Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 24

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Είναι λίγο σπάνιο να φταίει ο μετασχηματιστής (το κίτρινο πηνίο όπως το αναφέρεις) .
    Γενικά η ωμική αντίσταση των τυλιγμάτων του μετασχηματιστή, είναι φυσιολογικά σχετικά μικρή. Μήπως για αυτό θεωρείς το μετασχηματιστή βραχυκυκλωμένο;
    Οπτικά οι πυκνωτές μπορεί να μην δείχνουν κάτι, όμως να εχουν όντως πρόβλημα. Υπάρχουν βέβαια όργανα με τα οποία μπορούν να μετρηθούν .
    Τους πυκνωτές τους άλλαξες;
    Ποιές πύλες εννοείς ;

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (17-12-14)

Μέλος
    Όνομα
    Peter
    Περιοχή
    attica

Προεπιλογή

όταν τα ξήλωσα έφαγα μια φλασιά να βάλω στην πρίζα να δω αν έχω τάση εξόδου αλλά τζίφος.... οπότε προχώρησα μέχρι τους διόδους (lt5202 και lt450) ξήλωμα μόνο έχω κάνει αλλά όταν το βάζω πάλι στην πρίζα χωρίς αυτούς τους πυκνωτές και πύλη δίοδος δεν έχω καθόλου τάση εξόδου, ούτε στο πηνίου εξόδου πάρα μόνο είσοδος.
    μια παρατήρηση. α)εκτός πρίζας εάν ελέγξω για βραχυκύκλωμα όπου και αν το βάλω μου βγάζει βραχυκύκλωμα στη χαμηλή τάση προς γείωση.
    Β)το κύκλωμα πρώτα κάνει ανόρθωση και μετά περνάει από πηνίο οπότε προσπαθώ να καταλάβω πως δουλεύει τα πηνία αφού έχω συνεχές τάση και όχι εναλλασσόμενο..

Το avatar του χρήστη takisegio
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιώτης
    Περιοχή
    Αιγιο

Προεπιλογή

κοιτα το μικρο ολοκληρωμενο

Μέλος
    Όνομα
    Peter
    Περιοχή
    attica

Προεπιλογή

αν και δεν ξέρω πως να το ελέγξω, θα το αλλάξω.
    αναμένετε...

Μέλος
    Όνομα
    Peter
    Περιοχή
    attica

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από glamor Εμφάνιση μηνυμάτων
    αν και δεν ξέρω πως να το ελέγξω, θα το αλλάξω.
    αναμένετε...
    άλλαξα πυκνωτές, ολοκληρωμένο fan7601 αλλά τζίφος.... νεκρό.
    δεν έχω τάση εξόδου 12v, 5v

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Πάλι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς με τον όρο " πύλη δίοδος " που γράφεις στο ποστ# 6.
    Αν αφαιρέσεις εξαρτήματα από το κύκλωμα στου τροφοδοτικού, π.χ. πυκνωτές, διόδους κ.λ.π.
    όπως αναφέρεις στο ποστ#6 (ιδιαίτερα από το πρωτεύων) το πιθανότερο είναι ότι δεν θα λειτουργήσει το τροφοδοτικό και εκτός αυτού υπάρχει πιθανότητα (υπό προϋποθέσεις) να δημιουργηθεί περισσότερη ζημιά .

Έχεις αλλάξεις όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές (και στο πρωτεύων άλλα και στο δευτερεύων κύκλωμα) ;
    Εφόσον έχεις ήδη δώσει κάποια χρήματα για τα εξαρτήματα, σωστό θα ήταν (αν μπορείς βάσει των σχετικών με το αντικείμενο γνώσεών σου, χωρίς παρεξήγηση βέβαια, αφού δεν γνωρίζω) να συνεχίσεις λίγο ακόμα και να μετρήσεις αρχικά αν έχεις σωστή τάση στα άκρα του πυκνωτή εξομάλυνσης C101, καθώς και μέτρηση - έλεγχο των διόδων D101, D201, D203, την R111, το FET Q101 (ιδιαίτερα αν είναι καμμένη η R111) , την R105 η οποία είναι smd στην κάτω πλευρά τις πλακέτας (στην πλευρά των κολλήσεων δηλαδή).
    Βγάλε αν θέλεις μια φωτογραφία και την άλλη πλευρά της πλακέτας .

