Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 48

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Ήρθε η γέφυρα!!
    Την έβαλα και ΔΕΝ μου καίει την ασφάλεια όμως δεν ανάβουν οι λάμπες. Ακούγεται ένα μπιπ μακρόσυρτο δύο φορές. Επίσης αν συνδέσω ή αποσυνδέσω το καλώδιο vga ακούγεται πάλι το μπίπ.
    Μετά από δοκιμή περίπου 3-4 λεπτά οι δίοδοι (D808, D819) ζεματούσαν, καθώς και οι πυκνωτες(C822, C823, C820)

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mitsus78 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ήρθε η γέφυρα!!
    Την έβαλα και ΔΕΝ μου καίει την ασφάλεια όμως δεν ανάβουν οι λάμπες. Ακούγεται ένα μπιπ μακρόσυρτο δύο φορές. Επίσης αν συνδέσω ή αποσυνδέσω το καλώδιο vga ακούγεται πάλι το μπίπ.
    Μετά από δοκιμή περίπου 3-4 λεπτά οι δίοδοι (D808, D819) ζεματούσαν, καθώς και οι πυκνωτες(C822, C823, C820)
    Καλό θα ήταν να είχες την λάμπα επάνω και αφού άλλαξες την γέφυρα για να μην στην ξαναπάρει.
    Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις την λάμπα, να πάρεις μετρήσεις τάσεων στην φύσα που πάει στην main και αναλόγως πράττεις σε αλλαγή εξαρτημάτων (δίοδοι, πυκνωτές) στις γραμμές των τάσεων που δεν παίρνεις τις σωστές μετρήσεις.

Κάνε recap και τους μικρούς πυκνωτές, άλλαξε τις διόδους που λες ότι ζεσταίνονται μη φυσιολογικά και πάρε μετρήσεις με την λάμπα συνδεμένη. Μετά θα λύσεις το θέμα με τις λάμπες που μπορεί να είναι απλά μια pico fuse ή χειρότερα mosfets.

Mην την λειτουργείς είπαμε χωρίς την λάμπα αν δεν πάρεις τις σωστές τιμές που πρέπει στην έξοδο της φύσας, να βεβαιωθείς δηλαδή ότι το τροφοδοτικό σου λειτουργεί φυσιολογικά.
    Όταν πάρεις λοιπόν τις σωστές αναγραφόμενες τιμές τότε και μόνο τότε βγάλε την λάμπα για να μην δημιουργήσεις και άλλα προβλήματα σε εξαρτήματα.

Ξαναγράψε όταν πάρεις μετρήσεις, να προσέξεις να δουλεύεις σε καθαρό γραφείο και με αρκετό χώρο διότι θα πρέπει να έχεις λάμπα συνδεμένη, τροφοδοτικό με main και εύκολη πρόσβαση για τις μετρήσεις σου στην φύσα. Δεν χρειάζεται να έχεις panel και λάμπες συνδεμένες για τις αρχικές μετρήσεις στην έξοδο του τροφοδοτικού.

Επίσης καλό θα ήταν να έχεις και μια φωτό με την θέση των διόδων και τους πυκνωτές που λες διότι κανείς μας δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι πυκνωτές και οι δίοδοι. Καλύτερο για εσένα και τους υπόλοιπους ώστε να παίρνεις πιο σωστές απαντήσεις και να το λύσεις πιο γρήγορα.

