Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 36

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    -
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Κυριακίδης Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κοίτα ποιες απόψεις έχω . (ειδικός στην εξωτερική φθορά της αντίστασης από άλατα δεν είμαι ) . η 1η αντίσταση η δική σου δεν χάλασε από τα άλατα αλλά από αστοχία υλικού (δεν είναι δυνατόν σε 1,5 χρόνο μέσα) .και το χειρότερο από αστοχία κατασκευής μελέτης της συγκεκριμένης αντίστασης .

Είμαι "λάτρης " της "νορμάλ" αντίστασης δηλαδή , μου γεμίζουν στο μάτι για πιο αξιόπιστες αντιστάσεις οι μακριές και όχι οι κοντές . (κοντή είναι η δικιά σου αντίσταση ) .
    Παλιά οι αντιστάσεις είχαν μεγαλύτερο μήκος από την δικιά σου (σχεδόν κατά το 1/3 περισσότερο μήκος έως και διπλάσιες )

Τι σημαίνει αυτό?
    Η Αντίσταση η παλιά με το μεγαλύτερο μήκος (π.χ. ισχύος ας πούμε 2000W ) η ένταση με την οποία ζεσταινόταν η αντίσταση ήταν πιο "απαλή" οπότε και δεν χαλούσαν με τίποτα , έβλεπες τέτοιες αντιστάσεις φουλ στα άλατα από τα χρόνια και φουσκωμένες σαν πεπόνια και αυτές δουλεύανε μέχρι δευτέρας παρουσίας .

Οι νέες αντιστάσεις και λόγω ανταγωνισμού εταιριών , προσπαθούν να την κάνουν σε 3 δευτερόλεπτα να ζεσταίνει ένα δεξαμενόπλοιο νερό .
    Δηλαδή ανεβάζουν την ισχύ από τα 2000W (που ήταν το "φρόνιμο" ) σε ισχυρότερη ισχύ . π.χ. 2500W / 2700W και το μήκος κιόλας κοντό . (όπως σε κάποια πλυντήρια πιάτων που παλιά έβλεπες την αντίσταση περιμετρικά του θαλάμου και τώρα τις χαντακώνουν μέσα σε μια χούφτα "σαλίγκαρο " με απίστευτη ισχύ . αυτό όμως ναι μεν ταχύτερο στην θέρμανση νερού αλλά θα κάνει και πιθανότατα ζημιά στην αντίσταση (θα στρεβλώσει το σίδερο κτλ ) ελπίζω να κατάλαβες που το πάω για την αντίσταση σου που κάηκε μέσα στον χρόνο.

Τώρα για τα άλατα (όπως παραπάνω σου εξήγησα για τις παλιές αντιστάσεις τις νορμάλ ) που δεν πάθαιναν τίποτα για χρόνια όσα άλατα και να είχαν επάνω τους , Για μένα προσωπικά δεν πιστεύω ότι τα άλατα κάνουν τέτοια άμεση φθορά (στην αντίσταση) σε διάστημα ενός χρόνου . Αλλά η μεγάλη ισχύς τους . Η "αρπα κόλλα " μελέτη του κατασκευαστή , ο ανταγωνισμός του να παρουσιάσει κάτι "γρηγορότερο " κάτι που να πιάνει τα 3" επιτάχυνση στα 100 μέτρα .
    Δεν εννοω να καθαρισει μονο η αντισταση απο τα αλατα αλλα ολα τα μερη του πλυντηριου απ'οπου περναει νερο ακομη και τα μη εμφανη(εσωτερικες σωληνωσεις,αντλια,τσιμουχες κτλ.) που εκτος απο αλατα με τον χρονο συσσωρευουν και υπολειματα απορρυπαντικου,μαλακτικου,βρωμιες απο τα ρουχα,χνουδια κτλ μειωνωντας την αποδοση των πλυσεων.Βλεπω και διαφημισεις και επηρεαζομαι(δεν εννοω την παρωδια του youtube με τον επικο διαλογο: πω πω μπ...λο εγινε εδω μεσα,πρεπει να φερω τα μπρατσακια μου-Ειναι για τον π.....-Σοβαρα-Ναι το γ..νο....,αλλα μια προσφατη διαφημιση του ιδιου προϊοντος που δειχνει εναν τεχνικο να πιεζει μια σωληνα νομιζω εσωτερικη του πλυντηριου και να βγαινει απο μεσα μια αηδιαστικη γλιτσερη λασπη.Οταν το ειδα αρχικα σιχαθηκα την ζωη μου αλλα αμεσως συνειδητοποιησε οτι οι εταιρειες το παρατραβανε αρκετα-sorry για το off-topic) Στο θεμα μας τωρα:
    Γενικα εχω δει επισεις σε αρκετα site,forums,περιοδικα κτλ. οτι με τις συνεχεις πλυσεις σε χαμηλες θερμοκρασιες αναπτυσσονται διαφοροι μικροοργανισμοι με αποτελεσμα με τον χρονο το πλυντηριο να μυριζει καπως.Προς το παρων δεν εχω παρατηρησει καμια περιεργη μυρωδια,αλλα σκευτομαι να το κανω προληπτικα επειδη κιολας συνηθως πλενω σε σχετικα χαμηλες θερμοκρασιες(maximum 50 °) σκευτομαι οτι καλο ειναι να λειτουργει που και που και με καυτο νερο για να καθαριζει σε βαθος και απολυμαινεται.Τι γνωμη εχετε κι αυτο?