Να επισημάνω ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, επειδή σε αρκετά σημεία της πλακέτας του τροφοδοτικού υπάρχει επικίνδυνη τάση. Για αυτό η όποια εργασία σε τέτοια κυκλώματα απαιτεί κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ezizu : 17-12-14 στις 16:09

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

FILMAN (17-12-14)

Μέλος
    Όνομα
    ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    Περιοχή
    ΝΙΚΑΙΑ

Προεπιλογή

σε πολλα τροφοδοτικά υπάρχει μια αφαλεια τύπου αντίστασης την έχεις τσεκαρει

Μέλος
    Όνομα
    Peter
    Περιοχή
    attica

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ezizu Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάλι δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς με τον όρο " πύλη δίοδος " που γράφεις στο ποστ# 6.
    Αν αφαιρέσεις εξαρτήματα από το κύκλωμα στου τροφοδοτικού, π.χ. πυκνωτές, διόδους κ.λ.π.
    όπως αναφέρεις στο ποστ#6 (ιδιαίτερα από το πρωτεύων) το πιθανότερο είναι ότι δεν θα λειτουργήσει το τροφοδοτικό και εκτός αυτού υπάρχει πιθανότητα (υπό προϋποθέσεις) να δημιουργηθεί περισσότερη ζημιά .

Έχεις αλλάξεις όλους τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές (και στο πρωτεύων άλλα και στο δευτερεύων κύκλωμα) ;
    Εφόσον έχεις ήδη δώσει κάποια χρήματα για τα εξαρτήματα, σωστό θα ήταν (αν μπορείς βάσει των σχετικών με το αντικείμενο γνώσεών σου, χωρίς παρεξήγηση βέβαια, αφού δεν γνωρίζω) να συνεχίσεις λίγο ακόμα και να μετρήσεις αρχικά αν έχεις σωστή τάση στα άκρα του πυκνωτή εξομάλυνσης C101, καθώς και μέτρηση - έλεγχο των διόδων D101, D201, D203, την R111, το FET Q101 (ιδιαίτερα αν είναι καμμένη η R111) , την R105 η οποία είναι smd στην κάτω πλευρά τις πλακέτας (στην πλευρά των κολλήσεων δηλαδή).
    Βγάλε αν θέλεις μια φωτογραφία και την άλλη πλευρά της πλακέτας .

Να επισημάνω ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, επειδή σε αρκετά σημεία της πλακέτας του τροφοδοτικού υπάρχει επικίνδυνη τάση. Για αυτό η όποια εργασία σε τέτοια κυκλώματα απαιτεί κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία.
    ezizu
    ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
    οι γνώσεις μου φτάνουν μόνο για να αλλάξω κανένα πυκνωτή, ολοκληρωμένο αλλά όχι smd μια και δεν διαθέτω το σχετικό εξοπλισμό
    ευτυχώς η δουλειά μου είναι τέτοια που γνωρίζω από ρεύματα οποτε δεν είμαι από αυτός που βλέπουν πρώτη φορά κυκλώματα.
    αλλα αυτο που βλεπω μπροστα μου σηκωνω τα χερια μου ψηλα διοτι δεν ξερω τι αλλο να ψαξω.
    όσο αφορά για της πύλες που έγραψα πιο πριν τελικά ήτανε δίοδιους D201, D202 από το δευτερεύον λάθος μου sorry.
    από το πρωτεύων ξέρω οτι αν λείπει ένα εξάρτημα δεν θα δουλεύει σωστά η καθόλου.
    οποτε έλεγξα αυτά που έλεγες πιο πάνω και έχουμε και λεμε
    C101 324v.
    με πολυμετρο εκτός πρίζας έλεγξα το D101, D201, D203 είναι ok αλλά πάνω στο κύκλωμα
    το R111 με το πολυμετρο μου δείχνει βραχυκύκλωμα αλλά μετά είδα ότι έχει μόνο 16Ω οποτε λογικό είναι
    το Q101 στην πρίζα δείχνει το μεσαίο ποδαράκι με τις άκρες του 324v
    και R105(smd) δείχνει 5,3Ω και αυτο πανω στο κυκλωμα

οποτε μεχρι τωρα αλλαξα το u101(fan7601) και τους πυκνωτες του δευτερευον

Μέλος
    Όνομα
    jake
    Περιοχή
    Έδεσσα

Προεπιλογή

μου εχει τυχει να αλλαξω ηλεκτρολυτικους, παλι οπως σε εσενα, μετρουσα μονο 300+ βολτ, και τελικα εφταιγε ψυχρη κολληση.
    τσεκαρε στην πλακετα απο το σημειο και μετα που σου ''κοβεται''η ταση, τις κολλησεις

Παρόμοια Θέματα

1. [Bosch] Πλυντήριο διπλής παροχής?
    από nikosi στο forum Πλυντήριο
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-02-17, 12:45
  2. Πλακέτα τροφοδοσίας φωτοτυπικού
    από olorin στο forum Υπόλοιπα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-07-14, 06:18
  3. Παροχή ρεύματος από άλλο διαμέρισμα
    από bahamut21 στο forum Ηλεκτρολογικά
    Απαντήσεις: 6