Σημειώνω ότι δεν σκαμπάζω από ηλεκτρονικά ,αλλά διάβασα ότι τα συγκεκριμένα display έχουν και φωτισμό και τα "γράμματα" που λες ανεξάρτητα στην λειτουργία τους . Ο δε φωτισμός έχει την δυνατότητα με την έναρξη προγράμματος και μετά από την παρέλευση κάποιου χρόνου σβήνει (ο φωτισμός) . Αλλά έχεις την δυνατότητα μέσα από ρυθμίσεις να το αλλάξεις π.χ. να είναι συνέχεια φωτισμένο σε όλο το πέρας του προγράμματος (οπότε πάμε λογικά σε χρονοκυκλώματα και πιθανόν σε αυτή την περίπτωση να φταίει και πυκνωτής) όχι όμως να έχει σχέση και με τα γράμματα . Μπορεί το ολοκληρωμένο να τα "έφτυσε" που διαβάζει ως φαίνεται τα πάντα /θερμοκρασίες / υπολοιπόμενο χρόνο? κτλ ίσως να έχει πρόβλημα και το ίδιο το panel του Display?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κυριακίδης : 23-11-14 στις 10:18
Ναι άφησα στο #10 μήνυμα (προς σκέψη) τώρα να είναι το ίδιο το πανελάκι προβληματικό? θα σε γελάσω , το πίεσες καθόλου να δεις αν αλλάζει κάτι? μήπως δεν εφαρμόζει με τα τερματικά του? έλεγξε και τον πυκνωτή στο #13
Είναι μάλλον ελάχιστα αυτά που μπορείς να κάνεις για μια τέτοια πλακέτα
ακόμη και ένα μόνο πιν στην οθόνη πχ το enable είναι ικανό αν δεν φτάνει στον "προορισμό" του να κάνει το πρόβλημα αυτό δηλ ON/OFF την απεικόνιση
αλλά ποιό είναι;
πολύ σωστά είπε ο Πέτρος ενδεχομένως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι αυτό
αν και δεν φαίνεται καλά η δομή της οθόνης
συνήθως τα πολύ μικρά ρεύματα που οδηγούν το LCD γίνεται με ένα λάστιχο αγώγιμο σαν χτένι συμπαγές
δοκίμασε να το πιέσεις εν λειτουργεία στην ακμή του αν έχεις τύχη και έναι αυτό το πρόβλημα της
Παιδιά θα τα δοκιμάσω όλα αυτα και θα σας ενημερωσω.
Πολλά ευχαριστώ σε όλους σας
παιδια ανοιξα παλι το πανελ και εκανα παλι εναν ελεγχο. Μετρησα τον πυκνωτη με το πολυμετρο και μου φαινεται Οκ. Πατησα και την οθονη οπως μου ειπατε αλλα τιποτα....καμμια ενδειξη. Η οθονη εχει μονο φωτισμό.
Να κανω καμμια αποπειρα να βρω το ολοκληρωμενο να το αλλαξω ή παιζει να μην ειναι αυτο το προβλημα ;
Το γεγονος οτι , οπως περιγραφω στο πρωτο μηνυμα μου, ''Το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε ξαφνικά, αλλά σιγά- σιγά τα γράμματα στην οθόνη χάνονταν (ηταν αχνά) μέχρι που εξαφανίστηκαν εντελώς.'' σας λεει κατι. Οτι δηλ παρουσιαστηκε σταδιακα και δεν ''ξεράθηκε''
Δεν επιμένω ότι φταίει ο πυκνωτής, αλλα είμαι περίεργος, πως τον μέτρησες με το πολύμετρο, και μάλιστα πάνω στην πλακέτα;
Με το πολυμετρο επανω εδειχνε να φορτιζει μεχρι που εφρασε σε καποια ταση και σταματησε να φορτιζει. Τον βραχυκυκλωσα και το ξαναεκανα παλι.Ξεκινησε απο το μησεν και ανεβαζε ταση μεχρι καποια ( που δεν την θυμαμαι) που σταματησε. Χοντροκοπιά ο τροπος το ξερω αλλα κατι δείχνει