..
Στάλθηκε από το 4032D μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
..
για να έχεις καλό αποτέλεσμα δεν αρκεί αυτό το "απλό" τροφοδοτικό....
χρειάζεσαι σταθεροποιημένο τροφοδοτικό, 12volt έως 18 volt το πολύ, 3,5 Amper...
σαν αυτά που έχουν τα laptop...
http://www.ebay.com/itm/AC-85-245V-T...item58b46d2851
Αποστόλη σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται σταθεροποιημένη τάση ο ενισχυτής.
Σταθεροποιημένη τάση καλό είναι να έχουν οι τελεστικοί ενισχυτές.
Ο ενισχυτής με ένα απλό μεν (μ/τ, γέφυρα ανόρθωσης,εξομάλυνση), σωστό δε (όσο αφορά την παροχή ρεύματος του μ/τ, την χωρητικότητα εξομάλυνσης κ.ο.κ.), τροφοδοτικό θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.
Με τροφοδοτικό για laptop υπάρχει και η πιθανότητα να έχει περισσότερο θόρυβο, (υψίσυχνο κ.λ.π.,λόγω παλμότροφοδοτικού).
Όπως σωστά αναφέρθηκε παραπάνω, εκτός από το αν είναι σωστό το τροφοδοτικό, θα πρέπει βασικά να ελεγχθούν όλες οι γείωσεις, αλλά και γενικά η τοποθέτηση των καλωδιώσεων.
@Vagelis@ (27-06-15)
οταν ειναι απλα αναμμενος, πρεπει να του παρεχεις ικανη ταση και απαραιτητο ρευμα αναλογα με την απαιτηση της στιγμης.
θες δλδ τα βολτ στα οποια πρεπει να λειτουργει και καποια λιγα mA για να μενει αναμμενος.
εκει δεν εχει μεγαλη σημασια το μεγεθος, οσον αφορα στην παροχη των αμπερ.
εκει παιζει ρολο η εξομαλυνση μεσω του συστηματος γεφυρα/πυκνωτες/γειωσεις για να μη βγαζει βομβο και παρασιτο.
edit
γιατι δεν ανεβαζεις μερικες στοχευμενες εικονες να μας βοηθησεις να μην κανουμε εικασιες ?
Όταν γράφω "σωστό τροφοδοτικό", δεν εννοώ μόνο από άποψη παροχής ρεύματος και τάσης, ή αν είναι σωστά επιλεγμένα τα επιμέρους εξαρτήματα του τροφοδοτικού.
Εννοώ και αν το όλο κύκλωμα είναι υλοποιημένο σωστά (όπως π.χ. οι συνδεσμολογίες των διαφόρων εξαρτημάτων, της γείωσης κ.λ.π.) .
Εντάξει έφυγε ο βομβος,έβαλα γειωση στο σασί, το κροκοδειλακι, απ την ψύκτρα στο σασί. Δεν είμαι σίγουρος πού ακριβώς να τη βάλω. Τα. Tda2003 πρέπει να είναι μονωμενα απ την ψύκτρα.; Επίσης ήταν αναποδα η γείωση της εισοδου του ήχου με το ένα κανάλι.
Ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το καλώδιο του ήχου. Με το παραμικρό κούνημα χάνεται ο ήχος Υπάρχει κανένας καλός οδηγός για κατασκευή καλωδίων ήχου
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sakishlek : 27-06-15 στις 23:36
Σου στέλνω ένα ωραίο άρθρο για τις σωστές γειώσεις. Τσέκαρε αυτό εδώ.