Υ.Γ: Με τα πολλα παρελειψα να ευχαριστησω και τα μελη "Κυριακιδης","nyanco" και "diony" για την τεχνικη υποστηριξη που μου προσφεραν καλοπροαιρετα

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από candy_washer93 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν εννοω να καθαρισει μονο η αντισταση απο τα αλατα αλλα ολα τα μερη του πλυντηριου απ'οπου περναει νερο ακομη και τα μη εμφανη(εσωτερικες σωληνωσεις,αντλια,τσιμουχες κτλ.)
    Τώρα έκανες μια σωστή τοποθέτηση (απαντώ και στο #24) και είναι όπως το έγραψες παραπάνω . Δηλαδή "γενικά" στον καθαρισμό και όχι μόνο όσο αφορά την αντίσταση . που είναι μια λογική τοποθέτηση. Και επαυξάνω στην ακρίβεια της λέξης του Στέλιου στο "περιοδική συντήρηση " (όχι τακτική δηλαδή ) και αυτό μπορούμε να το λάβουμε ως απόδειξη από το παρόν πλυντήριο που έκανε 1,5 χρόνο να μαζέψει σε βαθμό "πταίσματος" άλατα .

Οπότε η ορολογία "περιοδική συντήρηση" είναι η καλύτερη . Δηλαδή η "τακτική συντήρηση" είναι υπερβολή με λίγα λόγια. Εκτός και είναι περιοχή με πολύ "σκληρό νερό" που εκεί μπορείς να το κάνεις λίγο πιο συχνά την περιοδική συντήρηση. Αλλά ποτέ τακτικά (εγώ πχ δεν χρησιμοποιώ ποτέ καθαριστικά αλάτων ούτε καν μαγειρική σόδα) και ποτέ δεν μυρίζει το πλυντήριο , (αφήνω την πόρτα πάντα ανοικτή στο τέλος πλύσης) και παίρνω απορρυπαντικό που έχει στην σύνθεση του και καθαριστικό για τα άλατα. Προτιμώ να αλλάξω κατευθείαν την αντίσταση ή κάποια αντλία (όταν θα παρουσιάσουν πρόβλημα) παρά να ξοδεύομαι σε βλακείες που μου την ονομάζουν "Καλγκόν" την μαγειρική σόδα .

http://www.vazoplintirio.gr/faq
    Βάλτε 150 γραμ. μαγειρική σόδα στην κυρίως πλύση, επιλέξτε ένα πρόγραμμα από 60-90ΒΊC και αφήστε το πλυντήριο να κάνει την πλύση άδειο χωρίς ρούχα. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή κάθε 4 μήνες.

