Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Αποστόλης1 Εμφάνιση μηνυμάτων
Η τάση στα παλιά μόνιτορ ήταν ανάλογη της ανάλυσης. Μάλλον και στα νέα.
Είναι συνήθης τακτική προστασίας της οθόνης η διακοπή της λειτουργίας (σε περίπτωση δυσλειτουργίας) αλλά εδώ όπως αποδεικνύεται γίνεται έμμεσα.
Η σταδιακή άνοδος της τάσης μπορεί να είναι φυσιολογική (πρόσυετος έλεγχος) αλλά καλό θα ήταν να ελέγξεις και τις αντ/σεις σειράς και παρ/λους πυκνωτές της τροφ/σίας τόσο "στο pin15"(;;; μάλλον εννοεις π.6) του LA7830 που λες, όσο και του πιν 11 του 7800. Τσέκαρέ το από το άλλο αν θες.

Αν ήξερα ότι έχεις άλλο που λειτουργεί θα σου έλεγα να βγάλεις τον συλλέκτη να δούμε συμπεριφορά.
Το #31 πάντως δεν βγαίνει!!!
Εντάξει δεν σε ξαναταλαιπωρώ, έκανες ένα "ταξίδι" παραπάνω, αλλά αν σου μέναν οι ψυχρές....
Αυτό που θα κάνω μόλις έρθει ο νέος Μ/Υ (τον έχω παραγγείλει από Ισπανία) είναι μόλις τον αλλάξω στο monitor (απ'οπου πήρα και έκανα τράμπα τον υψηλής) να πάρω μετρήσεις όπου μου πεις για να δούμε πως λειτουργεί. Τώρα έχω μόνο αυτό που είναι λειτουργικό. Οι μετρήσεις στο 31 που λες έγιναν αργά το βράδυ και ίσως να έγινε λάθος καθώς ήμουν αρκετή ώρα από πάνω και είχα παιδευτεί αρκετά. Την επόμενη που ήμουν πιο χαλαρός πήρα και άλλαξα αυτά που μου είχες πει και κάποιες διόδους και τον c515 και έπρεπε να ήμουν ήρεμος για να αλλάξω και τον Μ/Υ που δεν ήμουν σίγουρος ότι δεν είχε καθόλου τάση στο cup.
Είναι δύσκολη επισκευή ειδικά αν δεν ξέρεις καθόλου όπως εγώ και θέλει υπομονή (καθόμουν και αποφόρτιζα συνέχεια μετά από κάθε δοκιμή για να μην έχω τάση στον c515) και έπαιρνε αρκετά λεπτά καθώς δεν βραχυκύκλωνα στιγμιαία αλλά αποφόρτιζα με αντίσταση και όχι κατευθείαν επάνω στον πυκνωτή.

Έχει πάρα πολύ σκόνη, που δεν φεύγει με φύσημα. Αυτό που θα κάνω είναι όταν έχω όρεξη, είναι να αποκολλήσω μετασχηματιστές, μεγάλους πυκνωτές, πηνία κτλ και να την πλύνω μέχρι να πάρει το κανονικό της χρώμα. Θα κάνω recap, αλλαγή διόδων καθώς και αντιστάσεων γύρω από τα ολοκληρωμένα και θα κοιτάξω παντού για ψυχρές.

Σίγουρα το μονιτορ αυτό έχει προβλήματα αλλά έχει όμως και μια σεβαστή ιστορία.

Προέρχεται από Αγγλία όπου κάποιος το είχε πετάξει στα σκουπίδια γιατί δεν είχε λεφτά να το επισκευάσει, το πήρε άλλος Άγγλος για επισκευή όπου απέτυχε και το έβαλε ebay και κατέληξε στην Γαλλία, δεν κατάφεραν να το επισκευάσουν οπότε ξαναμπήκε ebay και ήρθε Ελλάδα αγορασμένο ως ανταλλακτικά. Έφτασε στα χέρια μου από Θεσαλονίκη, από το παιδί που το έφερε από Γαλλία όπου τελικά δεν ήθελε να ασχοληθεί καθώς είχε κομμένα καλώδια, των 220V, 5V, 12V και αφού το είχε στείλει σε τεχνικό που όπως μου είπε "δεν έβγαλε άκρη", του είπε να το πετάξει στα σκουπίδια γιατί είναι σαβούρα και βρώμικο και δεν αξίζει να ασχοληθεί οικονομικά.

Οπότε τώρα είναι λειτουργικό και σε 1-2 εβδομάδες θα είναι και καθαρό.
Αυτά