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Στην πρώτη δοκιμή έβαλα λάμπα η οποία μετά από λίγο σβήνει για ατό και έβαλα την ασφάλεια.Θα κάνω και recap.Τις διόδους θα τις ξαναπαραγγείλω. Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση, γιατί είμαι πολύ εκνευρισμένος με δύο καταστήματα που πήρα ανταλλακτικά.Κατά πόσο επρρεάζουν την λειτουργία του τροφοδοτικού(είμαι σίγουρος κατά πολύ, αλλά θέλω λίγους μήνες διάβασμα ακόμη για τα βασικά)
    Και οι δύο μου δώσανε διαφορετικά από αυτά που ζήτησα με την απάντηση "Είναι περίπου ίδια".
    ι)Ζήτησα την γέφυρα GBU 405 και μου έδωσε KBU 606(Δεν την έβαλα, παρήγγειλα από ebay.)
    ιι)Οι δίοδοι D804, D805 D806 είναι οι ER 504, και οι δίοδοι D807, D808 είναι οι SR 506. Αυτός μου έδωσε σύνολο 5 τεμ. BY 399.(και αυτές έχω πάνω).
    Μετά από ψάξιμο βρήκα στο elektronika μαγαζιά για online παραγγελίες.
    Ανεβάζω και φώτο από το τροφοδοτικό με την περιοχή που ζεσταίνεται.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Μία διόρθωση, οι δίοδοι που ζεσταίνονται είναι οι: D808, D807(όχι D819 που έγραψα).

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Οι δίοδοι που σου έδωσε είναι max 3Α και αυτές που είχε το τροφοδοτικό σου είναι max 5Α.

Την γέφυρα και να την βάλεις λογικά δεν έχεις πρόβλημα.
    GBU405: 4Α, 600v
    KBU606: 6Α, 800V

Στις SR506 (Schottky) έχεις πρόβλημα. Και επειδή έβαλες 2Α λιγότερα λογικά τώρα έχεις πρόβλημα και στους πυκνωτές...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vp74 : 26-06-14 στις 22:38

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Ok.Όπως είπα θα τις αλλάξω. Τα volt που είναι διαφορετικά, δεν πειράζουν? Εννοώ, οι SR506 που είναι 60V ενώ οι ΒΥ399 είναι 800V

Μέλος
    Όνομα
    Σήφης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Βαγγέλη σωστά αυτά που λες, εκτός το τελευταίο.
    Τα 2Α λιγότερα που αντέχουν οι δίοδοι που έβαλε (BY399) δεν είναι αιτία για να προκληθεί άμεσα ζημιά στους πυκνωτές.
    Το πιθανότερο είναι να καούν οι δίοδοι ΒΥ399, αν τα κυκλώματα που τροφοδοτούνται μέσω αυτών, απαιτούν ρεύμα πάνω από 3Α .
    Οι πυκνωτές που έχει κυκλώσει στην φωτογραφία στο ποστ#41, κατά την γνώμη μου (όπως καταλαβαίνω από την φωτογραφία), πρέπει να αντικατασταθούν οπωσδήποτε.
    Εκτός αυτού καλό είναι να κάνει ένα recap στο τροφοδοτικό και να βάλει εννοείται τις ίδιες (ή όντως αντίστοιχες διόδους) στην θέση των ΒΥ399.

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ezizu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

vp74 (27-06-14)

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κοζάνη

Προεπιλογή

Παρήγγειλα τις διόδους τελικά από ebay.(κάνα 10ήμερο αναμονή). Όταν έρθουνε θα ξανακάνω recap.

Παρόμοια Θέματα

1. Gilera Runner Καίει Ηλεκτρονικές!
    από gt1 στο forum Αυτοκίνητο & Μηχανή
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-02-14, 15:39
  2. Μητρική Laptop Βραχυκύκλωμα
    από kotsos___ στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-03-13, 16:05
  3. [Κλιματιστικό] βραχυκύκλωμα εξωτερικής μονάδας...SOS
    από ktziavos στο forum Κλιματιστικό
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-09-12, 08:50
  4. [Home Cinema] Πρόβλημα με ενισχυτη Emerson IHT-250A καίει τις ασφάλειες
    από furtune στο forum Eνισχυτής, Home Cinema & HiFi
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-08-12, 00:47
  5. [Τηλεόραση] Hitachi CL-1709 καίει το ολοκληρωμένο τροφοδοσίας.
    από tsalik στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-06-12, 00:04

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία