Έψαξα τη λάμα στήριξης και τα σωληνάκια που αιωρούνται μεταξύ του ανεμιστήρα και του κομπρεσέρ αλλά δεν υπάρχει κάτι που να συντονίζει. Άλλωστε, δεν μπορώ να στηρίξω τη λάμα στο δάπεδο με φελιζολάκια, όπως λες, γιατί το ψυγείο κινείται με τις δικές του ρόδες.
Διαπίστωσα ότι κανένα από τα τρία στηρίγματα του μοτέρ δεν έχει αποσβεστικό λάστιχο και θυμάμαι ότι τόσο στο παρελθόν όσο και την προηγούμενη βδομάδα κάθε φορά που τραβούσα το ψυγείο έβρισκα κομματάκια από σκληρό πλαστικό (ίσως είχαν κοκαλώσει από την πολυκαιρία και τη θερμοκρασία που αναπτυσσόταν από το μοτέρ).
Από το σχήμα τους καταλαβαίνω ότι τα αποσβεστικό λάστιχο είναι όμοια με τα 4 λάστιχα απόσβεσης που είχε κάποτε ο ιταλικός αεροσυμπιεστής NUAIR που έχω (ίδιος ακριβώς με τον EINHELL) στις 4 γωνίες της συσκευής που μοιάζει με βαλιτσάκι. Δυστυχώς, όσο και αν έχω ψάξει στο δίκτυο δεν βρίσκω μαγαζί που να τα στέλνει Ελλάδα και στην ανάγκη θα τα παραγγείλω να παραδοθούν σε γνωστό στην Αμερική ή στον Καναδά και να μου τα στείλουν.
Πάντως, ο θόρυβος δημιουργείται, κυρίως, στο condenser, δηλαδή στις λαμαρίνες που περιβάλουν το σύστημα. Σήμερα ασχολήθηκα με το θέμα και βάζοντας μερικά χαρτόνια κατάφερα να μειώσω, σε ένα βαθμό, το θόρυβο. Πιστεύω ότι όταν βάλω και τα αποσβεστικά θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Απάντηση με παράθεση