δεν νομίζω πως είναι ακριβώς έτσι
από όσα έχω συμπεράνει στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι διότι αυτά τα κρατούν επτασφράγιστα μυστικά οι εταιρίες , όταν τα καρβουνάκια φαγωθούν κάποια στιγμή ένα από τα 2 κάνει διακοπή κυκλώματος , αυτός και ο λόγος που δε γυρίζει το μοτέρ (διακοπή κυκλώματος δεν κολλάει εδώ το 1,9 ΩΜ αντίσταση)
Tώρα η πλακέτα μπορεί να το καταλάβει αυτό με δύο τρόπους , είτε διότι δεν παίρνει feedback από την ταχογεννήτρια του μοτέρ , είτε επειδή δεν ανιχνεύει συνέχεια κυκλώματος λόγω διακοπής στο φθαρμένο καρβουνάκι (δεν ανιχνεύει να περνάει ρεύμα τη στιγμή που δίνει τάση προς το μοτέρ)
το δεύτερο φυσικά το χρησιμοποιούν πολλές εταιρίες για το { {αυτόματο ζύγισμα ρούχων}} καθώς και για την προστασία κουνήματος στο στύψιμο , αν ανίχνευαν σκαμπανεβάσματα του ρεύματος μοτέρ λίγο πριν το στύψιμο , το καθυστερούσαν και το ξεκινούσαν όταν το πρόβλημα βελτιωνόταν
σήμερα κάποιοι το χρησιμοποιούν ακόμη ενώ σε εξελιγμένα μοντέλα υπάρχει επαγωγικός αναλογικός σενσορας στο σταθερό του πλυντηρίου και μαγνήτης στον κάδο απέναντι από το σένσορα και με αυτό τον τρόπο παρακολουθείται όλη η διάρκεια του στυψίματος ακόμη πιο αξιόπιστα και όχι μόνο
http://www.archiv.fraunhofer.de/arch...tcm6-88647.pdf
πάντως η επιμονή σου ανταμείφτηκε και αυτό νομίζω είναι το πιο βασικό και ξέρω πως είναι μεγάλη ικανοποίηση για ότι μπορέσουμε και φτιάξουμε μόνοι μας
![]()