Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 17 από 17

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Μάνος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Φίλε vagvas χίλια ευχαριστώ για την ανάρτηση σου και κυρίως την τελευταία, κυριολεκτικά με έσωσε από το να αγοράσω νέο πλυντήριο...Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (δεν ξεκινούσε το πλυντήριο, αφού ακουγόταν 3 τακ τακ τακ, μάλλον από ρελέ στην πλακέτα. Ήρθε ο κ. Απίθανος από γνωστό service (όχι από την Siemens-BSH-), με χρέωσε την επίσκεψη και μου είπε ότι έχει πρόβλημα η πλακέτα, γιατί δεν βγάζει ουδέτερο(...). Από αυτό κατάλαβα ότι μάλλον ο άνθρωπος δεν το κατέχει, αλλά ρώτησα και τιμή για ανταλλακτικό-εργασία και μου έραψε ένα κουστούμι κοντά 300€, οπότε ήμουν για να πάω για καινούριο πλυντήριο...Είπα να το ανοίξω πριν το πετάξω, να δω αν κάτι άλλο συμβαίνει, μιας και το "δεν βγάζει ουδέτερο η πλακέτα" μου είχε φανεί και κάπως. Έριξα πολύ ψάξιμο, αλλά εδώ βρήκα την πιο μεγάλη βοήθεια. Το πρόβλημα μάλλον οφείλεται στο ότι η πλακέτα κάνει ανίχνευση φορτίου για τα καρβουνάκια και αν βρει μικρή αντίσταση (π.χ. εγώ μέτρησα 1,9Ω) το βλέπει σαν βραχυκύκλωμα και δεν ξεκινάει. Τα καινούρια καρβουνάκια τα μέτρησα στα 9Ω. Για να βοηθήσω και γω λίγο παραπάνω, ορίστε τα παρακάτω:
    Μοντέλο: Siemens Siwamat XT1050, E-Nr. WXT1050EU/01. Γενικά, πρόκειται για πολύ καλό μηχάνημα. Το δικό μας δουλεύει κάθε μέρα (μέσο όρο 1,5 πλυντήρια την μέρα...) για 14 χρόνια και αν εξαιρέσουμε τα καρβουνάκια (ψύκτρες), δεν έχει παρουσιάσει κάτι άλλο.
    Πριν κάνουμε επισκευή, βγάζουμε την πρίζα και κλείνουμε το νερό.
    Τα καρβουνάκια είναι πάνω στο μοτέρ. Πάνω τους γράφουν δύο νούμερα, 39 και 114, μάλλον σημαίνουν διαστάσεις Π 11x Y 4x M 39 mm. Για να φτάσουμε στο μοτέρ, πρέπει να βγει το πλαϊνό καπάκι, οι βίδες είναι Torx (αστεράκια). Το μοτέρ είναι στο κάτω μέρος. Για να δουλέψουμε καλύτερα, ή ανεβάζουμε το πλυντήριο σε βάση (περίπου 50 cm καλά θα είναι) ή αδειάζουμε το νερό από το σωληνάκι στο κάτω μέρος της πρόσοψης, σκουπίζουμε το νερό αν υπάρχει στην θήκη του μαλακτικού και το ρίχνουμε στο πλάι. Για να γίνει αλλαγή στα καρβουνάκια (ψύκτρες) δεν χρειάζεται να βγει το μοτέρ ή ο ιμάντας, αλλά είναι λίγο δύσκολο να γίνει η αντικατάσταση χωρίς να το βγάλουμε (θέλει επιμονή και επιδεξιότητα). Κοιτώντας το μοτέρ, φαίνεται η μία ψυκτροθήκη (η θήκη για το καρβουνάκι) που είναι άσπρη. Η άλλη είναι από την άλλη πλευρά αλλά δεν φαίνεται, είναι πίσω από το μοτέρ. Οι θήκες είναι τοποθετημένες υπό γωνία ως προς τον άξονα του μοτέρ. Αν χρειαστεί να βγει το μοτέρ, πρέπει να βγει μία κλέμα με 6 καλώδια ("κλειδώνει" με 2 πιαστράκια) και μία κόσα της γείωσης. Επίσης, πρέπει να βγει ο ιμάντας. Σημειώνουμε που είναι σφιγμένη η βίδα που κρατάει το μοτέρ πάνω στο σώμα του πλυντηρίου (είναι 13άρα), γιατί με αυτή ρεγουλάρεται (τεντώνει) και ο ιμάντας και καλό είναι να μπει στο ίδιο σημείο για να μην ταλαιπωρείται ο ιμάντας και το μοτέρ. Αφαιρούμε εντελώς την βίδα και μετά το μοτέρ στηρίζεται σε δύο στηρίγματα που "φωλιάζουν" μέσα σε δύο τρύπες με ελαστικές "τσιμούχες". Το γυρνάμε αριστερά - δεξιά μερικές φορές και μετά το τραβάμε και βγαίνει. Για το πως γίνεται αντικατάσταση στις ψύκτρες, δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=N_r8d93xPYw (είναι άλλο μοτέρ, απλώς δείχνει πως μπαίνουν τα καρβουνάκια). Εκεί που μπαίνει η κλέμα στο μοτέρ μπορεί να γίνει έλεγχος με ένα πολύμετρο της αντίστασης του ταχύμετρου (οι πρώτες δύο επαφές), των ψυκτρών (επαφές 3-4) και του πηνίου του στάτορα (επαφές 5-6). Αν δείχνει αντίσταση, είναι ΟΚ. Η επανατοποθέτηση γίνεται αντίστροφα, προσέχουμε να μπει η βίδα (η 13αρα) στο σημείο που ήταν πριν. Προσοχή, δεν πειράζουμε τις 4 βίδες torx που είναι πάνω στην κεφαλή του μοτέρ, είναι λίγο ταλαιπωρία να επανευθυγραμμιστεί το μοτέρ (το ξέρω από ίδια πείρα...). Αυτά και καλές επισκευές! Ευχαριστώ και πάλι vagvas!

