Πάλι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς με τον όρο " πύλη δίοδος " που γράφεις στο ποστ# 6.
Αν αφαιρέσεις εξαρτήματα από το κύκλωμα στου τροφοδοτικού, π.χ. πυκνωτές, διόδους κ.λ.π. όπως αναφέρεις στο ποστ#6 (ιδιαίτερα από το πρωτεύων) το πιθανότερο είναι ότι δεν θα λειτουργήσει το τροφοδοτικό και εκτός αυτού υπάρχει πιθανότητα (υπό προϋποθέσεις) να δημιουργηθεί περισσότερη ζημιά .
Έχεις αλλάξεις όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές (και στο πρωτεύων άλλα και στο δευτερεύων κύκλωμα) ;
Εφόσον έχεις ήδη δώσει κάποια χρήματα για τα εξαρτήματα, σωστό θα ήταν (αν μπορείς βάσει των σχετικών με το αντικείμενο γνώσεών σου, χωρίς παρεξήγηση βέβαια, αφού δεν γνωρίζω) να συνεχίσεις λίγο ακόμα και να μετρήσεις αρχικά αν έχεις σωστή τάση στα άκρα του πυκνωτή εξομάλυνσης C101, καθώς και μέτρηση - έλεγχο των διόδων D101, D201, D203, την R111, το FET Q101 (ιδιαίτερα αν είναι καμμένη η R111) , την R105 η οποία είναι smd στην κάτω πλευρά τις πλακέτας (στην πλευρά των κολλήσεων δηλαδή).
Βγάλε αν θέλεις μια φωτογραφία και την άλλη πλευρά της πλακέτας .
Να επισημάνω ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, επειδή σε αρκετά σημεία της πλακέτας του τροφοδοτικού υπάρχει επικίνδυνη τάση. Για αυτό η όποια εργασία σε τέτοια κυκλώματα απαιτεί κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 17-12-14 στις 15:09
FILMAN (17-12-14)
σε πολλα τροφοδοτικά υπάρχει μια αφαλεια τύπου αντίστασης την έχεις τσεκαρει
ezizu
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
οι γνώσεις μου φτάνουν μόνο για να αλλάξω κανένα πυκνωτή, ολοκληρωμένο αλλά όχι smd μια και δεν διαθέτω το σχετικό εξοπλισμό
ευτυχώς η δουλειά μου είναι τέτοια που γνωρίζω από ρεύματα οποτε δεν είμαι από αυτός που βλέπουν πρώτη φορά κυκλώματα.
αλλα αυτο που βλεπω μπροστα μου σηκωνω τα χερια μου ψηλα διοτι δεν ξερω τι αλλο να ψαξω.
όσο αφορά για της πύλες που έγραψα πιο πριν τελικά ήτανε δίοδιους D201, D202 από το δευτερεύον λάθος μου sorry.
από το πρωτεύων ξέρω οτι αν λείπει ένα εξάρτημα δεν θα δουλεύει σωστά η καθόλου.
οποτε έλεγξα αυτά που έλεγες πιο πάνω και έχουμε και λεμε
C101 324v.
με πολυμετρο εκτός πρίζας έλεγξα το D101, D201, D203 είναι ok αλλά πάνω στο κύκλωμα
το R111 με το πολυμετρο μου δείχνει βραχυκύκλωμα αλλά μετά είδα ότι έχει μόνο 16Ω οποτε λογικό είναι
το Q101 στην πρίζα δείχνει το μεσαίο ποδαράκι με τις άκρες του 324v
και R105(smd) δείχνει 5,3Ω και αυτο πανω στο κυκλωμα
οποτε μεχρι τωρα αλλαξα το u101(fan7601) και τους πυκνωτες του δευτερευον
μερικά φώτο από πίσω
![]()
Η τιμή της R111είναι 0,56Ω οπότε είναι λογικό να μετράς και να σου δείχνει (σχεδόν) βραχυκύκλωμα.
Άλλαξε βασικά και τους δυο μικρούς ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές στο πρωτεύον κύκλωμα του τροφοδοτικού και στην συνέχεια και όποιον άλλο ηλεκτρολυτικό πυκνωτή δεν έχεις αλλάξει (εκτός ίσως από τον μεγάλο της εξομάλυνσης στο πρωτεύον) .
Να βάλεις πυκνωτές στους 105 βαθμούς Κελσίου.
παράγγελλα ένα μεταχειρισμένο τροφοδοτικό από το aliexpress, φτηνό είναι
οπότε με αυτό θα προχωρήσω την επισκευή μόνο και μόνο για εγκυκλοπαιδικούς σκοπούς
όποτε θα προχωρήσω την αλλαγή όλο τους πυκνωτές εκτός από το c101 και βλέποντας
μου εχει τυχει να αλλαξω ηλεκτρολυτικους, παλι οπως σε εσενα, μετρουσα μονο 300+ βολτ, και τελικα εφταιγε ψυχρη κολληση.
τσεκαρε στην πλακετα απο το σημειο και μετα που σου ''κοβεται''η ταση, τις κολλησεις
Και στη φωτογραφία φαίνονται κάμποσες κακές κολλήσεις!
ειχα να σου δωσω ενα ακριβως ιδιο με 10 ευρω αλλα με προλαβες...