Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 29

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη JOUN
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Γεια σου Πετρο ευχαριστω για την απαντηση.
    Τελικα βλεπω εδω: http://www.eaparts.gr/modelsearch.as...X8040D&mid=929 οτι ο θερμοστατης αντλιας ειναι 160 βαθμων,(το λεει και επανω οπως ειπες) αλλα ειναι ΝΟ οποτε ειναι σωστο το οτι μου δειχνει ανοιχτο..
    Εγω οπως ειπα παραπανω το γεφυρωσα,αφησα την αντλια να δουλεψει λιγο και μετα εβγαλα την γεφυρα και του ξαναεδωσα ταση.
    Μ'αυτο τον τροπο δουλεψε κανονικα και εβγαλε και πολυ ατμο,αρα τα υπολοιπα μερη του σιδερου (βαλβιδες,μποιλερ κλπ) ειναι ενταξει.
    Τωρα τι γινεται με τον θερμοστατη δεν ξερω..

Edit:Το ζεστανα με τον αναπτηρα και εκλεισε κανονικα.Μαλλον δεν παταει σωστα επανω στο μποιλερ για να παρει θερμοκρασια.Η λαμαρινιτσα που το κραταει: http://www.eaparts.gr/modelsearch.as...X8040D&mid=929 (τερμα κατω) σαν να μην το παταει εντελως.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη JOUN : 30-12-14 στις 21:05
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Πάνος
    Περιοχή
    Παλλήνη

Προεπιλογή

Καλησπέρα και Καλη Χρονιά.
    Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που δεν ζεσταίνει το boiler?
    έχω μια συσκευή SIMAC 6080D και είναι η δευτερη φορά που μου παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα.
    Πέρσι τέτοια εποχή το πήγα σε μάστορα και μου βρήκε μια ασφάλεια καμμένη (μάλλον τον θερμοστάτη=15€ και φέτος πάλι το ίδιο πρόβλημα.

"Λυνεται" εύκολα η stirella?

Το avatar του χρήστη diony
    Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από JOUN Εμφάνιση μηνυμάτων

Τωρα τι γινεται με τον θερμοστατη δεν ξερω..

Edit:Το ζεστανα με τον αναπτηρα και εκλεισε κανονικα.Μαλλον δεν παταει σωστα επανω στο μποιλερ για να παρει θερμοκρασια.Η λαμαρινιτσα που το κραταει: http://www.eaparts.gr/modelsearch.as...X8040D&mid=929 (τερμα κατω) σαν να μην το παταει εντελως.
    τα περισσότερα ατμοσυστήματα έχουν περίπου την ίδια λογική

εκτός από τα ασφαλιστικά (NC θερμοστάτη ασφαλείας και θερμική ασφάλεια) υπάρχει ο συγκεκριμένος θερμοστάτης ΝΟ ο οποίος συνήθως είναι 15-20 βαθμούς κελσίου αν θυμάμαι καλά μεγαλύτερος από το NC θερμοστάτη ελέγχου της αντίστασης

όσο υπάρχει νερό στο μπόιλερ ανοιγοκλείνει ο NC και κοντρολάρει την αντίσταση , μόλις κατέβει πολύ χαμηλά η στάθμη νερού στο μπόιλερ , τότε επηρεάζεται ο ΝΟ θερμοστάτης , ο οποίος κλείνει κύκλωμα και ενεργοποιεί την αντλία πλήρωσης νερού ,το οποίο μπαίνοντας στο μπόιλερ του κατεβάζει τη θερμοκρασία και ο ΝΟ ξανανοίγει το κύκλωμα σταματώντας τη λειτουργία της αντλίας πλήρωσης νερού κ.ο.κ. (σε μοντέλα χωρίς πιεσοστάτη)

σε μοντέλα με πιεσοστάτη τη δουλειά του NC θερμοστάτη ελέγχου την κάνει ο πιεσοστάτης

edit

πολλές φορές είτε λόγω κακής επαφής ,ή από άλατα ,ή ακόμη και από οριακά μεταξύ τους διαφορά κόβει ο άλλος θερμοστάτης ασφαλείας NC γύρω στους 200 βαθμούς κελσίου (πιθανό αυτό γίνεται στη δική σου περίπτωση)ή καίγεται η θερμική ασφάλεια
    έχω διάφορα σκαριφήματα και σημειώσεις που έβγαλα αλλά δεν τα έχω πρόχειρα
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diony : 05-01-15 στις 17:14
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Ετσι όπως τα λες είναι φιλέ Κώστα. Χωρίς να θέλω να μειωσω τους άλλους που απάντησαν φαίνεται ότι έχεις το θέμα καλύτερα.
    Αν τυχόν βρεις τα σκαριφήματα που λες θα με βοηθούσες πολύ.

