Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 30

Threaded View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Μάκης
    Περιοχή
    Φιλοθέη

Προεπιλογή

Ευχαριστώ και τον Στέφανο για τη βοήθειά του στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω.
    Ας πάρουμε και πάλι τα πράγματα από την αρχή.
    1. Το ψυγείο λειτούργησε πάλι για φέτος στα τέλη Μαίου και την 8/7 διαπίστωσα ότι α) ήταν ζεματισμένο το αριστερό πλαινό της κατάψυξης, 2) δούλευε το μοτέρ του ψυγείου αλλά δεν γύριζε το μοτέρ του ανεμιστήρα. Το έβγαλα από το ρεύμα και μετά από μια ώρα περίπου το ξαναέβαλα και λειτούργησε κανονικά. Επειδή είχε από πέρυσι τις ρυθμίσεις του κλαπέτου (freezer) και του θερμοστάτη της συντήρησης σκέφτηκα να να αλλάξω και μείωσα στο 1 (από 3,5) το κλαπέτο που στέλνει τον αέρα από την κατάψυξη στη συντήρηση και μείωσα στο 3 (από 4,5) το θερμοστάτη συντήρησης. Το ψυγείο λειτούργησε με λογικές θερμοκρασίες -12 περίπου κατάψυξη και 6 συντήρηση, όπως δείχνουν τα δύο αυτοκόλλητα θερμόμετρα που είχα αγοράσει πριν από χρόνια.
    2. Επειδή έκανε ενοχλητικό θόρυβο το κάλυμμα το μοτέρ ανεμιστήρα, το στερέωσα στην αρχή με αλουμινοταινία, στη συνέχεια με το πράσινο σύρμα κήπου και, τέλος, με το δεματικό, όπως φαίνεται στη φωτο, προσέχοντας να μην εμποδίσω τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Στην παρατήρηση του Πέτρου (Κυριακίδης), απαντάω ότι έλεγξα λεπτομερώς την κίνηση της φτερωτής και φαίνεται ότι τα πτερύγια έχουν τις σωστές γωνίες και θέσεις.
    3. Το απόγευμα της 8/7 παρατήρησα ότι ο θόρυβος του μοτέρ ανεμιστήρα είχε σταματήσει και δούλευε μόνο το μοτέρ του ψυγείου. Έβαλα το χέρι στο πλαινό και έκαιγε, γι'αυτό έβγαλα το ρεύμα και σε λίγο το ξαναέβαλα και λειτούργησε πάλι κανονικά.
    4. Χθες το πρωί (10/7) στις 06.00 παρατήρησα πάλι ότι επαναλήφθηκε το ίδιο φαινόμενο (παρ. 3) και το αντιμετώπισα πάλι κόβοντας και δίνοντας ρεύμα. Από χθες το πρωί λειτουργεί συνεχώς και κανονικά το ψυγείο και σήμερα το πρωί άλλαξα τις ρυθμίσεις σε 1,5 το κλαπέτο και 2,5 το θερμοστάτη και στη λίγη αυτή ώρα λειτουργίας φαίνεται ότι η θερμοκρασία της κατάψυξης φαίνεται να πηγαίνει προς το -15 (οι διαβαθμίσεις είναι ανά 3β) και στη συντήρηση να σταθεροποιείται στο 6. Προσωπικά, είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις θερμοκρασίες αυτές, γνωρίζοντας τις αντίστοιχες του παρελθόντος.
    5. Επειδή κατάλαβα ότι το forum περιορίζει το μέγεθός τους, στο ανέβασμα των φωτο, έβγαλα 3 νέες του διαγράμματος και τις παραθέτω εδώ https://www.dropbox.com/home/Word/Magic%20Chef
    σε πλήρη ανάλυση, μαζί με τη μια χθεσινή.

@Κυριακίδης
    Επειδή λειτουργεί κανονικά από χθες το πρωί, δεν μπορώ να δοκιμάσω να ελέγξω την τάση στα άκρα του ανεμιστήρα.
    Πάντως, ελέγχοντας τα πτερύγια, πρόσεξα ότι ο άξονας του ανεμιστήρα μπορεί να τραβηχτεί ένα πόντο περίπου έξω, χωρίς να γνωρίζω αν αυτό σημαίνει κάτι ή όχι.

@stefos1
    Έχω κάποιες βασικές γνώσεις αλλά αφού λειτουργεί σωστά, μέχρι τώρα, δεν θέλω να το σταματήσω για τους ελέγχους που προτείνεις.

Μου έχει βιδώσει να αγοράσω ένα μοτέρ, για να το έχω, και βρήκα στο http://www.partselect.com/MultiModel...ntent_PagerTop
    με $81,73 και έχει και άλλα ανταλλακτικά. Το θέμα είναι, βέβαια, τελωνείο κλπ και θέλω να ρωτήσω αν στα ελληνικά μαγαζιά που έδωσε ο Πέτρος (Κυριακίδης) και γενικά στην ελληνική αγορά μπορώ να βρώ αυτά τα ανταλλακτικά, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ψυγείο μπορεί και να μην πολυκυκλοφορεί.

Edit
    Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι, αλλά μόλις τώρα, μετά το χαρακτηριστικό ήχο του ρελέ του θερμικού, ξεκίνησε το μοτέρ του ψυγείου και το μοτέρ του ανεμιστήρα ξεκίνησε μετά από κάποια δεύτερα και όχι ταυτόχρονα όπως τις άλλες φορές.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη makap : 11-07-14 στις 12:06

Παρόμοια Θέματα

1. [Άλλη] ψυγείο kelvinator
    από miku στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-07-13, 18:19
  2. ψυγείο ΕΣΚΙΜΟ
    από μιμηςκ στο forum Ψυγείο
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-02-13, 17:46
  3. [Bosch] Το ψυγείο μου ρίχνει την ασφάλεια
    από Inferno στο forum Ψυγείο