Άλλαξα επιτέλους και τον 0.15μ αλλά πάλι δεν παίρνει μπρός ο ανεμιστήρας μέσα στην κατάψυξη. Έχω μείνει τόσο καιρό χωρίς ψυγείο, πάω να τρελαθώ.
Άλλαξα επιτέλους και τον 0.15μ αλλά πάλι δεν παίρνει μπρός ο ανεμιστήρας μέσα στην κατάψυξη. Έχω μείνει τόσο καιρό χωρίς ψυγείο, πάω να τρελαθώ.
http://www.appliance-repair-it.com/m...-problems.html
Διάβασε το παραπάνω και τις υπογραμμισμένες προεκτάσεις (γενικά για τα GE ψυγεία) θα δεις ότι γίνεται του κάγκελου . (μέχρι και εικασίες ότι αν ο ανεμιστήρας έχει πρόβλημα πρέπει να αλλαχτεί και η πλακέτα μαζί με τον ανεμιστήρα ... γιατί αν αλλαχτεί μόνο η πλακέτα και αφήσεις τον ίδιο ανεμιστήρα επάνω μπορεί να σου καταστρέψει και πάλι την πλακέτα ... ότι ναναι δηλαδή χωρίς προστασίες κτλ) .
Πέτρο τα διάβασα αυτά που λέει και εντόπισα στο ένα άρθρο ότι κάνει μετρήσεις στο J2, αλλά έχει DC μοτεράκι αυτός ενώ εγω AC, θα το δοκιμάσω το πρωί.
Σκέφτηκα λοιπόν ότι εφόσον δεν μπορώ να εντοπίσω το πρόβλημα, να βάλω έναν αισθητήρα θερμοκρασίας στην συντήρηση, και μέσω ρελέ να δίνω στο μοτεράκι. Τα σήματα που σκέφτηκα να πάρω είναι από τον αισθητήρα στην πόρτα και από το ρελέ του συμπιεστή στην πλακέτα. Λες να δουλέψει έτσι;
*Έντιτ: βρήκα σε αυτό το λίνκ το πίσιμπί http://www.yourspares.co.uk/parts/ho...C00218671.aspx αλλά δεν βρίσκω πουθενά το σέρβις μάνιουαλ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη rch : 11-09-14 στις 00:05
Σωστά για DC είναι αλλά και 110V AC αναφέρει (αυτό δεν σημαίνει ότι και σε μοντέλα με 220V δεν κάνουν τις ίδιες παπαριές για να χαλάνε πλακέτες χωρίς μέτρα προστασίας)
Από τα λίγα που διάβασα επειδή τα έχουν κάνει με τέτοιον τρόπο να βρίσκονται στο "χείλος του γκρεμού" όταν κάτι δεν λειτουργεί καλά .. μάλλον δεν θα υπακούσει η πλακέτα σε "πατέντες" σαν αυτές που σκέφτεσαι .Σκέφτηκα λοιπόν ότι εφόσον δεν μπορώ να εντοπίσω το πρόβλημα, να βάλω έναν αισθητήρα θερμοκρασίας στην συντήρηση, και μέσω ρελέ να δίνω στο μοτεράκι. Τα σήματα που σκέφτηκα να πάρω είναι από τον αισθητήρα στην πόρτα και από το ρελέ του συμπιεστή στην πλακέτα. Λες να δουλέψει έτσι;
Διάβασες και το άλλο που λέει ότι αν οι αντιστάσεις απόψυξης δεν έχουν τα σωστά Ωμ ή χαλασμένο θερμικό απόψυξης (πάγου) μπλοκάρει και τον ανεμιστήρα ... (ρίξε μια ματιά με την αντίσταση απόψυξης και το θερμικό απόψυξης) . μεγάλο μπλέξιμο