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

από το δικό σου μοντέλο δυστυχώς δε βρήκα κάτι αλλά από άλλο μοντέλο της ίδιας εταιρίας που έχω σημειώσεις ,

ο NO που τροφοδοτεί την αντλία πλήρωσης νερού είναι 160 ΟC

ο NC o οποίος ασφαλίζει την αντίσταση του boiler είναι180ΟC και εκτός από ασφαλείας όταν ανοίξει δίνει εντολή στο λαμπάκι έλλειψη νερού (για την ακρίβεια είναι συνδεδεμένα παράλληλα)

ο πιεσοστάτης που ελέγχει την αντίσταση του boiler έχει ρύθμιση στα 2,8 bar

η θερμική ασφάλεια είναι 192ΟC (όταν ξεπεράσει το όριο καίγεται)
    Στο δρόμο προς την κορυφή μην ποδοπατάς τους ανθρώπους που θα βρεθούν μπροστά σου. Πάρε τους μαζί σου!

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Ευχαριστω Κωστα,τα ειχα δει αυτα αλλα ειναι καλο που τα διασταυρωσα και απο εσενα.Μενει τωρα να βρω εναν τροπο να ακουμπαει καλα το θερμικο της αντλιας επανω στο μποιλερ.

Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Άλλη εκδοχή μπορεί να έχει μετατοπιστεί το σημείο λειτουργίας του θερμοστάτη ΝΟ προς τα πάνω λόγω φθοράς

ή αν δε λυθεί το πρόβλημα μπορεί να χρειαστεί ένα καθάρισμα στα άλατα του boiler ,υπάρχει περίπτωση λόγω του ότι τον έλεγχο της αντίστασης τον έχει ο πιεσοστάτης , μόλις πιάσει πίεση κόβει την αντίσταση , αν έχει στα τοιχώματα κάποιο στρώμα από άλατα ,να εμποδίζουν τη σωστή μετάδοση της θερμότητας προς το θερμοστάτη ΝΟ

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Σταυρός Θεσσαλονίκης

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από diony Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άλλη εκδοχή μπορεί να έχει μετατοπιστεί το σημείο λειτουργίας του θερμοστάτη ΝΟ προς τα πάνω λόγω φθοράς
    Αυτο πρεπει να συμβαινει..Ειχα την εντυπωση οτι δεν παταει σωστα οποτε εβαλα απο πισω του ενα κομματι χαλκο για καλυτερη επαφη..
    Το συστημα δουλευε αψογα με το νερο που ειχε ηδη μεσα το μποιλερ αλλα οταν αυτο τελειωσε η αντλια δεν πηρε μπροστα.Πιστευα οτι ενα διμεταλλικο σαν αυτα που εχουν μεσα τα θερμικα δεν αλλαζει σημειο λειτουργιας αλλα μαλλον κανω λαθος.Επισης προσεξα οτι το θερμικο του μποιλερ δουλευε κανονικα(εκοβε και ξαναεδινε) αλλα της αντλιας οχι..
    Θα αλλαξω το θερμικο και θα επανελθω.

Το μποιλερ δεν εχει αλατα, το εχω ανοιξει και το εχω καθαρισει.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    ΝΙΚΟΣ
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Καλησπέρα φίλε μου .λόγο της δουλειάς μου θα σου πω ότι κατά 90% έχει πιάσει αλλατα το μποιλερ μέσα και δεν μπορεί να πάρει την σωστή θερμοκρασία για να λειτουργήσει το θερμικό.
    Η γνώμη μου είναι ότι θέλει άνοιγμα το μποιλερ να καθαριστεί και ιδιετερα στο σημείο που είναι το θερμικό.
    Ελπίζω να βοήθησα λίγο

Παρόμοια Θέματα

1. Ατμοσίδερο με boiler (Stirella Simac SX8040D)
    από SDrikos στο forum Σύστημα Σιδερώματος
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-10-16, 12:19
  2. ΑΤΜΟΣΙΔΕΡΟ STIRELLA SX8040D ( Δεν βγαζει ατμό)
    από kostas kard στο forum Σύστημα Σιδερώματος
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-05-16, 22:32
  3. SIMAC STIRELLA 1860D
    από George Best στο forum Σύστημα Σιδερώματος
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-10-14, 09:48
  4. θερμοστατης boiler stirella simac sx 430d
    από bozan στο forum Σύστημα Σιδερώματος
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-03-14, 18:00
  5. Stirella simac 9000D