leosedf (23-06-14)
^^ Mπα με σταθμο που τον πλακωσα τερμα επαθα και εμαθα..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Αφού πήρα kapton tape και κάλυψα με προσοχή το τμήμα γύρο από το chipset της μητρικής και μετά έβαλα στις άκρες της μητρικής (που είχαν μεγάλη απόσταση από το chipset) αλουμινόχαρτο, ζέστανα μέχρι τους 100-150 βαθμούς την πίσω πλευρά της μητρικής για λίγα δευτερόλεπτα και με προσοχή μετά ξεκίνησα το 1ο μου chipset reflow.Τώρα σας γράφω από το επισκευασμένο λάπτοπ μου!!!! Δεν ήταν καμία τρομερή διαδικασία,και φυσικά δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα 80-100αρικα που ζητάνε για αυτήν. Το λάπτοπ μου παεί σφαίρα. Του έβαλα ssd και τα windows 8.1.
Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι στο site της HP δεν είχε driver για τα windows 8.1 και έβαλα των 7. Τα πήρε, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα,diver για wifi και κάρτα δικτύου δεν χρειάστηκε γιατί λειτουργούσαν κατευθείαν, μόνο κάρτα γραφικών που κατέβασα από άλλο site όταν πατάω να δώ την κάρτα γραφικών στο advanced center από το screen solution γράφει: ATI radeon hd 4500 series και όχι 4530 που έγραφε παλιά.
Έβαλα το AMD vision engine control center αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτός ο driver της κάρτας γραφικών μίας και όταν μπαίνω σε αυτό βλέπω μόνο ρυθμίσεις για τον επεξεργαστή και πουθενά για την κάρτα γραφικών.
Σοφο μακαρι να κανω λαθος αλλα αν δεν κανεις σωστα το reflow το πιθανοτερο ειναι να σου ξαναπαρουσιασει το προβλημα πολυ γρηγορα.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Δηλαδή τόσο καιρό που κάναν reball με προθερμαντήρα , σταθμό θερμού , φλουξ κλπ τζάμπα λεφτά...
Θερμοπίστολο.
Τι να δώσεις 80-100 ευρώ στον άλλον τον απατεώνα , που θα σου κάνει Reball απαπαπααφού και αυτός το ίδιο κάνει .
Σόρρυ κιόλα αλλά εντάξει το ότι το έκανες μπράβο σουκανένα πρόβλημα ( ο χρόνος θα δείξει πόσο θα πάει) αλλά με το να λές "Δεν ήταν καμία τρομερή διαδικασία,και φυσικά δεν αξίζει σε καμία περίπτωση τα 80-100αρικα που ζητάνε για αυτήν " μειώνεις πχ την δουλειά που γίνεται στο reball συγκρίνοντας την με το τσουρούφλισμα του θερμοπίστολου και αυτό είναι κάπως
.
Δεν αναφέρομαι στην διαδικασία reball, αλλά στο reflow, και ναι 100 ευρώ για ένα REFLOW είναι πάρα πολλά,70-90 ευρώ κοστίζει άλλη μητρική οπότε δεν συμφέρει, το πρόβλημα μου δεν ήταν τόσο έντονο (άνοιγε με την 2η φορά το λάτοπ) αλλά είπα να κάνω το reflow για να ξεμπερδεύω, τήρησα κατα γράμμα το σχεδιάγραμμα από το αρχείο που ανεβάστηκε σε προηγούμενο ποστ. Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά.
Οι τιμές που παίζουν για reflow είναι το πολύ 40 ευρώ, τουλάχιστον στην περιοχή μου (Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα).
leosedf (08-08-14)