, μία στο DC σε σειρά με το [+] της τροφοδοσίας και μια στο AC σε σειρά με τον ένα αγωγό των 230V AC του δικτύου (π.χ.σε κατάλληλη ασφαλειοθήκη, σε σειρά, μετά τον διακόπτη power on/off) .
Νομίζω ότι με μία ασφάλεια 2Α για το DC και με μια ασφάλεια 150mΑ για το AC θα είσαι εντάξει.
Στο [-]/GND της τροφοδοσίας δεν χρειάζεται να βάλεις ασφάλεια (ασφάλεια μπαίνει στο [-] μόνο αν έχουμε συμμετρική τροφοδοσία) .
Μηn φοβάσαι, αν προσέξεις να γίνουν σωστά οι όποιες συνδεσμολογίες και οι κολλήσεις, δεν θα μπερδευτεί τίποτα και δεν θα δημιουργηθεί βόμβος.
Να βάλω και καλώδιο γείωσης απ τη πρίζα του δικτίου στο κουτί ή δεν είναι απαραίτητο; Ποιά η διαφορά αν βάλω ή όχι;
Βασικά το μεταλλικό κουτί θα πρέπει να συνδέεται στη γείωση του δικτύου.
Η βασική διαφορά είναι ότι σε περίπτωση διαρροής (και χωρίς ΔΔΕ στον ηλ. πίνακα ) τα πράγματα γίνονται πάαααρα πολύ επικίνδυνα (και όπως ξέρεις με το ηλ. ρεύμα δεν παίζουμε) .