Παρήγγειλα τις διόδους τελικά από ebay.(κάνα 10ήμερο αναμονή). Όταν έρθουνε θα ξανακάνω recap.
Παρήγγειλα τις διόδους τελικά από ebay.(κάνα 10ήμερο αναμονή). Όταν έρθουνε θα ξανακάνω recap.
Στο recap δεν πειράζει οι πυκνωτές να είναι παραπάνω volts αλλά πρέπει να έχουν την ίδια χωρητικότητα. Πχ αν αντικαταστήσεις έναν 1000μF/16V με έναν 1000/μF/25V ή 35V δεν θα έχεις πρόβλημα. Πρόβλημα θα έχεις αν βάλεις μικρότερο σε χωρητικότητα.
Η σειρά για να μην παιδεύεσαι άλλο είναι
πυκνωτές (προτιμότερο ολικό recap), αφού τους αλλάξεις δεν το βάζεις στο ρεύμα,
αλλάζεις διόδους, δεν το βάζεις στο ρεύμα,
αλλάζεις γέφυρα, δεν το βάζεις στο ρεύμα,
ελέγχεις αν τα τοποθέτησες σωστά (το - και + των πυκνωτών, τις διόδους)
βάζεις λάμπα για καλό και για κακό για να μην ξαναταλαιπωρηθείς,
το βάζεις στο ρεύμα![]()
μετράς τάσεις στην φύσα και αν είναι οκ τότε
αφαιρείς λάμπα και συνεχίζεις.
Sorry για το πρήξιμο αλλά ας ταλαιπωρηθείς μια φορά μόνο ακόμη παρά συνέχεια.
Επίσης αν ρίξεις μια ματιά σε όλα τα threads στις επισκευές monitor θα πέφτεις κάθε φορά και σε κάτι που δεν γνωρίζεις και δεν ήξερες που να το ψάξεις. (θα δεις και τις δικές μου απορίες σε πολλά από αυτά)
όσο για αυτό "Εννοώ, οι SR506 που είναι 60V ενώ οι ΒΥ399 είναι 800V"
αν ήταν οι BY399 5Α/800V δεν θα είχες πρόβλημα. Αν οι ΒΥ399 ήταν 5Α/10V (μικρότερη τάση από τα 60V που είναι οι SR506 ή γενικώς με μικρότερη τάση από όση θα έπρεπε να αντέξουν οι δίοδοι στο συγκεκριμένο σημείο του κυκλώματος) θα στις έκαιγε.
Βαγγέλη θα ξαναπώ ευχαριστώ και σε σένα και στους υπόλοιπους.
Το πρήξιμο σίγουρα είναι από την μεριά μου(έχω αρχίσει και νιώθω άσχημα που σας ζαλίζω) και όχι από εσάς.
Τα threads τα έχω λιώσει να τα διαβάζω(ξανά και ξανά) και αυτά των τηλεοράσεων και των Η/Υ.