Ναί αφού την βρώ πώς ξέρω οτι είναι σίγουρα το - απ έξω μην κανω κανένα βραχυκύκλωμα ? Σε μερικά παει το - απ έξω για αυτό
Ναί αφού την βρώ πώς ξέρω οτι είναι σίγουρα το - απ έξω μην κανω κανένα βραχυκύκλωμα ? Σε μερικά παει το - απ έξω για αυτό
Οταν μετρας με το πολυμετρο βαλε π.χ. τον κοκκινο ακροδεκτη του στο ενα καλωδιο και τον μαυρο στο αλλο δες τι θα βγαλει,μετα κανε ακριβως το ιδιο αλλα οπου ειχες βαλει τον κοκκινο ακροδεκτη βαλε τον μαυρο και εκει που ηταν ο μαυρος τον κοκκινο λογικα θα δεις ενα μειον στο πολυμετρο.Σε οποια απο τις δυο μετρησεις δεις το - σημαινει οτι τα εχεις βαλει αναποδα στο πολυμετρο,ετσι μπορεις να δεις ποιο ειναι το - και ποιο το + στην εξοδο.
Μη βαρατε εσεις οι επαγγελματιες για αυτον τον τροπο που εγραψα.![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 26-02-15 στις 21:36
Ναί εχεις δίκιο σε αυτό αλλα δές τις φώτο. Είναι κομμενο το καλώδιο πως θα ξέρω που πάει το αρνητικό και που το θετικό ?
Πες οτι το εκανες το παραπανω που σου ειπα και εχεις τα εξης
1) Πρωτη περιπτωση
2) Δευτερη περιπτωση
Που σημαινει οτι στην δευτερη περιπτωση εχεις βρει την σωστη πολικοτητα των δυο καλωδιων,αρα το καλωδιο που βρισκεται πανω απο το μπλε ειναι το + και αυτο που βρισκεται κατω του ειναι το -.
Edit:
Εσυ ρωτας που θα παει το + και το - στον κονεκτορα??
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis 1 : 27-02-15 στις 01:12
Το παλιό φισάκι το έχεις; Εκεί μπορείς να μετρήσεις με το πολύμετρο ποιο καλώδιο πάει πού.
όχι ενα εχω αυτο που χάλασε και δεν έδεινε σήμα και το έκοψα... πρέπει να βρώ αλλον ίδιο φορτιστή ε?
Αν καταλαβα καλα θα ξανακολησεις το παλιο βυσμα ετσι?
Οποτε τσεκαρε σιγουρα οτι το καλωδιο βγαζει τις σωστες τασεις και οπως προανεφερε ο φιλλιπος σε προηγουμενο post το εξωτερικο μπλενταζ ειναι το - το εσωτερικο μπλενταζ ειναι το + και το μπλε το id(εσωτερικο pin).