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Κυριακίδης για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

stelakis1914 (11-03-15)

Μέλος
    Όνομα
    -
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Ok, θα το δοκιμασω καποια στιγμη.150 γρ. φανταζομαι ειναι οσο περιπου μια δοση σκονης,ισως και λιγο παραπανω.Καλα,το καλγκον εκτος του οτι μπορει να ειναι και απλη μαγειρικη σοδα,με τα λεφτα που θα εδινες για καλγκον για ολα αυτα τα χρονια στα οποια μπορει ενα πλυντηριο να βγει off απο αλατα, παιρνεις ανετα καινουριο πλυντηριο. Μιας και εχω στα χερια μου την χαλασμενη αντισταση του πλυντηριου,βρηκα ευκαιρια να πειραματιστω λιγο με τις μετρησεις.Το μετρησα με το πολυμετρο και μου δειχνει περιπου 450 Ω.Ειναι φυσιολογικη η τιμη?Και πως τσεκαρουμε με το πολυμετρο αν οντως υπαρχει διαρροη?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη candy_washer93 : 11-03-15 στις 17:52

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Έβρος

Προεπιλογή

Το μετρησα με το πολυμετρο και μου δειχνει περιπου 450 Ω.Ειναι φυσιολογικη η τιμη?Και πως τσεκαρουμε με το πολυμετρο αν οντως υπαρχει διαρροη?
    όχι δεν είναι φυσιολογική τιμή τα 450 Ωμ .
    και πως προκύπτει
    π.χ. όταν έχουμε μια αντίσταση με 25 Ωμ (που τόσο μετράμε τις περισσότερες ως μέσο όρο) τότε .
    W = U2/R = 220V x 220V / 25 ωμ = 48400 / 25 = 1936 W (όταν έχουμε 2000W αντίσταση)

πάμε τώρα στην δική σου αντίσταση
    W = U2/R = 220V x 220V / 450 ωμ = 48400 / 450 = 107 W (με 100 W νερό δεν ζεσταίνεις) και αν μπορείς να διακρίνεις σε αυτήν την αντίσταση που κάηκε πόσα watt ισχύος γράφει επάνω? θα δεις και την τεράστια διαφορά.

Και πως τσεκαρουμε με το πολυμετρο αν οντως υπαρχει διαρροη?
    Κανονικά θέλει να εξεταστεί με κάποια από τις επαφές τροφοδοσίας της αντίστασης με την γείωση της αντίστασης και θέλει ειδικό όργανο κατάλληλο και όχι πολύμετρο (εν πάση περίπτωση και το πολύμετρο θα σου δείξει το μέγεθος της διαρροής βάλε την μεγαλύτερη κλίμακα που έχεις ) πρέπει να σου δείχνει "άπειρο" όταν είναι καλή .. αλλιώς αν μετρήσεις κάποια Ωμ έχει πρόβλημα.

Μέλος
    Όνομα
    -
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Τελικα 45 Ω μου εδειχνε, οχι 450.Αλλα και παλι υπαρχει απωλεια ισχυως.Στην γειωση μου εδειχνε καποια Ωμ(νομιζω περιπου 500),αρα υπηρχε οντως διαρροη.

Το avatar του χρήστη nyannaco
    Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Χαλάνδρι

Προεπιλογή

Στην γειωση μου εδειχνε καποια Ωμ(νομιζω περιπου 500),αρα υπηρχε οντως διαρροη.
    Θα έπρεπε να σου ρίχνει το ρελέ! Αφού δεν το έριχνε, έλεγξε αν το ρελέ σου έχει πρόβλημα, ή το πλυντήριο είναι αγείωτο.
    Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να αποκαταστήσεις τη βλάβη άμεσα, είναι ζήτημα σφάλειας, δικής σου και της οικογένειάς σου.

Μέλος
    Όνομα
    -
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Τον ρελε μου τον ειχε ριξει μερικες φορες στην αρχη.Μετα δεν μου τον εριχνε,απλως προκαλουσε σκαλωμα στο πλυντηριο.Δεν ξερω τι παιζει.Τα ηλεκτρικα του σπιτιου ειναι αρκετα παλια και πιθανον να υπαρχει θεμα με την πριζα του πλυντηριου(π.χ. κακη γειωση).Ισως θελει αλλαγη η πριζα.

Παρόμοια Θέματα

1. [Candy] Candy cn 55 at
    από sobrastn στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-10-14, 19:54
  2. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-08-14, 18:14
  3. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-05-14, 12:36
  4. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-10-13, 13:35
  5. Απαντήσεις: 6