Δεν έχεις ακούσει ότι με ένα άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου , και για να αντικατασταθεί η απώλεια της ψύξης στην ίδια θερμοκρασία που ήταν πριν . Θα πρέπει να δουλέψει και πάλι το ψυγείο για επιπλέον μισή ώρα?Με ανησυχεί αυτό το ξαφνικό μικρό ανέβασμα της θερμοκρασίας που παρατήρησα γύρω στα μεσάνυχτα κυρίως στην κατάψυξη διότι την συντήρηση την χρησιμοποίησα κάπως αφού άνοιξα αρκετές φορές την πόρτα.
Αυτά τα "περίεργα " με τις διακυμάνσεις θερμοκρασιών , συμβαίνουν περισσότερο στις πρώτες μέρες , μετά επειδή "γεμίζουν" / "αποθηκεύουν" με ψύξη είτε τα τοιχώματα του ψυγείου είτε από τα όποια τρόφιμα υπάρχουν . Το ψυγείο από εκεί και ύστερα ανταποκρίνεται πιο αξιόπιστα.
Το +2 της συντήρησης είναι υπεραρκετό (κανονικά το νορμάλ είναι +5) . Δεν ξέρω το μοντέλο σου , αλλά αν έχει διαφραγματικά στην συντήρηση (κοινώς κλαπέτο ένα κουμπί εκτός του θερμοστάτη) ρύθμισε το σε σωστή θέση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του μοντέλου (π.χ. σε min - med - max για την θέση του διαφράγματος κλαπέτου) . Ρίξε και μια εξονυχιστική ματιά στα λάστιχα της πόρτας μήπως υπάρχουν κενά με διαρροές . Κατά τα άλλα το ψυγείο σου είναι "κουκλίτσα".
Κι εγώ εκεί κάπου τείνω να το αποδώσω το φαινόμενο. Ας μην ξεχνάμε πως η θερμοκρασία εκκίνησης για την κατάψυξη ήταν +23 βαθμοί. Όπως λες χρειάζεται χρόνος για να πιάσουν την θερμοκρασία τα τοιχώματα κι η παραμικρή απώλεια από το άνοιγμα πόρτας μπορεί να ταράξει την αρχικά εύθραυστη ισορροπία.
Κατά τα άλλα σύμφωνα με το βιβλίο του κατασκευαστή η ρύθμιση για την συντήρηση πρέπει να είναι στο +3 και στην κατάψυξη στο -18 τιμές που ειλικρινά είμαι εντυπωσιασμένος από την ικανότητα του ψυγείου να τις διατηρεί παρά το συχνό άνοιγμα των θυρών ακόμη και το καλοκαίρι. Μερικές φορές αν μείνει αρκετές ώρες με κλειστές πόρτες κατεβαίνει η συντήρηση στο +2 και η κατάψυξη στο -19 κι αν ανοίξουν συχνά οι πόρτες ανεβαίνει στο +4 και στο -17 αντίστοιχα .....αλλά αυτή είναι όλη κι όλη και η μοναδική διακύμανση που μπορεί να παρατηρήσει κανείς στην λειτουργία του. Όπως είπα ποτέ δεν μου χάλασε τίποτε και δεν έχω πετάξει ποτέ τρόφιμα παρά μόνον αν ξεχάσω κάποια για μήνες. Είναι εντυπωσιακό πως κρατάει τα αλλαντικά για ένα μήνα χωρίς πρόβλημα.
Νεώτερη ενημέρωση
Ώρα 10:30
Συντήρηση +2
Κατάψυξη -18
Το πόσο συχνά, εξαρτάται από τη φιλοσοφία απόψυξης του κάθε κατασκευαστή. Σε κάποιους κατασκευαστές η απόψυξη γίνεται κάθε Χ ώρες λειτουργίας του μοτέρ, σε άλλους κάθε Ψ ώρες ανεξαρτήτως λειτουργίας του μοτέρ. Το Χ / Ψ επίσης διαφέρει (όπως και ο χρόνος του κύκλου απόψυξης) από κατασκευαστή σε κατασκευαστή.
Ο χρονοδιακόπτης της απόψυξης στα ψυγεία αυτής της ηλικίας είναι κατά κανόνα ηλεκτρομηχανικός (μοτέρ με μειωτή που γυρίχει μια ροδέλα με έκκεντρο, που ελέγχει ένα διακόπτη), οπότε το πότε θα φτάσει στον κύκλο της απόψυξης μετά από το άναμμα εξαρτάται και από το σε ποιό σημείο του κύκλου είχε μείνει όταν βγήκε το ψυγείο από την πρίζα.
Οκ. Τώρα κατάλαβα. Είχα την αίσθηση πως ή αυτόματη απόψυξη ενεργοποιείται με κάποιον αισθητήρα πάγου στο σύστημα.
