Δεν πέρασε καν απο το μυαλό μου.......
Το λοιπόν,έχουν πέσει όλα ανάποδα,το πολύμετρό μου αισίως τα έφτυσε,ευτυχώς έχω καλούς γείτονες και δανείστηκα ένα.....
Έπιασα,μέτρησα και εδώ είναι τα παράδοξα αποτελέσματα:
Πτώση τάσης αντίστασης εκπομπού(1' λειτουργίας) - ~500mV
Πτώση τάσης αντίστασης εκπομπού(5' λειτουργίας) - ~660mV
Αντίσταση εκπομπού-0.47Ω
αν το nominal είναι 30-50mA σε αντίστοιχες συνθήκες λειτουργίας,οι τελικές τιμές είναι εξωφρενικές...
500mV/0.47Ω= 1063.8mA
660mV/0.47Ω= 1404.3mA ή ~1,4Α
Αν το αφήσω να δουλεύει θα συνεχίσει να αυξάνεται κι άλλο.
Το φάσμα απο την κατώτατη στην ανώτερη τιμή στο πρώτο 5λεπτο λειτουργίας ξεπερνάει κατα πολύ τις επιθυμητές τιμές.
Δυστυχώς δεν έχω στην κατοχή μου θερμόμετρο υπερύθρων για να καταγράψω και τις θερμοκρασίες της ψύχτρας αντίστοιχα,αλλά σίγουρα μπορώ να πώ πώς αυξάνεται εκθετικά με το πέρασμα του χρόνου.
Ο D686 επαναλαμβάνω έχει μαυρίσει σημαντικά που σημαίνει ότι ψήνεται σιγά-σιγά.......
Όσο γνωρίζω και εφαρμόζω κατα την διάρκεια μέτρησης δεν επιτρέπεται να είναι συνδεδεμένα τα ηχεία στην έξοδο και το ποτενσιόμετρο είναι μηδενισμένο....
Με αυτά τα δεδομένα έτσι έχουν τα πράγματα.
Δεν ξέρω αν έχω εφαρμόσει κάτι λάθος,αποδέχομαι οτιδήποτε έχω κάνει λάθος και εντοπιστεί....
Επίσης να επισημάνω ότι πάνω στην ψύχτρα είναι κολημμένα με απλή κόλλα δύο bipolar transistor(2SC945L),μήπως συμβάλλουν στην ρύθμιση της τάσης εκπομπού αναλογικά με την θερμοκρασία???
Μεχρι στιγμής αυτά τα λίγα.
Main Amplifier Schematic
Υ.Γ
Τουλάχιστον τώρα ξέρω με τι θα ψυχαγωγούμε όταν θα κάνω διάλειμμα απο το διάβασμα....![]()

Απάντηση με παράθεση