Δοκίμασε να αλλάξεις τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές που είναι στα αριστερά της φωτογραφίας
Δοκίμασε να αλλάξεις τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές που είναι στα αριστερά της φωτογραφίας
λες? επειδή οπτικά φαίνεται μια χαρά, θα τους αλλάξω όλους και θα δούμε
τελικά από το ξήλωμα που έκανα (πυκνωτές, πύλες) έφτασα μέχρι στο κίτρινο πηνίο και δείχνει βραχυκύκλωμα σε όλη την σειρά του...
οπότε δεν αξίζει να ασχοληθώ άλλο με αυτό οπότε με €14~15 μεταχειρισμένο και τέλος...
Είναι λίγο σπάνιο να φταίει ο μετασχηματιστής (το κίτρινο πηνίο όπως το αναφέρεις) .
Γενικά η ωμική αντίσταση των τυλιγμάτων του μετασχηματιστή, είναι φυσιολογικά σχετικά μικρή. Μήπως για αυτό θεωρείς το μετασχηματιστή βραχυκυκλωμένο;
Οπτικά οι πυκνωτές μπορεί να μην δείχνουν κάτι, όμως να εχουν όντως πρόβλημα. Υπάρχουν βέβαια όργανα με τα οποία μπορούν να μετρηθούν .
Τους πυκνωτές τους άλλαξες;
Ποιές πύλες εννοείς ;
FILMAN (17-12-14)
όταν τα ξήλωσα έφαγα μια φλασιά να βάλω στην πρίζα να δω αν έχω τάση εξόδου αλλά τζίφος.... οπότε προχώρησα μέχρι τους διόδους (lt5202 και lt450) ξήλωμα μόνο έχω κάνει αλλά όταν το βάζω πάλι στην πρίζα χωρίς αυτούς τους πυκνωτές και πύλη δίοδος δεν έχω καθόλου τάση εξόδου, ούτε στο πηνίου εξόδου πάρα μόνο είσοδος.
μια παρατήρηση. α)εκτός πρίζας εάν ελέγξω για βραχυκύκλωμα όπου και αν το βάλω μου βγάζει βραχυκύκλωμα στη χαμηλή τάση προς γείωση.
Β)το κύκλωμα πρώτα κάνει ανόρθωση και μετά περνάει από πηνίο οπότε προσπαθώ να καταλάβω πως δουλεύει τα πηνία αφού έχω συνεχές τάση και όχι εναλλασσόμενο..
αν και δεν ξέρω πως να το ελέγξω, θα το αλλάξω.
αναμένετε...