Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nyannaco Εμφάνιση μηνυμάτων
Δυστυχώς πολλές φορές το νερό "περπατάει" αρκετή απόσταση μέσα στον τοίχο, ακόμη και οριζόντια, από το σημείο της διαρροής μέχρι εκεί που εμφανίζεται, κάνοντας τα πράγματα δυσκολότερα.
Κατ'αρχήν θα πρέπει να αποσαφηνιστεί αν η διαρροή είναι από σωλήνα ύδρευσης, σωλήνα αποχέτευσης, σωλήνα καλοριφέρ, κάποιο σιφώνι μπαλκονιού από πάνω αν υπάρχει, ή δεν-ξέρω-τι άλλο.
Η διαρροή/ροή είναι σταθερή και συνεχής; 'Η μήπως εντείνεται π.χ. μετά από τράβηγμα στο καζανάκι, πότισμα/πλύσιμο μπαλκονιού από πάνω, ή ή καποιο άλλο μη συνεχές γεγονός;
εννοείται έχω χρονικά τσεκάρει-παρατηρήσει πότε διαρρέει κλπ:
*χρονικά μόνο εννοώ οτι δεν γνωρίζω το ακριβές σημείο.
*Mιλάμε για μονοκατοικία 2όροφη,δεν υπάρχει άλλος γύρω.
*η διαρροή είναι σταθερή.
*Κατηγορηματικά δεν έχει σχέση με καλοριφέρ-μπαλκόνια-αποχετέυσεις-θερμοσίφωνες, το έχω τσεκάρει.
Υπήρχε μια περίπωση για τα καλοριφέρ αλλά έχω κλειστά τα πάντα απο πρόπερσι, τα σώματα-τα νερά -κυκλοφορητές και τα πάντα απο τις βάνες του καυστήρα.
*Με κλείσιμο στη βάνα του 2 ορόφου, σταματάει εντελώς η διαρροή μετα απο λίγες ώρες. Αυτό εξηγείται απο τη σωστή παρατήρηση σου ότι κάνει ώρες διαδρομής.
*Επάνω απο το σημείο που μπάνιου που ανέφερα υπάρχει η ταράτσα καλυμένη με σκεπή όπου στην πλάκα υπάρχουν οι συνδέσεις του ηλιακού. Όμως το νερό δεν εμφανίζεται επάνω στο ταβάνι, ούτε στον τοίχο αλλά βγαίνει λίγο στα τελευταία κάτω πλακάκια του μπάνιου, στη συμβολή με το πάτωμα του μπάνιου. Γι αυτό πιστεύω δύσκολο να είναι επάνω στις συνδέσεις του ηλιακού.
Απο την άλλη, δεν έχω και πρόσβαση να δω τι συμβαίνει στις συνδέσεις, η σκεπή είναι κλειστή απο παντού για μέσα, μόνο πρόσβαση επάνω στη σκεπή έχω.
Αν δοκιμάσω να κλείσω τις βάνες του ηλιακού σημαίνει δεν θα παίρνει νερό ο ηλιακός, όμως το νερό θα ανεβαίνει ως το μπάνιο, δεν νομίζω να δείξει κάτι αλλά θα δοκιμάσω.
*οι σωλήνες αν θεωρήσω οτι είναι όλοι ίδιοι στο οίκημα, απο έναν που φαίνεται στο ισόγειο είναι σιδηροσωλήνες.
*Παράξενο: Aπο το κλείσημο της βάνας του 2 ορόφου, μου κλείνει περιεργως τα νερά και στο ισόγειο, ενώ στον 1 όροφο δεν μου τα κλείνει(μιλάμε βέβαια πάντα για τα κρύα νερά, αφού και στον 1 όροφο αφού κλείνει το ζεστ'ο του ηλιακού). Η διαδρομή δεν είναι πάντα απο κάτω πρός τα πάνω?
Δηλ αφού το νερό ξεκινάει απο την κεντρική διανομή απο το ρολόι του Δήμου πάει απο το ισόγειο προς τα πάνω, σωστά? Πως είναι δυνατόν με το κλείσημο της βάνας στον 2 όροφο να έχω νερό στον 1 όροφο κα να μην έχω στο ισόγειο? Αν λέει κάτι, πληροφοριακά στο ισόγειο πριν το διαμέρισμα υπάρχει και η εγκατάσταση του καυστήρα, αλλά απο κει δεν έχω πειράξει κάποια βάνα.
Και παλιοτερα βέβαια το είχα παρατηρήσει, αλλα αφού δεν είχα κάποιο πρόβλημα δεν μου φάνηκε περίεργο.
Πάντως απο το δαίδαλο των σωλήνων που βλέπω στο δωμάτιο του καυστήρα,είναι περίπλοκα τα πράγματα, και σίγουρα υπάρχει κάποια περιέργη σχέση του νερού ύδρευσης του ισογείου με τον ηλιακό, αφού απο τη βάνα του 2 ορόφου περνά κατευθείαν το νερό του ηλιακού.
*Πριν 12 μήνες είχε τοποθετηθεί θερμοπρόσωψη εξωτερικά. Επειδή συνέβη σε άλλο σημείο της οικοδομής τρύπημα αλλά σε μονό τούβλο, υπάρχει περίπτωση χτυπήματος του σωλήνα απο τα τρυπάνια απ εξω και να βγάλει τώρα το πρόβλημα?