ωραία. Παρασκευή πάω να τους πάρω και μόλις τους βάλω θα ενημερώσω.
ωραία. Παρασκευή πάω να τους πάρω και μόλις τους βάλω θα ενημερώσω.
Χλωμο να φταινε οι πυκνωτες,αφου δουλευε κανονικα τοσο καιρο.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Sorry που καθυστέρησα αλλά έλειπα για 1 βδομάδα εκτός Αθηνών. Έστειλα τον πατέρα μου να πάρει τους πυκνωτές και αντί για
35 volt 47 μF και 10 volt 100 μF του έδωσε 25 volt 47 mF και 16 volt 100 mF, υπάρχει κάποιο πρόβλημα?
Μάλλον εννοείς 47 μf / 25 volt και 100μf /16 volt, (δηλαδή μf[μικροφαράντ]) και όχι mf (μιλιφαράντ).
Αν ναι,τότε με τους 100μf/16V δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ,αλλά τους 47μf/25V μην τους βάλεις , επειδή δεν ξέρουμε σίγουρα την τάση που υπάρχει στο κύκλωμα στο οποίο συνδέονται.
Θα πρέπει γενικά όταν κάνεις αντικατάσταση πυκνωτών (ειδικά αν δεν γνωρίζεις ακριβώς το κύκλωμα,την λειτουργία του, ή την τάση που υπάρχει στο κύκλωμα στο οποίο είναι συνδεδεμένοι),να βάζεις πυκνωτές με την ίδια (τουλάχιστον) ή μεγαλύτερη τάση λειτουργίας (π.χ. 47μf στα 50V, ή στα 63V στην συγκεκριμένη περίπτωση) και ποτέ σε μικρότερη τάση λειτουργίας .
Ναι αυτό εννοώ αλλά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο θα ψάξω να βρω ακριβώς τους ίδιους. Επειδή την τρίτη θα φύγω μάλλον ίσως αργήσω το update καμιά βδομάδα.
Δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς οι ίδιοι.
Θα πρέπει βασικά η χωρητικότητα να είναι ίδια, η τάση λειτουργίας μπορεί να είναι ίση ή λίγο μεγαλύτερη.
Ωραία, ευχαριστώ για την πληροφορία
Ευκολα στην οθονη η σαρανταποδαρουσα που εχει για επαφες κανει ψυχρες κολλησεις γαζωσε την ολη εκει και ξαναβλεπεις η συμπεριφορα αυτη που περιγραφεις μαλλον εκει παει και οχι σε πυκνωτες . Οι πυκνωτες σπανια εχουν περιοδικη συμπριφορα αμα χαλασουν χαλασαν και τελειωσε ...
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
To πρόβλημα με τον φωτισμό της οθόνης δεν το χει ξανακάνει αλλά θα το κοιτάξω. Αν έφταιγαν ψυχρές κολλήσεις πως γίνεται μόλις το έβγαζα από το ρεύμα και το ξανά έβαζα ή ξεκούμπωνα μια μεγάλη καλωδιοταινία που ενώνει την main board με την πλακέτα της οθόνης και την ξανά έβαζα να φτιάχνει?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostas stathopoulos : 04-09-15 στις 16:39