Καλά θα ήταν να έχει κανα alt ctrl del για reset αλλά εδώ ουτέ κουμπί για reset δεν έχουν βάλει.
Έχω πολύμετρο και κολλητήρι θα πρέπει να βρώ πυκνωτή.
Πλησιάζει η βαριοπούλα και θα το ανεβάσω και στο youtube μα το θεό...![]()
Καλά θα ήταν να έχει κανα alt ctrl del για reset αλλά εδώ ουτέ κουμπί για reset δεν έχουν βάλει.
Έχω πολύμετρο και κολλητήρι θα πρέπει να βρώ πυκνωτή.
Πλησιάζει η βαριοπούλα και θα το ανεβάσω και στο youtube μα το θεό...![]()
και τι; κάθε φορά που θα το έκανες ΟΝ θα ανέβαινες να πατάς αυτό το κουμπί;
μετρήσεις:
σαν αρχή πρέπει να δούμε αν έχεις σωστή τάση VCC
κανονικά πρέπει να έχεις
τάση VCC= +5V
γραμμή RST= +5V
προσοχή στην πλακέτα υπάρχουν και επικίνδυνες τάσεις!
μπορείς να πάρεις αυτές τις μετρήσεις με ασφάλεια; (πλακέτα συνδεμένη και εσύ στην σκάλα είναι κομμάτι δύσκολο)
αν τα παραπάνω ισχύουν ΟΚ το επόμενο βήμα είναι
να κάνεις ένα τεστ να δεις ότι είναι αυτό το πρόβλημα και όχι και κάτι άλλο
βραχυκυκλώνεις τον C507 με μια λαβίδα (live υπό τάσεις) και έτσι πραγματοποιείς manual hardware reset
μετά από αυτό φυσιολογικά το AC θα ξεκινήσει όταν δώσεις την εντολή από το τηλεκοντρόλ
μπορείς να τα κάνεις αυτά;![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη UV. : 18-02-15 στις 18:44
Καταρχήν για μια ακόμα σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
Έχω ένα μικρό προβληματάκι... Τσέκαρα το manual αλλά έχω την εντύπωση οτι η pcb που δείχνει στο σχέδιο είναι διαφορετική από αυτή που έχω.
Είναι δυνατόν το συγκεκριμένο μοντέλο να βγαίνει με διαφορετική πλακέτα? Η πλακέτα που έχω είναι η DB41-01011A.
Κάνοντας μια έρευνα στο internet έχω την εντύπωση ότι η πλακέτα που έχω είναι από το ASV1209PSBAXAX,XAP,XAZ,XLA,AQV12XAX.
H φωτογραφία της πλακέτας που δείχνει μέσα στο συγκεκριμένο manual είναι ίδια με το δικό μου.
Μαρίνο αλήθεια τι περιμένεις να καταλάβω ότι εννοείς με το παραπάνω;
στο αρχείο "PCB Diagram" στην τελευταία σελίδα έχει πλακέτα όμοια με αυτήν που λες
δηλ βρήκα αυτές τις εικόνες μετά από αναζήτηση στο google δεν είναι ίδια;
comclickshop.com.br
mlb-s2-p.mlstatic.com
και αν είναι δύσκολο να γίνουν τα προηγούμενα που σου είπα
τότε κόλλησε ένα πυκνωτάκι 1μF παράλληλα με τον C507 και ίσως δουλέψει χωρίς περαιτέρω ενέργειες [-
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη UV. : 20-02-15 στις 19:09 Αιτία: C507
στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να γίνουν τα πρώτα που σου είπα γιατί το σημείο της επέμβασης καλύπτεται από την ψύκτρα κλπ
οπότε βγάλε την πλακέτα ξεφόρτισε τους μεγάλους ηλεκτρολυτικούς με βραχυκύκλωμα στους ακροδέκτες τους και κάνε το τελευταίο που είπα σήμερα
όλα αυτά χωρίς ρεύμα!
και αν κάνεις τα παραπάνω καλό είναι να βγάλεις και μια φωτο την πλακέτα για να την δούμε
υπάρχει και η πολύ μεγάλη πιθανότητα να κάνει αυτό το πρόβλημα αν η τάση +5V είναι ας πούμε +4.7V
και σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να αλλαχθούν τα ηλεκτρολυτικάκια που αφορούν αυτήν την τάση
αν αποφασίσεις ότι μπορείς να φτάσεις μέχρι αυτό το σημείο θα τα ξαναπούμε για περισσότερες οδηγίες
άλλαξε τα ηλεκτρολυτικάκια που σου έχω σε κύκλο
είναι το τροφοδοτικό της εξωτερικής μονάδας που βγάζει τρεις τάσεις +5V, +12V, και +15V
μας εδιαφέρει μόνο η πρώτη αλλά για να μην ψάχνουμε ποιοί είναι από όλους αυτούς άλλαξε τους όλους
φθηνοί είναι
θα τα καταφέρεις αφού έχεις κολλητήρι και είσαι γάτος
![]()