Πάντως μέχρι στιγμής νομίζω πως είμαι σε καλό δρόμο
Ώρα 20:44
Συντήρηση +3
Κατάψυξη -18
Πόσες μέρες πρέπει άραγε να περάσουν μέχρι να πεισθώ πως το πρόβλημα λύθηκε κι ήταν όλο κι όλο μια καλή απόψυξη κι ένα σχετικό καθάρισμα;;
Αν όντως λύθηκε θα το ξανανοίξω και θα προσπαθήσω να το καθαρίσω καλύτερα με μακριά εύκαμπτη βούρτσα. Έχει δίκιο ο παραπάνω φίλος που μου είπε να το καθαρίσω πιο καλά. Εχω δει στο youtube να καθαρίζουν τα στοιχεία με τέτοιες ειδικές ευλύγιστες βούρτσες. Μήπως έχει κάποιος κάποια ιδέα...πού μπορώ να βρώ μια τέτοια;
Εστάλη υπό του εμού Ερυθρού Ρυσίου ...βαρβαριστί...red rice χρησιμοποιώντας tapatalk
......πιστεύω ότι το ψυγείο δεν το αποκατέστησε η απόψυξη, αλλά ο καθαρισμός του στοιχείου - σερμπαντίνας!!!!
......το φράξιμο ήταν ολικό!!! και δικαιολογεί πλήρως την συμπεριφορά του.
......στη θέση σου παρότι ξέρω ότι το ψυγείο είναι τεράστιο και δύσκολο να μετακινηθεί, ΕΠΙΜΕΝΩ!!< θα το έβγαζα σε ανοικτό χώρο και θα το καθάριζα τέλεια με πεπιεσμένο αέρα!!!....
.....θα φρόντιζα αυτό να μην πάρει πολύ χρόνο για να μην ξεπαγώσει πολύ....(αν και έχεις νομίζω τουλάχιστον 12 ώρες αυτονομία).
.....κάθε χρόνο θα φρόντιζα να το ξανακαθαρίζω....
.....το ψυγείο αυτό -δεν είναι σαν τα συνήθη άλλα- το ξεχωριστό και πολύ πλεονεκτικό κατά τα άλλα στοιχείο - σερμπαντίνα του, "βουλώνει" πιο εύκολα και περισσότερο από τα συμβατά.....έτσι κι αλλιώς όσο πιο καθαρό τόσο πιο οικονομικό!!
Αν παραμείνει μισο - καθαρό όπως τώρα θα ξαναστουπώσει γρήγορα....
ΚατΒ΄ αρχην τεινω να συμφωνησω με τον Αποστολο στο οτι το προβλημα ηταν το μπουκωμα της σερπαντινας. Και μακαρι να μπορεσεις να κανεις το καθαρισμα με αερα που σου προτεινει.
Σε καθε περιπτωση, παντως, θα σου προτεινα να εξετασεις και την πιθανοτητα πατεντας, και συγκεκριμενα αν μπορεις να βαλεις σιτα εξωτερικα στη θυριδα εισαγωγης του αερα στο χωρο της σερπαντινας (και απο κατω, αν ειναι ανοιχτο). Αν γινεται, θα ειναι πολυ πιο ευκολο μετα να την καθαριζεις, η και να την αντικαθιστας, ενω η σερπαντινα θα μενει πολυ πιο καθαρη.
Δεν είναι άσχημη ιδέα. Το κάλυμμα στο σημείο της σερπαντίνας έχει γρίλλιες. Ίσως αν έβαζα μια μεταλλική σιτα από πάνω να βοηθούσε το στοιχείο να παραμείνει πιο καθαρό.
Βέβαια εγώ θα είμαι ικανοποιημένος αν όντως το καθάρισμα ήταν το θέμα.
Μου φαίνεται πολύ περίεργη η ξαφνική εμφάνιση του προβλήματος από την μια μέρα στην άλλη. Θα περίμενα πιο σταδιακή επιδείνωση.
Εστάλη υπό του εμού Ερυθρού Ρυσίου ...βαρβαριστί...red rice χρησιμοποιώντας tapatalk
Είμαι σίγουρος πως αυτή είναι ή ενδεδειγμένη λύση φίλε.
Όμως υπάρχει μεγάλη δυσκολία να το μετακινήσω. Να φανταστείς πως για να χωρέσει από την πόρτα της εισόδου και να μπεί μέσα στο σπίτι όταν το αγόρασα αναγκαστήκαμε να βγάλουμε τις πόρτες και τις βάλαμε όταν μπήκε στην κουζίνα. Συνεπώς δεν μπορώ να το μετακινήσω ούτε καν στο μπαλκόνι. Θα προσπαθήσω όμως με ευλύγιστη βούρτσα να το καθαρίσω και στο υπόλοιπο μέρος.
Εσύ δηλαδή λές πως δεν θα ξανανέβει ή θερμοκρασία τώρα;
Εγώ ακόμη φοβάμαι. Θα περιμένω λίγες μέρες πριν μου φύγει ή έγνοια.
Έχω και το θέμα με την διπλή βαλβίδα που πρέπει να αλλάξω.
Εστάλη υπό του εμού Ερυθρού Ρυσίου ...βαρβαριστί...red rice χρησιμοποιώντας tapatalk