Δεν επιμένω ότι φταίει ο πυκνωτής, αλλα είμαι περίεργος, πως τον μέτρησες με το πολύμετρο, και μάλιστα πάνω στην πλακέτα;
Δεν επιμένω ότι φταίει ο πυκνωτής, αλλα είμαι περίεργος, πως τον μέτρησες με το πολύμετρο, και μάλιστα πάνω στην πλακέτα;
Με το πολυμετρο επανω εδειχνε να φορτιζει μεχρι που εφρασε σε καποια ταση και σταματησε να φορτιζει. Τον βραχυκυκλωσα και το ξαναεκανα παλι.Ξεκινησε απο το μησεν και ανεβαζε ταση μεχρι καποια ( που δεν την θυμαμαι) που σταματησε. Χοντροκοπιά ο τροπος το ξερω αλλα κατι δείχνει
Γεια σου Νίκο. Αυτή η πλακέτα συνδέεται με κάποια άλλη? Σε κάποιο σημείο πρέπει να είναι και κάποιο είδος τροφοδοτικού που δημιουργεί τις χαμηλές τάσεις. Δεν ξέρω και πολλά, αλλά κοίταξε αν μπορείς, η φίσα που καταλήγει σ΄αυτήν την πλακέτα από που έρχεται?
Ο τροπος με τον οποιο ελεγξες τον πυκνωτη εδειξε οτι απλα δεν εχει βραχυκυκλωσει. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι λειτουργικος κι οτι δεν εχει πεσει η χωρητικοτητα του ή δεν εχει αλλαξει το esr του. Για να τον ελεγξεις σωστα πρεπει να τον αποκολλησεις απο το κυκλωμα και να μετρησεις την χωρητικοτητα του με καπασιτομετρο αλλα και με esr meter να μετρησεις το esr του (εσωτερικη αντισταση πυκνωτη) και να το συγκρινεις με τις θεωρητικες τιμες. Αν δεν εχεις τετοια οργανα το πιο ευκολο και οικονομικο ειναι να τον αλλαξεις εστω και προληπτικα μιας και ειναι φτηνος. Αν δεν μετρησεις και τα δυο, ειδικα το esr δεν μπορεις να ξερεις αν ειναι λειτουργικος ο πυκνωτης.
FILMAN (27-11-14)
Καταφερα και εβγακα φωτο απο τη αλλη πλακετα που τροφοδοτει το panel. Η κόσα με την καλωδιωση που πηγαινει στο panel ειναι αυτή στον κύκλο . Επισης ανακαλυψα σε μια γωνια χωμενο μεσα στο πληντυριο αυτο το σχεδιο. Σιγουρα σε καποιους θα πει κατι...
Σας ευχαριστώ εκ των προτερων
![]()