Κανονικα εαν του δωσεις ρευμα θα λειτουργησει ο ανεμιστηρας που κρατας στο χερι και οπως λες δεν χρειαζεται να τον στηριξεις δωσε ρευμα και τα ξαναλεμε να δεις ενα δουλευει η οχι σαν αρχη.
Κανονικα εαν του δωσεις ρευμα θα λειτουργησει ο ανεμιστηρας που κρατας στο χερι και οπως λες δεν χρειαζεται να τον στηριξεις δωσε ρευμα και τα ξαναλεμε να δεις ενα δουλευει η οχι σαν αρχη.
Ο ανεμιστήρας δουλεύει. Περιμένω την Δευτέρα να πάρω τον 150νάνο γιατί δεν τον έχει, αν και δεν νομίζω να είναι αυτός το θέμα. Υπάρχει κάποια μέτρηση να κάνω; Λογικά μέσω του τράικ δίνει στον ανεμιστήρα. Οπότε σκέφτηκα αν δεν είναι ο MKΤ να βάλω έναν διακόπτη πάνω στην πόρτα και μέσω ρελέ να πέρνει το μοτεράκι. Τί λέτε;
*έντιτ: Διάβασα διάφορα στο νέτ για το πολάριτι των MKT/MKP τι ισχύει τελικά;
Κάτσε ρε φίλε ένα ανεμιστηράκι τραβάει 4Α? (έτσι αναφέρει στα χαρακτηριστικά του Triac) είναι δυνατόν?Λογικά μέσω του τράικ δίνει στον ανεμιστήρα
Γιατί να μην είναι? το πιο ύποπτο (όταν πάει να ξεκινήσει ο ανεμιστήρας και σταματά αμέσως είναι αυτά) έλεγξες και τους άλλους πυκνωτές? (πάνε το σε κανέναν ηλεκτρονικό να σου εξετάσει τα βασικά πάνω στην πλακέτα)Περιμένω την Δευτέρα να πάρω τον 150νάνο γιατί δεν τον έχει, αν και δεν νομίζω να είναι αυτός το θέμα.
Τώρα που το σκέφτομαι έχεις ένα δίκιο. Αλλά :
• αφού τον άλλαξε ο τυπάς πέρυσι που είχε το ίδιο πρόβλημα το ψυγείο
• μου το πε και ο Γιώργης
πίστευα ότι είναι από κει. Επομένως ελέγχει τον συμπιεστή;
Δεν ξεκινάει πλέον καθόλου ο ανεμιστήρας. Σε ηλεκτρονικό φίλε μου δεν θα πάω πάω για τον λόγο που ανέφερα παραπάνω, γι αυτό ρώτησα αν είναι να κάνω εγώ ότι μετρήσεις μπορώ, να πάρω κανένα καπασιτόμετρο ξερωγώτι.
Άλλαξα επιτέλους και τον 0.15μ αλλά πάλι δεν παίρνει μπρός ο ανεμιστήρας μέσα στην κατάψυξη. Έχω μείνει τόσο καιρό χωρίς ψυγείο, πάω να τρελαθώ.
http://www.appliance-repair-it.com/m...-problems.html
Διάβασε το παραπάνω και τις υπογραμμισμένες προεκτάσεις (γενικά για τα GE ψυγεία) θα δεις ότι γίνεται του κάγκελου . (μέχρι και εικασίες ότι αν ο ανεμιστήρας έχει πρόβλημα πρέπει να αλλαχτεί και η πλακέτα μαζί με τον ανεμιστήρα ... γιατί αν αλλαχτεί μόνο η πλακέτα και αφήσεις τον ίδιο ανεμιστήρα επάνω μπορεί να σου καταστρέψει και πάλι την πλακέτα ... ότι ναναι δηλαδή χωρίς προστασίες κτλ) .
Πέτρο τα διάβασα αυτά που λέει και εντόπισα στο ένα άρθρο ότι κάνει μετρήσεις στο J2, αλλά έχει DC μοτεράκι αυτός ενώ εγω AC, θα το δοκιμάσω το πρωί.
Σκέφτηκα λοιπόν ότι εφόσον δεν μπορώ να εντοπίσω το πρόβλημα, να βάλω έναν αισθητήρα θερμοκρασίας στην συντήρηση, και μέσω ρελέ να δίνω στο μοτεράκι. Τα σήματα που σκέφτηκα να πάρω είναι από τον αισθητήρα στην πόρτα και από το ρελέ του συμπιεστή στην πλακέτα. Λες να δουλέψει έτσι;
*Έντιτ: βρήκα σε αυτό το λίνκ το πίσιμπί http://www.yourspares.co.uk/parts/ho...C00218671.aspx αλλά δεν βρίσκω πουθενά το σέρβις μάνιουαλ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη rch : 11-09-14 στις 01:05