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από biris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το πρόβλημα μάλλον οφείλεται στο ότι η πλακέτα κάνει ανίχνευση φορτίου για τα καρβουνάκια και αν βρει μικρή αντίσταση (π.χ. εγώ μέτρησα 1,9Ω) το βλέπει σαν βραχυκύκλωμα και δεν ξεκινάει. Τα καινούρια καρβουνάκια τα μέτρησα στα 9Ω. Για να βοηθήσω και γω λίγο παραπάνω, ορίστε τα παρακάτω:
    δεν νομίζω πως είναι ακριβώς έτσι
    από όσα έχω συμπεράνει στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι διότι αυτά τα κρατούν επτασφράγιστα μυστικά οι εταιρίες , όταν τα καρβουνάκια φαγωθούν κάποια στιγμή ένα από τα 2 κάνει διακοπή κυκλώματος , αυτός και ο λόγος που δε γυρίζει το μοτέρ (διακοπή κυκλώματος δεν κολλάει εδώ το 1,9 ΩΜ αντίσταση)

Tώρα η πλακέτα μπορεί να το καταλάβει αυτό με δύο τρόπους , είτε διότι δεν παίρνει feedback από την ταχογεννήτρια του μοτέρ , είτε επειδή δεν ανιχνεύει συνέχεια κυκλώματος λόγω διακοπής στο φθαρμένο καρβουνάκι (δεν ανιχνεύει να περνάει ρεύμα τη στιγμή που δίνει τάση προς το μοτέρ)
    το δεύτερο φυσικά το χρησιμοποιούν πολλές εταιρίες για το { {αυτόματο ζύγισμα ρούχων}} καθώς και για την προστασία κουνήματος στο στύψιμο , αν ανίχνευαν σκαμπανεβάσματα του ρεύματος μοτέρ λίγο πριν το στύψιμο , το καθυστερούσαν και το ξεκινούσαν όταν το πρόβλημα βελτιωνόταν
    σήμερα κάποιοι το χρησιμοποιούν ακόμη ενώ σε εξελιγμένα μοντέλα υπάρχει επαγωγικός αναλογικός σενσορας στο σταθερό του πλυντηρίου και μαγνήτης στον κάδο απέναντι από το σένσορα και με αυτό τον τρόπο παρακολουθείται όλη η διάρκεια του στυψίματος ακόμη πιο αξιόπιστα και όχι μόνο

http://www.archiv.fraunhofer.de/arch...tcm6-88647.pdf

πάντως η επιμονή σου ανταμείφτηκε και αυτό νομίζω είναι το πιο βασικό και ξέρω πως είναι μεγάλη ικανοποίηση για ότι μπορέσουμε και φτιάξουμε μόνοι μας
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diony : 03-02-15 στις 13:44
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    γλυφαδα

Προεπιλογή

καλημερα σε ολους.οδηγιες χρησης για ενα siwamat c7 που θα βρω:

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Αν είσαι τυχερός με το E-NR δες εδώ αν υπάρχει

https://portal.bsh-partner.com/porta...ORTALFRAME.HTM
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    γλυφαδα

Προεπιλογή

δεν ανοιγει τιποτα.

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

δοκίμασε εδώ που γράφει κατέβασμα
    κάτω

http://www.siemens-home.gr/downloads...%89%CF%82.html

Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    γλυφαδα

Προεπιλογή

το εχω δοκιμασει αλλα δεν.............................

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] προβλημα εκκίνησης σε πλυντήριο ρούχων BAUKNECHT WA 2381
    από kasikis στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-09-14, 06:56
  2. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-09-14, 22:27
  3. [Φορητός Η/Υ] Πρόβλημα εκκίνησης laptop με την μπαταρία.
    από elaias στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-06-13, 10:20
  4. [Siemens] Πρόβλημα με πλυντήριο Siemens T 10 35
    από ttoni στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-03-13, 20:54
  5. Πρόβλημα εκκίνησης PC
    από Επιστήμων στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-06, 13:55

Δικαιώματα - Επιλογές